Harjun kenttäratsastuskilpailuissa starttaa 123 ratsukkoa

28.8.2018

Harjun kenttäratsastuskilpailuissa ensi viikonloppuna nähdään radalla 123 ratsukkoa.

Harju on noussut nopeasti kenttäratsastajien suosioon. Kuvassa Eerika Sällinen ja Emperon toukokuun kilpailuissa. Kuva: Jutta Koivula.

Harjun kenttäratsastuskilpailuissa starttaa 123 ratsukkoa

Harjun oppimiskeskuksen järjestämiin kenttäratsastuskilpailuihin on ilmoittautunut 123 ratsukkoa. Mukana on luokkia tasoilta 60-105 cm ja pääluokkana Junioreiden SM-luokka. Lisäksi viikonlopun aikana kilpaillaan alueiden välisestä joukkuemestaruudesta ja Kaakkois-Suomen aluemestaruudesta.

Lauantaina 1.9. ratsastetaan koulu- ja estekokeet alkaen klo 8 ja päivän päätteeksi 60 cm maastokoe taitoarvostelulla. Sunnuntaina 2.9. ratsastetaan maastokokeet alkaen klo 9.

”Kisat ovat jo ovella ja valmistelut ovat hyvällä mallilla”, iloitsee kilpailunjohtaja Minna Pekkala. ”Opiskelijat työskentelevät ahkerasti läpi viikon kilpailujen valmisteluiden parissa”, Pekkala jatkaa. Myös Harjun henkilökunta antaa oman panoksensa kilpailujen onnistumisen eteen.

Maastoradan on jälleen suunnitellut ja toteuttanut kokenut maastoradan suunnittelija ja valmentaja Aki Karhapää. Tänä vuonna maastoradalle on tulossa uusi coffin-este, joka rakennetaan Junioreiden SM-kilpailuja varten.

”Koko Harjun porukka ja opiskelijat ovat mukana kilpailun valmisteluissa ja työt sujuvat hienosti”, kertoo Aki Karhapää. ”Viikonloppuna Harjuun on tulossa noin 200-300 ihmistä, kun kilpailijat tukijoukkoineen saapuvat paikalle. Kenttäkisat toimivat Harjulle näyteikkunana, joka näyttää erityisesti nuorille, miten hieno Harju on opiskelupaikkana ja oppilaitoksena”, Aki kehuu.

Teknisenä asiantuntijana toimii erittäin pätevä ja pitkän kokemuksen omaava Simo Leppänen. Tuomariston puheenjohtajana toimii Osmo Metsälä, joka on pitkän linjan hevosalan asiantuntija ja on toiminut Harjun kanssa yhteistyössä useita vuosia. Päästewardina toimii Sirpa Airaksinen.

”Odotamme innolla viikonloppua, tästä tulee taas huikea kokonaisuus”, sanoo Minna Pekkala.

Kilpailujen aikana yleisöllä on mahdollisuus päästä kokeilemaan Suomen ensimmäistä esteratsastussimulaattoria maksua vastaan. Robottihevosen selkään voi nousta taitotasosta riippumatta ja treenata koulu- tai esteratsastusta turvallisessa ympäristössä. Simulaattoriratsastukset lunastetaan kilpailukansliasta.

Lauantai-iltana Kiessin Vintillä järjestetään Riders Briefing -tilaisuus, jossa on luvassa toimihenkilöiden esittelyä, infoa verryttelystä ja maastokokeen kulun läpikäyntiä. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä sunnuntain kilpailupäivästä. Riders Briefingin jälkeen on illallinen, jonne voi ostaa illalliskortteja ennakkoon kilpailukansliasta tai paikan päältä.

Harjun hevostapahtumat jatkuvat syyskuussa, kun Harjussa järjestetään Andrew McLeanin klinikka 10.-11.9.2018. McLean on maailmanlaajuisesti arvostettu tutkija, valmentaja ja luennoitsija. Lokakuussa kilpaillaan kouluratsastuksessa ja marraskuussa järjestetään hallimaastoestekilpailut. Lisätietoja löytyy Harjun oppimiskeskuksen verkkosivuilta sekä facebook-sivulta.

Tiedote / Harjun oppimiskeskus, Katja Vaske

Harjun Oppimiskeskus Oy on Virolahdella toimiva valtakunnallinen luonnonvara-alan oppilaitos, joka tarjoaa hevostalouden, puutarha-alan, maatalousalan sekä luonto- ja ympäristöalan koulutusta noin 200 opiskelijalle. Harjussa järjestetään säännöllisesti ratsastuskilpailuja, koulutuksia, kokouksia ja juhlia niin pienille kuin suurillekin ryhmille.