Helsinki Horse Show'lle huippupisteet

4.12.2018

Lokakuussa järjestetty 34. Helsinki Horse Show on jälleen saanut huippupisteet kansainväliseltä ratsastajainliitolta FEI:ltä.

Helsinki Horse Show’lle huippupisteet

Lokakuussa järjestetty 34. Helsinki Horse Show on jälleen saanut huippupisteet kansainväliseltä ratsastajainliitolta FEI:ltä. Kolme vuotta sitten käyttöön otettu Event Classification System ECS pisteyttää nykyään kaikki huippukisat. Pilottina ovat olleet World Cup -kilpailut, joiden valioryhmään Helsinki kuuluu kahdentoista muun kisan kanssa.

- Voimme ylpeinä todeta, että kaikissa tärkeimmissä laatuarvioinneissa Helsinki on erittäin korkealla, 80 – 98 % luokkaa 100 mahdollisesta, toteaa tapahtumajohtaja Tom Gordin.

- Näitä tärkeimpiä ovat mm. kisakentän ja verryttelyn pohjat (92,29) ja esteradat ja kalusto (98,44). Maailmanluokan asiantuntijat Oliver Hoberg ja Guilherme Jorge eivät ole tehneet turhaa työtä Helsingissä.

- Suomalainen tunnettu täsmällisyys saavutti täydet 100 %. Olemme vain kerran 34 vuoden aikana myöhästytty näytösten alkamisessa! Silloin tosin 3 tuntia kun pohja oli liian märkä, muistelee Gordin.

Helsingin kokonaisarvosana on 88 %. ECS on tärkeä työkalu, kun tapahtumaa kehitetään. Vertailua muihin kisoihin ei vielä ole, koska maailmancup-sarja on vasta alussaan. Finaali ratkotaan keväällä, jälleen Göteborgissa.