Huippukiinnostava kouluratsastuskilpailu – maaottelun makua

9.10.2018

Henri Ruoste, Mikaela Fabricius-Bjarre, Emma Kanerva ja Stella Hagelstam ovat suomalaiset kouluratsastajat Helsinki International Horse Show'ssa.

Henri Ruoste on aina vaarallinen kilpailija - miten käy tänä vuonna Horse Show'ssa? Kuva: Satu Pirinen.

Huippukiinnostava kouluratsastuskilpailu – maaottelun makua

Yleisölle tarjoillaan harvinaista herkkua, kun Horse Show´n kouluratsastuksessa kilpailee tänä vuonna neljä suomalaista tähteä ja arvokisaratsastajaa. Olympia ja MM- ja EM-ratsastajat Emma Kanerva ja Mikaela Fabricius-Bjarre (o.s. Lindh), MM- ja EM-ratsastaja Stella Hagelstam ja EM-ratsastaja Henri Ruoste nähdään kaikki Jäähallissa.

- On todella hienoa, että Suomen kouluhuiput sitoutuivat tulemaan kotiyleisön eteen. Tätähän yleisö juuri haluaa nähdä, toteaa tyytyväinen tapahtumajohtaja Tom Gordin.

Myös kansainväliset vastustajat ovat kovatasoisia. Ruotsista radalla nähdään MM-ratsastaja ja viime vuonna Horse Show´ssa kaksi luokkaa voittanut Jeanna Högberg FWB-orilla Duendecillo P:llä, olympiaratsastaja Mads Hendeliowitz, PM-kultamitalisti Gunilla Byström ja kansainvälisiä sijoituksia saavuttaneet Per Duvefelt ja Charlotte Esping.

Virosta saapuvat MM- ja EM-ratsastaja Dina Ellermann ja Diana Pruks. On myös ilo toivottaa tervetulleeksi Helsinkiin Japanin Hiroyuki Kitahara. Saksassa valmentautuvat ratsastaja osallistui Lexingtonin MM-kilpailuihin ja valmistautuu nyt Tokion olympialaisiin.

Yleisö voi tänäkin vuonna harjoitella taitojaan ns. spectator judge -menetelmällä gp ja gp-vapaaohjelmassa. Siinä katsojat antavat suorituksista pisteitä omalla kännykällään ja voivat myös vertailla näkemyksiään tuomareiden pisteisiin.

Voi olla siis mahdollista, että viimeistään sunnuntaina Helsingin omassa keksinnössä, huippusuositussa kouluratsastuksen Knock-Outissa, voidaan tarvita kuulosuojaimia. Yleisö kun voi suosionosoituksillaan vaikuttaa tuloksiin. Kaikki paikalle kannustamaan suomalaiset menestykseen!

Helsinki Horse Show kansainväliset kouluratsastuskilpailut:
Perjantai 19.10. klo 14.30 International Grand Prix Dressage
Lauantaina 20.10. klo 11.00 International Grand Prix Freestyle Dressage Final Presented by LähiTapiola
Sunnuntai 21.10. klo n 13.00 International Dressage Knock-Out Presented by Kultajousi