Lastenkirjan avulla unelmia kohti

9.8.2018

Kenttäratsastaja Pauliina Swindells on valittu edustamaan Suomea MM-kilpailuissa syyskuussa 2018. Hän on nyt julkaissut lastenkirjan, jonka avulla hän pyrkii rahoittamaan kansainvälistä kilpauraansa.

Pauliina Swindells kotitallillaan Englannissa.

Lastenkirjan avulla unelmia kohti

Pauliina Swindells on menestynyt suomalainen kenttäratsastaja. Rahoittaaksen urheilu-uraansa hän kirjoitti omaa elämäänsä sivuavan, mukaansa tempaavan lastenkirjan. Kirja Ferro S – Hevonen joka hyppäsi Kuusta on nyt julkaistu Kickstarterissa.

Kirjan kuvituksen on tehnyt Pauliinan ystävä ja taiteilija Laura Dansone. Ferro S – Hevonen joka hyppäsi kuusta on avaruuteen sijoittuva tarina, jossa esiintyy hahmoja Pauliinan jokapäiväisestä elämästä.

Kirja kertoo hevosesta, joka saa osanotto-oikeuden olympialaisiin, mutta jolla ei ole mitään toivoa päästä Tokioon, Japanin pääkaupunkiin. Ferron ystävät rientävät apuun. Iso-Täti Sharonin johdolla Koira-Elliot, Swindler James ja muutamat muut yrittävät auttaa. Kokeiltavana on tee-se-itse Kuurakettia, katapulttia, Artturi C. Clarken Avaruushissiä, mutta mikään ei tunnu auttavan.

– Kirja kertoo hevosestani Ferrosta. Vaikka se on saanut oikeuden osallistua olympialaisiin, sillä on silti monta estettä matkassa. Se joutuu turvautumaan ihmisiin, tai tässä tilanteessa avaruuden asukkaisiin, ja heidän hyväntahtoisuuteensa. Toivon, että lapset ja aikuiset pystyvät mukautumaan tarinaan, vaikkakin siinä on käytetty kovasti ‘värikynää’. Ja jos ei muuta, niin ainakin se on suurkiitos niille ihmisille, jotka auttavat minua pyyteettömästi päivästä toiseen.

Pauliina on naimisissa britti Jamesin kanssa ja työskentelee tallimestarina Lingfieldissa Surreyssa. Hän on kilpaillut monta vuotta kansainvälisellä tasolla. Hän saa pientä tukea muutamalta sponsorilta ja Suomen Ratsastajainliitolta, mutta tuki ei kata todellisia kuluja alkuunkaan. Kilpailumatkat, valmentautuminen, eläinlääkärikulut jne. kohoavat helposti kymmeniin tuhansiin euroihin.

– Idea kirjaan syntyi pikku hiljaa. Olin vihainen siitä, että rahoituksen puute oli estämässä minua seuraamasta unelmaani, jonka eteen olin tehnyt niin kovasti töitä. Olin pyöritellyt ajatusta päässäni jo pidemmän aikaa, mutta kun en osaa piirtää, asia ei edennyt. Onneksi kaikki asiat loksahtivat kohdilleen ja jälleen kerran perhe ja ystävät riensivät apuun.

Kirjan ympärille on rakennettu erilaisia paketteja, joista jokainen voi valita itselleen sopivan.

Kirjan nettisivut: https://www.kickstarter.com/projects/879444922/back-a-nutty-kids-book-and-fund-an-olympic-dream

Pauliinan nettisivut löytyvät osoitteesta: www.pauliinaswindells.com