Lounais-Espoon Ratsastajat 40 vuotta

19.11.2018

Lounais-Espoon Ratsastajien 40-vuotisjuhlissa palkittiin ansioituneita seuratoimijoita.

Lounais-Espoon ratsastajat 40 vuotta

Lounais-Espoon ratsastajat on Espoon Soukassa Espoonlahden (ent. Lounaisrannikon) ratsastuskoulun yhteydessä toimiva ratsastusseura, joka on perustettu vuonna 1978, neljä vuotta ratsastuskoulun perustamisen jälkeen.

Lounais-Espoon ratsastajien päämääränä on alusta alkaen ollut nuorisotyön ja kilpailujen järjestämisen ohella tuottaa kilparatsastajia kansalliselle tasolle yhdessä Espoonlahden ratsastuskoulun kanssa. Seura osallistuu aktiivisesti ratsastuskoulun toimintaan järjestämällä kilpailuja ja valmennuksia sekä tukemalla motivoituneita ja lahjakkaita ratsastajia monella tasolla.

Vuosikymmenten aikana L-ER on tuottanut Suomeen useita eri hevosalojen osaajia ja ammattilaisia, unohtamatta kaikkia niitä hevosia jotka leiriläiset ovat tuottaneet kilparadoille. Esteratsastuksen joukkue SM:ssä on saavutettu hopeaa 1982, kultaa 1985, 2001, 2003 ja pronssia 2009. Henkilökohtaisia kenttäratsastuksen Suomen mestaruuksia on saavutettu junioreissa vuonna 1979 Ville Virtanen ratsastuskoulun hevosella Laban, Liina Santasalo vuonna 2006 ratsastuskoulun kasvattamalla Macarenalla ja Renja Vänskä Lord Mayorilla vuonna 2011. Lounaisrannikon ratsastuskoulun kasvattamat hevoset Leonardo ja Inez Q ovat voittaneet Breeder’s Prize kasvattajakilpailun. 2010 -luvulla on saatu useita mitaleita myös aluejoukkue- sekä hallijoukkuemestaruuksissa.

Lounais-Espoon ratsastajat juhli 40. toimintavuottaan Hanasaaressa 10.11.2018. Paikalle saapui yli 110 seuran entistä ja nykyistä jäsentä, mukaan lukien kaikki seuran historian hallitusten puheenjohtajat. Juhlimassa oli L-ER:läisiä kaikilta neljältä vuosikymmeneltä ja jopa kolmessa sukupolvessa. Illan aikana nautittiin loistavan seuran lisäksi hyvästä ruuasta, musiikista, puheista ja muusta ohjelmasta. Puheissa ja keskusteluissa nousi useaan otteeseen esiin yhteisön merkitys ja se, kuinka tärkeää porukkaan kuuluminen on. Talliympäristössä on syntynyt ja syntyy ystävyyssuhteita jotka kantavat läpi elämän. Seuran entisiä puheenjohtajia kiitettiin arvokkaasta työstä seuran eteen luovuttamalla heille koruseppä Harri Syrjäsen suunnittelemat L-ER -rintakorut. Nykyiselle puheenjohtajalle Kikka Bastonille sekä seuran omalle estetuomarille Maarit Lahtoselle myönnettiin pronssiset ansiomerkit ja Mette Jensenille hopeinen. Espoonlahden ratsastuskoulun Raija Jensen palkittiin yli 40-vuotisesta yrittäjäurastaan Suomen Yrittäjien timanttiristillä.