Hevosharrastus työelämätaitojen vahvistajana

3.4.2023

Järjestö- ja harrastustoiminta nuorten voimavarana -kyselyn mukaan urheiluun ja liikuntaan liittyvät harrastukset ja järjestötoiminnat näyttivät olevan merkittävästi yhteydessä nuorten työelämävalmiuksien oppimiseen.

Kentaurin julkaisussa Yksin, yhdessä, yhteisössä – järjestö- ja harrastustoiminta nuorten voimavarana -julkaisussa tutustutaan lähes 15 000 nuoren vastauksiin harrastamisen merkityksestä. Kyselyn perusteella nuoret kokivat oppineensa erilaisia työelämävalmiuksia mm. harrastustoiminnan kautta. Erityisesti urheiluun ja liikuntaan liittyvät harrastukset ja järjestötoiminnat näyttivät olevan merkittävästi yhteydessä nuorten työelämävalmiuksien oppimiseen osana harrastus- ja järjestötoimintaa.

Taulukko 4. Merkittävimmät positiiviset yhteydet eri harrastusten ja työelämävalmiuksien osa-alueista oppimisen välillä.

 

SRL ja Osaamiskeskus Kentauri tekevät yhteistyötä harrastustoiminnasta kerätyn osaamisen näkyväksi tekemiseksi. Juuri julkaistu SRL:n nettisivu avaa hevosharrastusta työelämätaitojen vahvistajana sekä sitä, millä tavoin kertynyttä osaamista voi tunnistaa ja tunnustaa. Kentaurin kanssa yhdessä tuotettu Osaamista seuratoiminnasta -verkkokurssi julkaistaan sähköisellä oppimisalustalla Kaviouralla 15.4.2023 ja se on suunnattu kaikille asiasta kiinnostuneille.