Kytäjä by the Lake kokosi lännenratsastajat kilpailemaan

17.5.2022

Lännenratsastuksen kansalliset Kytäjä by the Lake -kilpailut keräsivät joukon iloisia harrastajia lajin pariin Kytäjän Ratsutallille. Pete Perkiö ja Wichesteratomic voittivat Reining open -luokan.

Pete Perkiö ja Wichesteratomic. Kuva Martti Luoto.

 

Tiedote Martta Pyötsiä / WRF

”Hevonen meni aika lailla juuri, kuten pyysin ja oli hyvin kuulolla koko radan. Viime kaudella laukanvaihdot olivat välillä vähän epävarmoja ja tuntuivat nyt talven treenin jälkeen paljon paremmalta. Olen siis oikein tyytyväinen ja oli kiva nähdä noinkin paljon porukkaa ja itselle uusia kasvoja kilpailemassa”, Pete Perkiö sanoo.

”Kytäjällä oli oikein mukava kilpailla pitkän ajan jälkeen. Siellä on puitteet kohdillaan suuren kentän sekä hyvä pohjaisen maneesin kera. Erittäin hauskat kisat hyvällä tunnelmalla. Kaikki kisapaikalla pelitti. Se puhuu puolestaan, että kilpailijoita tuli ympäri Suomea”, Elena Wuorimaa kertoo.

”Hevonen oli kahden päivän valmennuksen ja pitkän matkan jälkeen hieman väsynyt, mutta kuuliainen. Aina löytyy paljon parannettavaa, mutta oli myös onnistuneita osuuksia. Ihana oli nähdä monesta eri seurasta kilpailijoita ja taso oli hyvä kaikissa lajeissa. Kiitos järjestäjille onnistuneista kisoista ja suosihan se sääkin meitä, vaikka välillä tuulen puuskat yllättivät”, Susanna Kamunen puolestaan toteaa.

”Olimme ratsukkona ensimmäistä kertaa kilpailemassa Kytäjällä. Uusi paikka tuo aina oman jännityksen, mutta oli mukavat kilpailut. Ulkokenttä on mukavan iso, joten oman verryttelyn mahtui muiden joukossa tekemään hyvin. Kansallisen tason rata oli yksinkertainen, mutta haastava, todella kiva ratsastaa. Koko ajan tapahtui, mutta niin että seuraavaan tehtävään ehti valmistautua”, Nea Helakallio kiittelee.

Kilpailuissa oli tarjolla myös seura- ja alue luokkia. Ratsukoita oli paikalla 34, kymmenestä eri seurasta. Lähtöjä päivään mahtui 80.

Tulokset 14.5. Kytäjän Ratsutalli

Reining Open kansallinen
1) Pete Perkiö/Wichesteratomic 70.5
2) Kari Vepsäläinen/GK Puro Pepp 70 

Ranch Riding Open kansallinen
1) Elena Wuorimaa/One Last Nite 72.5
2) Essi Hotakainen/God Red Gold 71.5

Western Horsemanship Open kansallinen
1) Susanna Kamunen/Charlies Doc Cash 75
2) Miettinen Nina/Wisely and Easy 72

Trail Open kansallinen
1) Helakallio Nea/Dom Revolt 68
2) Jokivalli Kirsi/Ice Age Jack 64.5

Tulokset: LINKKI