Ratsastajainliiton tilannekatsastus koronatilanteessa 24.2.

24.2.2021

Suomen Ratsastajainliitossa ollaan tietoisia koronapandemian leviämisen aiheuttamista hallituksen toimenpideharkinnoista. Ratsastajainliitossa seurataan tarkkaan viranomaisohjeistuksia ja reagoidaan niihin informoimalla ja ohjeistamalla jäsenistöä. Viranomaisiin ollaan yhteydessä ratsastukseen liittyvien kysymysten ratkaisemiseksi ja soveltamiseksi. Ratsastajainliitossa pyritään turvaamaan ihmisten sekä hevosten hyvinvointi kaikissa tilanteissa.


 

Juuri voimaan tullutta tartuntatautilain muutosta ei ole tällä hetkellä sovellettu viranomaismääräyksissä sillä tavoin, että se vaikuttaisi suoraan rajoittavasti ratsastuskouluyrittäjiin. Kehotamme yrittäjiä ja harrastajia seuraamaan tarkkaan oman alueensa tartuntatautitilannetta ja viranomaisohjeita. Tautitilanteet ja rajoitukset voivat poiketa merkittävästi eri puolilla Suomea.

Suositamme kaikkia noudattamaan terveysviranomaisten ohjeita suojautumisesta, hygieniasta, turvaväleistä, siivouksesta ja kokoontumisrajoituksista. Kipeänä ei saa lähteä tallille. Ratsastajainliitto suosittelee ratsastusta ulkona erityisesti leviämisvaiheessa olevilla alueilla.

Kilpailujen järjestäminen on tämän hetken AVI:n määräysten mukaan hyvin haasteellista. Kansalliset esteratsastuskilpailut on peruttu tästä syystä koko maaliskuulta. Kehotamme kilpailujärjestäjiä olemaan yhteydessä alueensa AVIiin ja selvittämään oman alueensa tilannetta.

Toimitamme lisätietoa mahdollisista rajoitustoimista ja niiden vaikutuksista ratsastustoimintaan heti kun sitä on saatavilla. Päivitykset ovat seurattavissa nettisivuillamme www.ratsastus.fi.