Kustannukset

Ratsastustunnin hintaan sisältyy opetus, hevosen käyttö, ratsastukseen käytettävien tilojen vuokra sekä hevosten varusteiden ja mahdollisesti myös ratsastajan varusteiden (kypärä, raippa, turvaliivi) lainaus.

Ratsastustunnin keskihinta Suomessa on noin 25-30 euroa, Uudellamaalla ja erityisesti pääkaupunkiseudulla enemmän, muualla Suomessa hieman vähemmän.

Lisäksi ratsastajalle syntyy kustannuksia Green Cardista tai ratsastusseuran jäsenyydestä, varustehankinnoista sekä mahdollisesta muuta toiminnasta, kuten ratsastusleireistä, kursseista tai retkistä.

Ratsastusharrastuksen kustannuksiin voi vaikuttaa itsekin, sillä esimerkiksi harrastuskertojen määrä on vapaammin päätettävissä kuin monissa muissa harrastuksissa. Harrastuksena ratsastus on kohtuuhintainen, mutta oman hevosen hankinta vaatii sekä kokemusta että rahaa. Hevosen hinnan lisäksi kustannuksia aiheutuu muun muassa tallipaikan vuokrasta, ruokinnasta, varusteista, vakuutuksista, eläinlääkärikuluista ja kengityksestä. Oman hevosen hankinnassa ei kannata hätäillä, sillä hevosen omistaminen on vastuullista ja aikaa vievää.