Ratsasta hyvässä seurassa!

Hyvien jäsenetujen lisäksi ratsastusseuratoiminta tarjoaa sinulle monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja kivan yhteisön, johon kuulua. Ratsastusseuran jäsenenä saat tietoa ratsastuksesta ja hevosista. Samalla pääset vaikuttamaan lajin kehitykseen.

Suomen Ratsastajainliittoon kuulutaan ratsastusseurojen kautta, joita on n. 500. Ratsastusseuroissa on jäseniä vajaat 43.000. Liitolla ei ole henkilöjäseniä, mutta seuran jäsen voi nauttia liiton tarjoamista eduista valitsemalla SRL-alkuisen jäsenlajin liittymislomakkeelta seuraan liittymisen yhteydessä. Seuran kannatusjäsenellä ei ole liiton jäsenetuja.

Ratsastusseuroihin kuuluvat saavat Ratsastajainliiton jäsenetuina mm. kattavan urheiluvakuutuksen, pääsyn Jäsenhuoneeseen ja Hippos-lehden. Hippos on Ratsastajainliiton julkaisema, seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti. Ratsastajainliiton yhteistyökumppaneiden kautta ratsastusseurojen jäsenet saavat myös vaihtuvia kaupallisia etuja. Kilpaileminen ja hevostaito- ja ratsastusmerkkien suorittaminen edellyttää kuulumista johonkin ratsastusseuraan. Ratsastusseurat tarjoavat usein liiton tarjoamien jäsenetujen lisäksi omia etuuksia, kuten alennuksia yhteistyötallin ratsastustunneista. Lue lisää Ratsastajainliiton tarjoamista jäseneduista.

Ratsastusseurat toimivat aktiivisesti paikallisen ratsastusurheilun edistämiseksi järjestämällä valmennusta, kilpailuja, koulutusta ja kerhotoimintaa huomioiden sekä harrastajat että kilpailijat. Ratsastusseurojen toiminta vaihtelee seuroittain. Ratsastusseurat toimivat usein ratsastuskoulun tai tallin yhteydessä. Kysy seuratoiminnasta tarkemmin tallilta tai hyödynnä SRL:n nettisivuilta löytyvää seurahakuria. Hakurilla voi etsiä sopivaa seuraa esimerkiksi paikkakunnan tai alueen perusteella.

Tähtiseurat ovat suomalaisen urheilun laatuseuroja. Tähtiseurat ovat aktiivisia ja haluavat kehittää omaa toimintaansa. Tähtiseurat ovat lajiensa ja paikkakuntansa parhaita seuratoiminnan toteuttajia.

Seuraan kuulumisella on myös laajempi merkitys koko lajin kannalta, sillä samalla rekisteröityy ratsastuksen harrastajaksi.


Ratsastusseuran jäseneksi liittyminen

Liittyäksesi liittoon kuuluvaan ratsastusseuraan ole yhteydessä haluamasi seuran yhteyshenkilöön tai täytä sähköinen liittymislomake. Huomioithan, että jäsenyys on voimassa vasta kun seura on käsitellyt ja hyväksynyt sen, ja jäsenmaksu on maksettu eräpäivään mennessä. Mikäli et saa kuittausta seuralta noin viikon sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksen, kannattaa olla yhteydessä ko. seuran jäsensihteeriin. Yhteystiedot löytyvät liiton seurahakurista.

HUOM! ÄLÄ lähetä liittymislomaketta moneen kertaan, koska jokainen hakemus muodostaa uuden jäsenyysrivin rekisteriin.