Carina Nyholm ja Marjukka Manninen valittiin hallitukseen

25.11.2018

Ratsastajainliiton hallitukseen valittiin syyskokouksessa Carina Nyholm ja Marjukka Manninen.

 

Carina Nyholm ja Marjukka Manninen saivat onnittelut SRL:n puheenjohtaja Mikael Forsténilta.

Carina Nyholm ja Marjukka Manninen hallituksen jäseniksi

Suomen Ratsastajainliiton syyskokous hyväksyi toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2019 syyskokouksessaan sunnuntaina 25.11.2018 Helsingissä. Kokouksessa valittiin uusia jäseniä liiton hallitukseen ja hyväksyttiin vuoden 2019 toiminta- ja taloussuunnitelma sekä palkittiin ansioituneita.

Syyskokous hyväksyi toimintasuunnitelman tulevalle vuodelle. Vuoden 2019 teema on Yhdessä. Teemalla haetaan yhtenäisyyttä matkalla kohti liiton 100-vuotisjuhlavuotta 2020.
Ratsastajainliiton hallitukseen valittiin Carina Nyholm ja Marjukka Manninen kolmeksi vuodeksi. Carina Nyholm sai äänestyksessä 288 ääntä, Marjukka Manninen 260 ääntä ja kolmas ehdokas Marja Nuuttila 105 ääntä. Ratsastajainliiton puheenjohtajana toimii Mikael Forstén, joka valittiin tehtävään viime vuonna.
Liiton toiminnan painopiste siirtyy yksittäisten urheilijoiden tukemisesta laajempaan valmennuksen parantamiseen ja tason nostoon kautta linjan. Valmennusta kohdennetaan erityisesti nuoriin. Myös urheilujohtamiseen panostetaan. Kaikki jäsenet saavat lisää etuja muun muassa parantuneen vakuutusturvan sekä uuden jäsenhuoneen muodossa. Ratsastusseurojen ja tallien yhteistyötä kehitetään. Edunvalvonnan kärkenä on liikuntapaikkojen ja yhteiskunnallisen tuen tasa-arvo.
Vuoden 2019 noin 3,6 miljoonan euron budjetti on tehty hyvin tiukaksi ja se on 2214 euron verran ylijäämäinen. Kokous hyväksyi kahden euron suuruisen jäsenmaksun korotuksen sekä 25 euron jäsentallimaksun korotuksen.
Kurinpitolautakunnan puheenjohtajaksi kaudelle 2019-2021 äänestettiin OTM Miia Lavonen äänin 211. Toinen ehdokas OTK Karin Rosenlew sai 117 ääntä. Kurinpitolautakunnan jäseneksi kesken kauden eronneen Erica Aminoffin tilalle, hänen jäljelle jäävälle kaudelleen 2019-2020 valittiin OTK Tiina Virtanen äänin 189. Karin Rosenlew sai äänestyksessä 89 ääntä.

Kunniamerkkejä ansioituneille

Kokouksen aluksi jaettiin kunniamerkkejä ansioituneille ratsastuksen edustajille. Kultaisen ansiomerkin saivat Maria Colliander, Seppo Laine ja Nina Kaipio. Liitossa 22 vuotta pääsihteerinä toiminutta Fred Sundwallia kiitettiin liiton korkeimmalla mahdollisella palkinnolla, kultaisella kannuksella. Lisäksi liiton kunniajäsenet Heikki Anttinen, Venla Väätänen ja Leena Valtanen kukittivat Sundwallin kiitokseksi hyvästä sujuvasta yhteistyöstä.
Maria Colliander on ensimmäinen suomalainen kouluratsastustuomari, joka on nimitetty viiden tähden tuomariksi. Se on kansainvälisen liiton korkein koulutuomaristatus. Collianderin kouluratsastustuomarin ura alkoi 1980-90 -lukujen taitteessa. Hän on arvostellut usein nuorten hevosten MM-kilpailuja, nuorten EM-kilpailuja sekä World Cup ja Nations Cup -tasolla. Colliander on ollut aktiivinen toimija seurassaan Helsingin Ratsastajissa vuosikymmenet.
Seppo Laine on suomalaisen kenttäratsastuksen pitkäaikaisia vaikuttajia. Hänen toimintansa niin ratsastusseura-, valmennus-, kilpailu-, tuomari- kuin liittotasollakin on ollut merkittävää jo vuosikymmenien ajan. Laine on ollut aktiivisesti edistämässä erityisesti kenttäratsastuksen kehitystä.
Nina Kaipio on ollut Suomen Ratsastajainliiton palveluksessa vuodesta 2009 vuoteen 2018 toimien viimeksi liiton seura- ja tallipalveluiden linjapäällikkönä. Hän oli vastuussa seura-, alue- ja tallipalveluteamin johtamisesta sekä näiden osa-alueiden strategisen suunnittelusta ja kehittämisestä. Nina Kaipio on ollut vahvalla panoksella mukana aluetoiminnassa. Hän on osallistunut aluetoiminnan strategian suunnittelun lisäksi koko aluetoiminnan organisointiin yhdessä alueiden puheenjohtajien kanssa. Kaipio oli tekemässä liiton Hyvä Hallintotapa -opasta, Reilu Peli -opasta ja tasa-arvosuunnitelmaa.