Emma Kanerva EM-nosteessa Greek Airilla Saksassa

20.6.2021

Emma Kanerva ylitti ensiyrittämällä maagisen 70 prosentin rajan ja jatkaa vahvoilla esityksillä juuri kansainväliselle GP-tasolle nousseella hevosella Greek Air.

Emma ja Greek Air kisapaikalla, kiitos kuvasta Team Kanerva! 

Kouluratsastaja Emma Kanerva on tuonut kymmenvuotiaan Greek Airin hienolla menestyksellä kansainväliselle gp-tasolle. Ratsukon toinen startti ohjelmassa Grand Prix tuotti tuloksen 72,41 prosenttia ja neljännen sijan Herzlaken kolmen tähden kilpailuissa Saksassa myöhään lauantai-iltana kovassa seurassa. Sunnuntaina kaksikko otti kuudennen sijan GP Specialissa hienoin luvuin 72,40.

Huippulupaava ja laadukas Greek Air on energinen ja menevä, mutta samalla hyväpäinen.

– Täällä ja koko Saksassa on ollut koko viikon tosi kuumaa, siihen nähden Krisu jaksoi suorittaa erittäin hyvin. Verdenissä se kävi itse kuumana, ja nyt helteessä se oli vähän maltillisempi. Se keskittyi todella hyvin ja tsemppasi loppuun asti. Olen tosi tyytyväinen miten se nyt suorittaa. Se on hyväpäinen ja sillä on hyvät kisahermot, tykkään siitä tosi paljon. Nuorena se oli villi, nyt se on aikuistunut mukavasti ja ottaa kisatilanteet aika rennosti, Kanerva kertoo.

Ratsukko suoritti vahvasti kautta linjan, mutta parantamisen varaakin jäi, kun laukanvaihdoissa jokaisessa askeleessa tuli kalliita virheitä, jotka pudottivat pisteitä reilusti, kun liike arvostellaan kertoimella kaksi.

– Meille tuli tosiaan ykkösissä harmittava rikko eilen GP:ssä ja myös tänään pieni ajatusvirhe molemmissa sarjoissa. Hevosella on ollut aika varmat vaihdot, mutta se on nuori ja vielä aika kokematon. Tänään lisätyn laukan jälkeen vaihto meni vähän pöpelikköön, mikä oli aivan turha virhe, Kanerva toteaa.

Voiton molemmissa luokissa vei Tanskan huippunimi Cathrine Dufour – Bohemian prosentein 80.35. Ratsukko on kuudes FEI:n maailmanlistalla ja tunnetaan Suomessa myös valmentajansa Kyra Kyrklundin kautta.

Kanerva on kokenut arvokisaaja, hän on edustanut Suomea Lontoon olympialaisissa sekä EM- ja MM-tasolla.

Greek Airin (Gribaldi – Florestan I) kanssa Kanerva aloitti yhteistyön hevosen ollessa kuusivuotias ja hän kilpaili sillä jo seuraavalla kaudella nuorten hevosten MM-kilpailuissa. Ratsukko debytoi Verdenissä Saksassa toukokuussa kansainvälisellä GP-tasolla menestyksellä ollen kolmas sekä GP:ssä prosentein 73.20 että Specialissa luvuin 70.38.

Tänä vuonna kouluratsastuksen EM-kilpailut käydään Hagenissa, Saksassa syyskuussa. Näillä näkymin matkaan saatetaan lähteä hyvinkin vahvalla, uudella edustuksella.

– Tähtäin on tänä vuonna päästä kilpailemaan kansainvälisiä ja saada lisää kisarutiinia, edetään päivä kerrallaan. Tämän kanssa voisin miettiä jopa EM:iä, kaikki tulokset ovat jo nyt paljon parempia kuin toisen Dambacun kanssa. Pitää puhua asiasta valmentajan ja omistajan kanssa, Kanerva pohtii.

Hevosen omistaa Kanervan pitkäaikainen yhteistyökumppani saksalainen Gert Saborowski, kuten myös toisen ykköshevosen Dambacu Nl. Kanervaa valmentaa nykyään saksalainen Wolfram Wittig.

18.-20.6. Kouluratsastusta CDI3* Herzlake, Saksa

19.6. Grand Prix, karsinta GP Specialiin, sijoittui 9/33

1) Cathrine Dufour – Bohemian, DEN 80.348 %
2) Laura Tomlinson – Dsp Rose Of Bavaria, GBR 75.413
3) Daniel Bachmann Andersen – Marshall-Bell, DEN 72.826
4) Emma Kanerva – Greek Air, FIN 72,413

20.6. Grand Prix Special

1) Cathrine Dufour – Bohemian, DEN 82.064 %
2) Laura Tomlinson – Dsp Rose Of Bavaria, GBR 75.553
3) Daniel Bachmann Andersen – Marshall-Bell, DEN 74.191
4) Emma Kanerva – Greek Air, FIN 72,404

Tulospalvelu: https://results.equi-score.de/event/2021/14802/de

Järjestäjä: www.escon-marketing.de