Esteratsastuksen joukkue-SM-mitalit jaettiin Tampere Summer Challengessa

14.8.2021

Myrkyn Yksityisratsastajille joukkueiden SM-kultaa 2021 nuorella, kolmen ratsukon joukkueella. Kotimäen Ratsastajille hopeaa ja pronssi jäi isännälle, Tampereen Ratsastusseuralle.

Tampereella kilpailtiin kolmena päivänä 6.-8. elokuuta. Perjantaina oli seuraluokkia, lauantaina Hämeen alueen henkilökohtaiset mestaruudet ja sunnuntaina kansallisella tasolla mm. joukkueiden SM-kilpailu ja Tampereen Palkinnosta.

 

Kultajoukkue Milla Jokiaho ja Air Blue Z (vas.), TRS kunniajäsen Håkan Sandbacka, Jone Illi ja Hilotte van Tenhaegendoor, TPJ Dan Björklöf, kilpailun johtaja Nelli Eskola, Minttu Jokiaho ja Moyglass Buffet ja Sanna Illi.

 

Joukkueiden SM-kisaan starttasi tänä vuonna yhteensä yhdeksän joukkuetta. Tiukan perusradan jälkeen päästiin suorittamaan kaksi mitaliuusintaa, kullasta ja pronssista. Kultauusinnassa oli mukana Myrkyn Yksitysratsastajien joukkueessa juuri lapsiratsastajien EM-kisoista palannut Jone Illi hevosellaan Hilotte van Tenhaegendoor. MYRAT’ia vastaan asettui kultauusintaan Kotimäen Ratsastajien Pasi Nurmi hevosellaan Gemille Musterd.

 

Kotimäen joukkueen johtaja Nenna Lehtilä, Pasi Nurmi ja Gemille Musterd, TPJ Dan Björklöf, TRS kunniajäsen Håkan Sandbacka, Emilia Rautio ja Wallace, kilpailun johtaja Nelli Eskola, Peppi Salo ja Lester van't Laarhof ja Hannele Vanhanen ja Unico Bellezza.

 

Jännittävän uusinnan jälkeen kultaa voitti Myrkyn Yksityisratsastajat joukkue johtajanaan Sanna Illi. Joukkueessa Illin lisäksi ratsasti Minttu ja Milla Jokiaho. Kotimäen Ratsastajien joukkueessa ratsasti Nurmen lisäksi Emilia Rautio, Hannele Vanhanen ja Peppi Salo, joukkueenjohtajanaan Nenna Lehtilä.

 

Pronssiuusinta käytiin isäntäareenan Tampereen Ratsastusseuran sekä hallitsevan mestarin Ratsastusseura Varsan kesken. Tampereen Ratsastusseuran Marja Tetri-Rantanen ratsullaan Cassina K oli VARSAn Marjut Tuliniemeä ja Joki-Doki v/h Molenhofia nopeampi, ja pronssi meni Tampereen Ratsastusseuralle.

 

TRS:n Marja Tetri-Rantanen ja Cassina K, TRS kunniajäsen Håkan Sandbacka, Laura-Linnea Nyblom ja Wiggo d'Uppe, TPJ Dan Björklöf, Ville Kulkas ja Canaro, kilpailunjohtaja Nelli Eskola, Sofia Saarinen ja Calabis, ja Mira Rantanen.

 

TRS:n joukkueessa ratsasti Tetri-Rantasen lisäksi Sofia Saarinen, Laura-Linnea Nyblom sekä Ville Kulkas, joukkueen johtajanaan Mira Rantanen. VARSA:n joukkueessa ratsasti tuttu kokoonpano Tuliniemen lisäksi, Maija Yli-Huhtala, Minna Lehtonen sekä Petra Mattila.

 

Legendaarinen, jo vuosi kymmeniä jaettu Tampereen Palkinto meni ensimmäisen 140 cm luokan hypänneelle ratsukolle Marika Rätölle ratsullaan Goldencoast Loreen. Toiseksi ratsasti Jukka Rantanen ja kolmannen sijan otti Maija Yli-Huhtala.

 

Täydet tulokset: https://kipa2.ratsastus.fi/events/429154a4-ce3f-43cf-92fb-6ad1ead1d931/results/