Kouluratsastuksen Pohjola-sarjat huipentuvat lauantaina finaaleihin Stable Novassa

12.9.2023

Lauantaina 16.9. kannattaa suunnata katsomaan kilpailuita tai laittaa Haven Live päälle, sillä kouluratsastuksen kansallisen pääsarjan, Pohjola Tourin finaali kilpaillaan Dressage Team Traversin järjestämänä Stable Novassa Hyvinkäällä! Finaalien parhaat ratsukot lunastavat paikan uuteen kouluratsastuksen Pohjola Superfinaaliin Helsinki Horse Show’ssa. Paikan päällä tapahtumassa voi myös osallistua Ratsastajainliiton vuoden kisaturistikampanjaan.

Katja Laine ja William L pitävät Pohjola Rising Star Tourin kärkisijaa ennen finaalia. Kuva Iita-Maria Ahtiainen 

 

Pohjola-sarjojen finaaleissa tullaan näkemään kustakin sarjasta viisi parasta ratsukkoa, ja kaikissa finaaleissa ratsastetaan sarjan tason mukainen vapaaohjelma. Pohjola Rising Star Tourilla Gea Salminen ja Oona Ylirautia ovat sarjapisteissä tasasijalla, joten ratsukoita Pohjola Rising Star Tourin finaaliin ratsukoita starttaa yhteensä kuusi.

Sarjakärkeä ennen finaalia pääsarja Pohjola Grand Tourin pistetaulukossa pitävät tasapistein 63 ABC Ratsastajien Elli Tuominen sekä Husön Ratsastajajien Susanna Therman. Tuomista ei kuitenkaan tulla näkemään lauantain finaalissa, ja hänen tilalleen Pohjola Grand Tourin viiden parhaan joukkoon nousevat Kira Kanerva ja Sandora. Pohjola Small Tourin osakilpailuista kuluneella kaudella itselleen isoimman pistesaaliin on kerännyt Frisco-orilla kilpaileva Peggy Högsten, ja Pohjola Rising Star Tourin sarjakärkeä ennen finaalia pitää Katja Laine, joka kilpailee ratsunaan William L.

Pohjola Finnhorse Tourin sarjakilpailupisteitä eniten keränneet Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir sekä pistepörssin kakkonen Tiina Hyssänmäki ja Taikatumma ovat sivussa finaalista, joten suomenhevosissa Pohjola-sarjan voittoa nousevat tavoittelemaan Lassi Lehmusto ja Vekardo sekä Anne Leinonen ja Säämies, jotka saavat vastaansa Laura Prothanin ja Rodrikin sekä Riitta Holopaisen ja Hamurain. Finaalissa mukana nähdään myös yksi suomenhevostamma, Anna Petäjän ratsastama Jekkulan Lara.

Helsinki International Horse Show’n Superfinaaliin tiensä selvittää yhteensä kuusi ratsukkoa, kunkin sarjakilpailun voittajat sekä kaksi lauantaina mistä tahansa Pohjola-sarjasta korkeimman prosentuaalisen tuloksen tekevää ”Lucky Winneriä”. Helsinki Horse Show’n kansallisen kouluratsastuksen Pohjola Superfinaali on täysin uusi konsepti, jossa ratsukot kilpailevat omien tasojensa vapaaohjelmilla toisiaan vastaan, ja tuomariston antamat pisteet suhteutetaan ohjelman tasoon nähden.

Havenin livelähetyksen selostaa Jorma Kainulainen. Kilpailuun on vapaa pääsy yleisölle, tervetuloa! Kilpailupaikalla on hyvin varusteltu buffetti.

Dressage Team Travers somessa:
Facebook
Instagram