Pia Reitti sai vapaaohjelmassaan hyvän tunteen

4.7.2021

Pararatsastuksessa jaettiin henkilökohtaiset Pohjoismaiden ja Baltian mitalit. Ratsukot esittivät vapaaohjelman musiikilla. Vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta mitalit jaettiin eri luokitusryhmissä kolmelle parhaalle.

Pia Reitti ja Supremo. Kuva Hanna Heinonen.

Tokion paralympialaisiin valmistautuva, ryhmässä IV ratsastava Pia Reitti ja Supremo esitti uuden ohjelmansa ja sijoittui sillä hopealle tuloksella 70.625 prosenttia. Jessica Kerttunen ja Westside ottivat pronssia tuloksella 68.833 prosenttia.

“En laittanut hirveästi painetta hevoseen, tavoitteena oli saada kiva fiilis radalla ja pitää hevonen tyytyväisenä, kauas ei kultakaan tänään jäänyt”, Pia Reitti sanoo.

Marika Siippola ja Cerberus. Kuva Hanna Heinonen.

Tanskan Anne Mette Hasselstrom luopunut sunnuntainakaan voitosta, vaan hän voitti kaikkina kolme luokkaa lainaratsullaan Oestergaardens Deleight. Hevosen omistaja Camilla Christensen kilpaili itse ryhmässä V ja päihitti niin ikään suomalaiset hevosellaan Fursten (73.833%). Suomalaisista Marika Siippola sijoittui Cerberuksella hopealle hyvällä tuloksella 69.000 prosenttia. Taija Härkönen ja Radzi voittivat pronssia (65.667%).

Ryhmän III ainoa ratsastaja Sanna Koskiluhta ja Liptona sai ansaitusti kultamitalin kaulaansa loistavalla tuloksella 71.956 prosenttia.