Pohjola Grand Tourilla Elli Viitala ja Woodcroft Rockstar jatkoivat voittokulkuaan

26.5.2024

Kansallisen kouluratsastuksen pääsarja Pohjola Grand Toruin toinen osakilpailu ratkottiin Myrkyn Ratsukarnevaaleilla Karijoella, osakilpailun voitti Elli Viitala, joka jatkaa Woodcroft Rockstarin kanssa kahden osakilpailun jälkeen sarjan kärjessä. Suomenhevosten oman Pohjola Finnhorse Tourin toisen osakilpailun voiton vei Viitalan tapaan voittoputkeaan jatkava Lassi Lehmusto Vekardolla.

Kuvassa Elli Viitala & Woodcroft Rockstar, onnittelemassa Liina Hannula (vas), Osmo Metsälä ja Jutta Koivula. Kuvat Minna Etelämäki 

 

Pohjola Grand Tourilla Elli Viitala oli jätti jälleen kilpakumppanit taakseen, tällä kertaa voitto napsahti ylivoimaisesti tuloksella 68,382 %. Muuten onnistunutta ja tasaista ohjelmaa rikkoivat vain virheet laukanvaihtosarjassa, ja ratsastaja oli suoritukseen tyytyväinen.

”Hevonen nautti pohjasta ja tuntui tasaiselta. Tänään oli kiva ratsastaa, aurinko teki tehtävänsä, mutta muuten jäi hyvä fiilis. Nyt pidetään ”Rokin” kanssa vähän kesälomaa ja valmistaudutaan SM-kilpailuihin”, kivenheiton päästä Seinäjoelta Myrkkyyn matkannut Viitala kertoo.

Toiseksi ratsasti kuuden lähtijän joukosta Kangasalan osakilpailun kolmonen, turkulainen Hanne-Mari Kiuttu Chérubinilla, joka nousi nyt sarjakilpailupisteissä kakkostilalle.

”Chérubin on iso hevonen, ja talvella on ollut vaikeuksia sen laukan kanssa, mutta nyt tiedän mistä vaikeudet ovat johtuneet ja ollaan päästy niitä korjaamaan. Tänään olisi vain itse pitänyt ratsastaa paremmin ja tehokkaammin, oman löysäilyn piikkin meni tämä päivä.”

Hanne-Mari Kiuttu jatkaa kilpailukauttaan Chérubinin kanssa Husön Pohjola-osakilpailusta.

 

Lassi Lehmusto ja Vekardo, onnittelemassa Osmo Metsälä, Jutta Koivula ja Liina Hannula

 

Pohjola Finnhorse Tour oli jälleen Lassi Lehmuston ja Vekardon juhlaa

Pohjola Finnhorse Tourilla voittoputkeaan jatkoivat Ypäjän Ratsastajien Lassi Lehmusto ja Vekardo. Ratsukon kausi jatkuu kotikisoista Finnderby Festivalilta parin viikon päästä, jossa suunnitteilla on harjoitella tämän kauden kür-ohjelmaa.

”Ihan hyvin sujui, kuskilla vähän helle pehmitti päätä ja meinasin ratsastaa väärin, mutta hevoseen olen tosi tyytyväinen. Tykkään tästä kisapaikasta tosi paljon, tunnelma on hyvä ja pohjat ovat erinomaiset”, Lehmusto kertoo.

Toiseksi ratsasti Kangasalan osakilpailun kolmonen kyröskoskelainen Tiina Hyssänmäki Taikatummalla ja kolmanneksi hyvinkääläinen Jenna Hiltunen Pörnä-Loistolla.

Pohjanmaan koulujoukkuemestaruuden voitti Ähtärin Hevosurheilijoiden joukkue. Joukkueessa ratsastivat Ella Saloranta Apris Etnologilla, Crista Mäkelä - Capuccino II:lla sekä Tanja Ruokola Sivukuvalla. Joukkueenjohtajana toimi Crista Mäkelä.

Pohjola Tour jatkuu kolmannella osakilpailulla Husön Ratsastajien 40-vuotisjuhlakilpailusta 13.–14.7.

26.5. Kansallisia kouluratsastustuloksia, Pohjola Tour 2. Osakilpailu, Myrkyn Ratsukarnevaalit

Pohjola Grand Tour 2. osakilpailu Presented by Karijoen kunta Inter A/B FEI Intermediate A 2022
6 lähtijää ja 2 sijoittuu
1) Elli Viitala / Woodcroft Rockstar, KORSHOLMS SPORTRYTTARE RY, 68.382 %
2) Hanne-Mari Kiuttu / Chérubin, TURUN RATSASTAJAT RY, 64.853 %

Pohjola Finnhorse Tour Presented by VP Tolonen Helppo A:6 2022
13 lähtijää ja 4 sijoittuu
1) Lassi Lehmusto / Vekardo, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY, 69.487 %
2) Tiina Hyssänmäki / Taikatumma, TALLITIIMI RY, 68.398 %
3) Jenna Hiltunen / Pörnä-Loisto, HYVINKÄÄN URHEILURATSASTAJAT RY, 68.205 %

Täydet tulokset: LINKKI