Ukrainan sodan vuosipäivä 24.2.

23.2.2023

24. helmikuuta on Venäjän Ukrainaan kohdistaman sodan surullinen vuosipäivä. Kaksitoistakuukautta Ukrainassa on jatkunut kärsimys, jolle ei näy loppua, ja humanitaarinen kriisi. Sota on tuonut tullessaan todellista kauhua, epätoivoa, kuolemaa ja tuhoa, mutta sen myötä on noussut esiin myös ukrainalaisten uskomaton sisukkuus ja vahvuus.

Kuvat UECF.

 

Tiedote Ukrainian Equestrian Charity Foundation

28. helmikuuta Mykhaylo Parkhomchuk perusti Ukrainian Equestrian Charity Foundationin puolustamaan ja suojelemaan ukrainalaisia hevosihmisiä ja hevosia sodan keskellä.

UECF aloitti toiminnan 15 vapaaehtoisen voimin, joista osa oli Ukrainan ulkopuolelta.

”Se mitä me saavutimme yhdessä, on uskomatonta. Sodan ensimmäisten kuukausien aikana järjestimme siirron, evakuoinnin ja suojan yli 500 hevoselle. Olemme järjestäneet hevosille 1200 tonnia rehua, ja vielä 500 tonnia heinää ja rehua paikallisesti hankittuna. Talven aikana talleille on toimitettu loimia, ja ukrainalaisten eläinlääkäreiden kanssa välttämättömiä lääkkeitä ja välineitä. Lähes 5000 hevosta 300 tallilta on hyötynyt tavalla tai toisella avusta. Tärkeintä on, että työmme on tuonut ukrainalaisille toivoa ja voimaa sopeutua, toipua ja yhdessä voittaa.” Mykhaylo Parkhomchuk

Yhdessä lahjoittajien ja satojen vapaaehtoisten avulla UECF jatkaa toimintaansa. Nyt käynnistetään viisivaiheinen toimintasuunnitelma hevoseläinten hyvinvoinnin tukemiseksi Ukrainassa.

● humanitaarisen avun jakaminen sodasta eniten kärsineille alueille keskittyen ensisijaisesti heinään

● tarvittaessa apua hevosten siirtämiseksi turvallisemmille alueille

● loimien ja muiden hevos- ja tallitarvikkeiden jakelu

● ilmaisen all-inclusive -suojan tarjoaminen vaarallisista paikoista ja köyhiltä alueilta siirretyille hevosille

● valmius siirtää hevosia ja tarjota niille suojatalleja hätätilanteissa


Lahjoita UECF:lle

Ukrainan hevoset ovat kohdanneet merkittäviä haasteita käynnissä olevan sodan aikana, sillä monet hevosenomistajat kamppailevat saadakseen riittävästi ruokaa eläimilleen. Jos haluat muuttaa heidän elämäänsä, harkitse UECF:n ponnistelujen tukemista. Omalla panoksellasi voit tarjota hevosille heinää ja rehua sekä tukea ruokatoimituksia talleihin. Apusi voi merkitä eroa elämän ja kuoleman välillä näille hevosille. Harkitse lahjoituksen tekemistä UECF:lle tänään.

LINKKI

 

 

 

 

 

Suomessa lahjoitettu rehu matkalla Puolan ja Ukrainan rajalle.

 

UEF Helping Hands

Useampi pitkän linjan hevosihminen ja Suomen Ratsastajainliitto yhdistivät maaliskuussa 2022 voimansa UEF Helping Hands -projektiksi ja keräsivät kaksi puoliperävaunullista avustustavaraa, noin 50 lavallista. Tällä hetkellä halukkaita kehoitetaan osoittamaan tukensa esimerkiksi UECF:n välityksellä.

Lue lisää: https://www.ratsastus.fi/srl/viestinta/uef-helping-hands-avustusprojekti/