Uudet kansalliset Pohjola-sarjat loistava mahdollisuus kehittyä ja menestyä

7.5.2021

Tänä kesänä käynnistettävät uudet kansalliset este- ja kouluratsastuksen sarjakilpailut ovat kaikille ratsastajille, jotka haluavat kilpailla ja kehittyä. Pohjola Vakuutuksen tukemissa sarjakilpailuissa edetään laajalta pohjalta ja eri tasoilta kohti menestystä. Uusien sarjojen osakilpailut järjestetään maamme parhaissa kilpailupaikoissa ja olosuhteissa, ja niissä toimivat arvostetut ratamestarit ja koulutuomarit. Estefinaalien parhaat pääsevät näyttämään taitojaan Helsinki International Horse Show´ssa.

Anna von Wendt ja Jutun Aihe, kuva Heidi Lammi.

 

Pohjola Tour ja Pohjola Grand Prix -sarjojen tavoitteena on tarjota kaikille kansallisen tason ratsukoille mahdollisuus kilpailla parhaissa puitteissa, parhaita vastaan. Aina Vaativa B:stä Grand Prix küriin ja 115 cm esteradoilta 145 cm tasolle asti. Osakilpailuissa tullaan näkemään koko ikäryhmiemme kirjo, ja kansallisella tasolla aloittelevista ratsukoista maamme kärkipareihin. Harrastajista ammattilaisiin. Nuoret ja kokemattomat saavat suoraan mallia ja oppia maamme parhailta.

Pohjola-sarjojen kilpailuissa myös yleisö ja yhteistyökumppanit pääsevät nauttimaan uudesta sisällöstä, ilmeestä ja lajien vetovoimasta, heti kun koronarajoitukset antavat siihen mahdollisuuden. Kilpailupaikoilla voi tutustua hevosurheiluun, varustekauppiaisiin, nauttia virvokkeita ja ruokaa ja tavata tuttuja. Uudet paikallisesti tuotettavat Hevostivolit tarjoavat viihdettä ja tekemistä varsinkin perheen pienimmille.

Pohjola-sarjat ovat myös erinomainen näyteikkuna maamme kilpahevoskannasta ja hevoskasvatuksen helmistä. Niin puoliveristen kuin suomenhevostenkin suhteen. Mukana ovat nimittäin ensimmäistä kertaa myös suomenhevoset. Hurmaavien ja sporttisten suomenhevosten parhaimmisto kisaa koulussa Helppo A-tasolla ja esteillä 100-tasolla.

 

Sarjat käynnistyvät kesäkuussa Ypäjällä

Kouluratsastuksen Pohjola Tourissa on neljä osakilpailua ja finaali. Sarja alkaa Ypäjän Hevosopistolla 11.-13. kesäkuuta ja jatkuu Laakson ratsastusstadionilla, Helsingissä 7.-8. elokuuta. Mäntyharjun Woikoski Autumn Derbyssä on 21.-22. elokuuta kolmas osakilpailu, ja Wääksyn kartanossa, Kangasalla 12. syyskuuta. Finaali kilpaillaan 26. syyskuuta Stable Novassa, Hyvinkäällä.

Pohjola Tourissa on neljä sarjaa, Pohjola Grand Tour Intermediaire A-II tasolla, Pohjola Small Tour Intermediare I-tasolla, Pohjola Rising Star Tour Vaativa B-tasolla ja Pohjola Finnhorse Tour Helppo A-tasolla. Finaaleissa ratsastetaan jokaisen tason Kür musiikilla.

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -sarjassa kausi alkaa kouluratsastuksen kanssa samana viikonloppuna Ypäjän Hevosopistolla 11.-13. kesäkuuta. Seuraavaksi kilpaillaan Ratsastuskeskus Ainossa, Järvenpäässä 16.-18. heinäkuuta ja Power Park Horse Show´ssa Härmässä 25.-29. elokuuta. Finaali hypätään Ypäjä Horse Show´ssa hallissa 17.-19.9., jonka jälkeen parhaat jatkavat Helsinki Horse Show´hun 20.-24. lokakuuta.

Tästä tulee huippujuttu!

 

Sanna Backlund ja Elano. Kuva Hanna Heinonen.

 

Aim high - elämä hevosten kanssa on mielenkiintoisempaa, turvallisempaa ja palkitsevampaa silloin, jos haluat kehittyä – olitpa millä tasolla tahansa.

Have fun - hevosharrastuksen ja kilpaurheilun pitää olla myös hauskaa. Rento ja suvaitsevainen asenne ei ole tavoitteellisuuden vastakohta.

Think green – tavoittelemme ympäristöystävällistä maailmaan toimimalla vastuullisesti ja etsimällä aktiivisesti ympäristöä säästäviä tapoja toimia.

 

 

Kouluratsastuksen Pohjola Tour – Road to Helsinki

 

Pohjola Vakuutuksen tukemissa neljässä kouluratsastuksen sarjassa kilpaillaan kolmella tasolla ja myös suomenhevosilla.

•                         Pohjola Grand Tour – Intermediare A-II taso + finaali GP Kür

•                         Pohjola Small Tour – Intermediare I-taso, finaali Intermediate I Kür

•                         Pohjola Rising Star Tour – Vaativa B, finaali FEI Kür junioreille

•                         Pohjola Finnhorse Tour – Helppo A, Finaali SH mestaruus kür
 

Kouluratsastuksen Pohjola Tourin osakilpailut

11.–13.6.          Hevosopisto, Ypäjä
7.–8.8.               Laakson ratsastusstadion, Helsinki, Helsingin Ratsastajat
21.–22.8.          Woikoski Autumn Derby, Mäntyharju
12.9.                  Wääksyn Kartano, Kangasala
Finaali
26.9. Dressage Team Travers, Stable Nova, Hyvinkää

SRL:n muut kouluratsastuksen sarjat kaudella 2021 ovat: Winter Cup 2021, Legimia Dressage Future Cup, EQPro 7-8 v. Championsarja, EQPro 6-v. Championsarja, Junioricup, Ponicup ja Pikkumestaruus.

 

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix – Road to Helsinki


Pohjola Vakuutuksen tukemissa viidessä estesarjassa kilpaillaan neljällä tasolla ja suomenhevosilla.

•                         Pohjola Grand Prix – 145 cm

•                         Pohjola Silver Grand Prix – 135 cm

•                         Pohjola Bronze Grand Prix – 125 cm

•                         Pohjola Small Grand Prix – 115 cm

•                         Pohjola Finnhorse Grand Prix – 100 cm

 

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -osakilpailut

11.–13.6.          Hevosopisto, Ypäjä                  
16.–18.7.          Ratsastuskeskus Aino, Järvenpää
25.–29.8.          PowerPark Horse Show, Härmä
Finaali
17.–19.9.          Ypäjä Horse Show, Ypäjä

SRL:n muut esteratsastuksen sarjat kaudella 2021 ovat: Pikkuponicup, Ponicup, Junioricup, Mini-GP, Amatöörisarja, Racing Trophy 5- ja 6-v, Racing Noviisisarja.

Kilpailut ovat avoimia yleisölle koronarajoitusten mukaisesti. Voit seurata kisoja myös Haven Live-lähetyksissä, jotka ovat suorana ilmaisia katsoa.