Yli 60 ratsukkoa kilpailee kouluratsastuksen mestaruuksista Mikkelissä

2.9.2021

Mikkelissä järjestetään sunnuntaina 5.9. Etelä-Savon mittapuussa suuret kouluratsastuskilpailut. Sairilan Ratsastajat ry:n järjestämissä Kaakkois-Suomen ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuissa ratsastetaan alueen poni-, juniori-, aikuis- ja seniorimestaruuksista. Kilpailuun tulee ratsukoita Mikkelistä, Etelä-Savosta, Itä-Savosta, Etelä-Karjalasta ja Kymenlaaksosta. Kilpailut järjestetään Relanderin ponitallilla.

Kuva Hanna Heinonen.

 

Tiedote Sairilan Ratsastajat

Alueen mestaruuskilpailut tuovat uuden tason Mikkelin ratsastuskilpailuihin

Kilpailut ovat avoimet kaikille Kaakkois-Suomen ratsastuskouluissa harrastaville ratsastajille. Ratsastuskouluoppilaiden kilpailuissa kilpaillaan aina ratsastuskoulujen opetushevosilla. Yksityishevosten omistajat osallistuvat näissä kilpailuissa kaikille ratsukoille avoimiin luokkiin.

Kilpailuissa ratsastetaan kuusi luokkaa. Helppo D-taso on tarkoitettu kilpailemista aloitteleville harrastajille. Helppo C- – helppo A-luokissa vaatimustaso kasvaa ratsastajien kokemuksen mukaisesti. Kilpailuun on ilmoitettu 57 eri ikäistä urheilijaa ja 43 hevosta.

 

Ratsastuskoulut kasvattavat eri-ikäisten harrastajien ratsastus- ja hevostaitoja

Eri paikkakunnilla toimivat ratsastuskoulut tarjoavat monipuolista opetusta ratsastuskoulujen opetushevosilla. Suomen ratsastajainliiton jäsentallit ovat sitoutuneet takaamaan turvalliset olosuhteet harrastamiselle ja hevosten hyvinvoinnille.

Hevostaitojen opettelu on tärkeä osa ratsastusharrastusta. Hevostaidoiksi kutsutaan hevosen hyvän hoidon osaamista teoriassa ja käytännössä. Ratsastuksessa ja ratsastuskilpailuissa ihmisen ja hevosen välinen hyvä suhde näkyy onnistuneina suorituksina sekä ratsukon hyvänä yhteistyönä.

 

Kilpailut ovat tärkeä osa ratsastusseuran juhlavuotta

Sairilan Ratsastajat (SarRa) on mikkeliläinen ratsastusharrastusta edistävä seura, joka toimii yhteistyössä Relanderin Ponitallin kanssa. Seurassa on 253 jäsentä, joista alle 18-vuotiaita juniorijäseniä 122 ja aikuisia 131.

”Seuramme täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Nämä kilpailut on yksi juhlavuoden päätapahtumista. Olen iloinen, että saamme kilpailuihin osallistujia kaikista Kaakkois-Suomen maakunnista”, tuumaa kilpailunjohtaja Aino Ripatti.

Sairilan Ratsastajat on saanut Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämät Tähtiseura-tunnukset sekä lasten ja nuorten että aikuisten toiminnan kategorioissa.

 

Ilmoittautuneet ja tulokset: https://kipa2.ratsastus.fi/events/bbee0637-5010-46e5-b171-c1ed921fad69/results/