Kouluratsastaja Stella Hagelstam

Stella Hagelstam ja Mount St. John Kom Fairy Tale. Kuva Rein Leib Photography

 

Stella Hagelstam (s. 1984) on kansainvälisen tason ratsastaja ja viisinkertainen kouluratsastuksen Suomen mestari. Hän on edustanut Suomea senioreiden maajoukkueessa Caenin MM-kilpailuissa vuonna 2014 ja EM-kilpailuissa Herningissä vuonna 2013 sekä Haagenissa 2021, sijoittuen joukkueen kanssa kuudenneksi. 

Ponivuosien aikana kouluratsastus ei vielä ollut Stellan ykkösjuttu, vaan häntä kiinnosti enemmän esteratsastus. Nykyisin Hagelstam toimii kilpaurheilun lisäksi yrittäjänä. Passion For Dressage -yritys sijoittaa lupaaviin hevosiin, jotka hän kouluttaa kouluratsastuksessa GP-tasolle ja myy sitten eteenpäin. Hagelstamin kotitilalla Boe Gårdissa toimintaan kuuluu myös suomalaisten puoliveristen ratsuhevosten (FWB) kasvattaminen. Hagels-kasvattajanimen toiminta on alkanut jo Stellan äidin Heidin toimesta ja jatkuu edelleen pienimuotoisena.

Hagelstamin intohimo on hevosten kouluttamisessa. Yksilöllistä suunnittelua tarvitaan jokaisen hevosen kohdalla, jotta hevonen pystyy näyttämään potentiaalinsa. Onnelliset, terveet ja motivoituneet hevoset ovat hänen toimintansa lähtökohta.                                                                                                           

Hagelstam on edustanut maatamme kaikissa ikäryhmissä eri mestaruuskilpailuissa, kuten Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuissa, nuorten EM-kisoissa (Italia 2005), nuorten hevosten MM-kilpailuissa.

Hagelstam on toiminut Suomen kansallisen ponimaajoukkueen valmentajana 2010. Itse hän valmentautui Tanskassa Andreas Helgstrandin opissa vuonna 2011.

Kansainväliset tulokset ja sijoitus maailmanlistalla FEI:n sivuilla: LINKKI

Arvokilpailumenestys

2021 EM, Hagen, Saksa, 38. sija, joukkue 6. sija, Sangraal
2014 MM, Caen, Ranska, 76. sija, joukkue 14. sija, Chopin III 
2013 EM, Herning, Tanska, 45. sija, joukkue 10, Soraya II