Vikellysjoukkue AG Team

Vikellysjoukkue AG Team. Juoksuttaja Anni Järvelä (vas), Pinja Nykänen, Vuokko Toivanen, Siiri Niemelä, Matilda Mankinen, Minttu Välitalo, Neea Kostiainen ja Laki. Kuva Anni Järvelän arkisto.  

 

AG Team valmentautuu Sipoossa Pohjois-Paippisissa valmentaja ja juoksuttaja Anni Järvelän AG-tallilla, jossa vikeltäjillä on käytössään lämmitetty maneesi sekä oma jumppasali. Joukkue on vikeltänyt yhdessä jo useamman vuoden, ainoastaan joukkueen nuorempi flyer eli nousija Neea Kostiainen on liittynyt joukkueeseen vasta viime syksynä.  

Joukkuevikellyksessä hevosen selässä voi olla yhtä aikaa jopa kolme vikeltäjää. Kaikilla joukkueen jäsenillä on joukkueessa oma roolinsa, kooltaan pienimmät vikeltäjät ovat nousijoita, joita muu joukkue nostaa liikkeissä korkealle ilmaan. Lisäksi joukkueessa tarvitaan nostajia, jotka kannattelevat nousijoita liikkeissä, sekä tukijoita, jotka huolehtivat nostajan tasapainon säilymisestä. AG Team on harjoitellut MM-kilpailuita varten ahkerasti koko talvikauden ja lähtee kilpailuihin hyvällä fiiliksellä.  

“Yhteispelillä pääsee pitkälle, toivotamme paljon tsemppiä koko Suomen joukkueelle!” valmentaja Anni Järvelä kertoo.  

Joukkueessa vikeltävät 

Matilda Mankinen 

Pinja Nykänen 

Siiri Niemelä 

Neea Kostiainen 

Minttu Välitalo  

Vuokko Toivanen  

Joukkueen varajäsen Amanda Mankinen  

Juoksuttaja ja valmentaja Anni Järvelä  

Laki on vuonna 2008 Puolassa syntynyt sleesianhevosruuna. Laki on tullut vikellyksen pariin vuonna 2017, ja on siitä lähtien ollut mukana joukkuevikellyksessä. Vikellyshevosille tyypillisesti Lakilta löytyy säkäkorkeutta 170 cm, ja se omaa rauhallisen luonteen sekä tasaisen laukan. Kilpailuareenalla Laki on luotettava ja yrittää aina parhaansa. Lakin omistaa joukkueen juoksuttaja Anni Järvelä.  

AG Vaulting Team Instagramissa LINKKI