Nuorisokouluttajat

Kouluttajat tavoitat yhteisestä sähköpostiosoitteesta nuorisokouluttajat@ratsastus.fi . Toivomme koulutuskyselyt ensisijaisesti tuohon osoitteeseen.

---

ANU KÄMÄRÄINEN, Vantaa.
p. 044 308 6808, koulutan pääosin Etelä-Suomen alueella.

Yhteisöpedagogi (AMK) ja ratsastuksenohjaaja. Työskentelen erityisnuorisotyöntekijänä, kohderyhmänä 10–17-vuotiaat lapset & nuoret. Lisäksi minulla on kokemusta mm. ratsastusseuran nuorisovastaavana ja puheenjohtajana sekä SRL:n Nuoret Päättäjät -ryhmässä toimimisesta.

SRL:n nuorisokouluttajana olen toiminut vuodesta 2014 alkaen. Kouluttajana olen suunnitelmallinen, kannustava ja utelias kuulemaan nuorten ajatuksia & näkemyksiä kerhotoimintaan liittyen. Minulle nuorten osallisuus on tärkeä arvo kaikessa toiminnassa.

Vapaa-aikaani vietän perheen & muiden läheisten kanssa. Nautin luonnossa liikkumisesta koirani kanssa, lukemisesta ja laskettelusta.

TERESA 'Tessa' TUOMINEN, Klaukkala.
Koulutan pääosin Etelä-Suomen alueella.

YAMK Master of Sports (olen toiminut mm. 16 vuotta urheiluseurassa päätoimisena työntekijänä), ratamestari ja estetuomari.

SRL:n nuorisokouluttajana olen toiminut vuodesta 2004 alkaen. Lisäksi olen ollut ratsastusseuratoiminnan monissa muissa rooleissa, esimerkiksi kerhonohjaajana, kisavastaavana ja hallituksen pj:nä.

Minulla on koira ja kaksi kania.

PÄIVI 'Pätkä' ANTTILA, Ylöjärvi
p. 0400 728 298, koulutan pääosin Hämeen alueella.

Kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja sekä erityisopettaja, ratsastuksenohjaaja sekä B-valmentajatutkinto. Olen harrastanut hevosia pienestä pitäen, kilpaillut kouluratsastuksessa vaativalla tasolla sekä toiminut este-, koulu- ja pararatsastustuomarina.

SRL:n nuorisokouluttajana olen toiminut vuodesta 2004 alkaen (koulutan myös pararatsastuksen avustajia ja ohjaajia). Kouluttaminen on erittäin antoisaa ja mielenkiintoista. Kouluttajana pääsee tutustumaan moniin mielenkiintoisiin ihmisiin ja vierailemaan erilaisissa paikoissa sekä talleilla. Jokaisella koulutuskerralla pääsee myös itse oppimaan uutta. Kouluttajana olen innostuva sekä innostava ja pyrin saamaan koulutuksesta mahdollisimman käytännönläheisen.

Näen erittäin tärkeänä lapsiin ja nuoriin satsaamisen, niin hevoskerho- ja seuratoiminnan kuin hevostaitojenkin oppimisen näkökulmasta. Olen itse toiminut nuorena hevoskerhon ohjaajana ja koen hevoskerhotoiminnan erittäin tärkeäksi osaksi hevosharrastusta. Erityisenä mielenkiinnon kohteenani on erityisryhmiin kuuluvat lapset ja nuoret. Tällä hetkellä hevostelen kursseja pidellen ja jonkin verran valmentaen. Olen kesällä 2022 ajanut ravihevosta ensimmäisen kerran ja haaveenani olisi päästä myös ravikärryille useammin.

KAROLIINA LAARI, Hämeenlinna.
Koulutan pääosin Hämeen alueella.

Työskentelen terveydenhuoltoalalla ja teen työtä etenkin lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Olen toiminut aiemmin pitkään myös hevoskerhonohjaajana ja ratsastusseuran nuorisovastaavana, lisäksi olen ohjannut erilaisia muita lasten liikuntaharrastuksia.

SRL:n nuorisokouluttajana olen toiminut vuodesta 2014 alkaen. Kouluttajana parasta on jakaa tietoa, inspiroitua itse kurssilaisten ideoista, auttaa kurssilaisia ja nähdä kerhotoiminnan jatkumoa ympäri Suomen!

Vapaa-aikaani vietän perheen, tanssiharrastuksen ja tallilla vanhuusikäisen suomenhevoseni kanssa.

PIIA NISSINEN, Suonenjoki.
Koulutan pääosin Itä-Suomen alueella.

Yhteisöpedagogi (amk) sekä kouluttajan erikoistumisopinnot, hevosmatkailun ohjelmapalveluiden ammattitutkinto.

(muu esittelyteksti ja kuva tulossa myöhemmin)

SUVI LAHTINEN, Hamina.
Koulutan pääosin Kaakon alueella (loppuvuodesta -22 eteenpäin)

(esittelyteksti ja kuva tulossa myöhemmin)

MICAELA ANDERSIN, Turku (kaksikielinen kouluttaja)
p. 040 596 8868, koulutan pääosin (loppuvuodesta -22 eteenpäin) Lounais-Suomen alueella suomeksi, valtakunnallisesti ruotsiksi (myös Ahvenanmaa)

Opiskelen biokemiaa Åbo Akademissa ja tarkoitus on valmistua pian. Opiskelujen ohessa olen ollut hyvin aktiivisesti mukana kotitallini sekä -seurani toiminnassa, etenkin nuorisotoiminnassa ja tehnyt tallitöitä useita vuosia. Toimin tällä hetkellä myös ESRAn nuorisovastaavana (olen kotoisin Espoosta). 

Kouluttajana olen energinen ja innostun helposti varsinkin muiden ideoista. Kouluttamisessa parasta on huomata jos saan muut pohtimaan, innostumaan ja kehittämään omaa toimintaansa. 

Vapaa-ajan vietän tällä hetkellä mieluiten tallilla hoitohevoseni kanssa puuhaillen ja maastoillen. Viikonloppuisin eksyn myös helposti mukaan kisahoitajaksi joko Turkuun tai Espooseen. Ehtiessäni nautin myös palapelien tekemisestä tai vaan kissani kanssa yhdessä olemisesta.

Tel. 040 596 8868, jag skolar huvudsakligen i Egentliga Finland (från och med slutåret 2022) och på svenska i hela landet (även Åland). Jag studerar biokemi vid Åbo Akademi och planerar att examineras inom kort. Vid sidan av studierna har jag deltagit väldigt aktivt i verksamheten på mitt hemstall och -sällskap, speciellt då det har gällt de unga. Jag har även gjort stall i flera år. För tillfället frivilligarbetar jag som ungdomsansvarig i södra Finlands region (ESRA), eftersom jag är hemma från Esbo. Som skolare är jag energisk och blir lätt ivrig speciellt av andras idéer. I skolning tycker jag också det bästa är då jag får andra att tänka, inspireras och utveckla sin egen verksamhet. Fritiden spenderar jag för tillfälle hälst på stallet med att pyssla tillsammans med min sköthest eller av att njuta med honom av en tur i terrängen. På veckosluten kan jag också lätt tappa bort mig med på tävlingar som skötare antingen i Åbo eller Esbo. Då jag hinner gillar jag även att göra pussel eller spendera tid med min katt.

JENNI SIPPOLA, Jalasjärvi.
p. 040 577 0452, koulutan pääosin Pohjanmaan alueella.

Työkokemusta varhaiskasvatuksesta sekä nuorten ja kehitysvammaisten parista. Kokemusta ratsastusseuran monista tehtävistä mm. nuorisovastaavana ja hevoskerhon ohjaajana ja harrastanut ratsastusta koko lapsuus- ja nuoruusiän ja nyt omien lasten kasvettua aktivoitunut uudestaan.

SRL:n nuorisokouluttajana olen toiminut vuodesta 2014 alkaen. Laadukas ja aktiivinen hevoskerhotoiminta on minulle tärkeää, sillä olen ollut aikoinaan itsekin kerholaisena ja vetänyt heppakerhoja monta vuotta. Haluan jakaa omia kokemuksiani tuleville kerhonohjaajille sekä kuulen mielelläni myös muiden ideoita.

SIRU LAHTINEN, Rovaniemi
Koulutan pääosin Pohjois-Suomen alueella.

Työskentelen ratsastuskoulussa ratsastuksenopettajana. Hevoset ovat kuuluneet elämääni yli 25 vuotta ja ovat siirtyneet harrastuksesta ammatiksi. Toimin tällä hetkellä myös ratsastusseurani Rovaniemen Urheiluratsastajien puheenjohtajana ja olen pitkän linjan ratsastusseura-aktiivi.

SRL nuorisokouluttajana olen toiminut vuodesta 2014 alkaen. Hevoskerhotoiminnalla kasvatetaan hevosmaailman tulevaisuuden tekijöitä ja osaajia, siksi hevoskerhotoiminta on minulle tärkeää. Näen työssäni joka päivä mikä merkitys on hyvällä ja laadukkaalla pohjatyöllä hevostaitojen osaamisessa ja haluan omalta osaltani edesauttaa tätä kouluttamalla uusia innokkaita hevoskerho-ohjaajia!

Vapaa-aikani kuluu pitkälti hevoseni Graviksen kanssa treenatessa tai muuten hevosiin liittyvän toiminnan parissa.