Rajoituksia edelleen voimassa koronaepidemian hillitsemiseksi

8.1.2021

Suomen Ratsastajainliitto muistuttaa, että on erittäin tärkeää seurata ratsastustoiminnassa viranomaisten, kuten THL:n ja AVIn, sekä myös oman sairaanhoitopiirin, kaupungin ja kunnan päätöksiä, suosituksia ja ohjeistuksia. 

THL

Ajankohtaista koronaviruksesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Alueellinen tilanne, suositukset ja rajoitukset: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/koronaepidemia-alueiden-tilanne-suositukset-ja-rajoitukset

AVI

Tietoa rajoituksista ja ohjeista AVIn sivuilla: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta

Avin Koronainfo palvelee kysymyksissä, jotka liittyvät tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen sekä päätöksiin kokoontumisrajoituksista: https://avi.fi/koronainfo 

Suomen Ratsastajainliiton yleiset suositukset

Suomen Ratsastajainliitto kehottaa ottamaan viranomaisten määräykset vakavasti kaikessa ratsastukseen liittyvässä toiminnassa. Ihmisten terveys ja turvallisuus on Ratsastajainliitolle ensisijainen asia. Myös hevosten hyvinvoinnista tulee huolehtia. Suomen Ratsastajainliitto ei ole viranomainen, ja sikäli se ei ole määräysvallassa koskien tallien toimintaa.

Ratsastajainliitto muistuttaa, että kaikkien on syytä seurata tilannetta alueellaan aktiivisesti, ottaa määräykset ja suositukset vakavasti ja tehdä parhaansa epidemian leviämisen rajoittamiseksi.

Kilpailujen ja tapahtumien järjestämistä käsitellään SRL:n hallituksen kokouksessa 12.1.2020 ja asiasta tiedotetaan tarkemmin sen jälkeen. 

Yleisesti Suomessa talleilla kävijöiden määrä tulisi rajoittaa minimiin niin, että paikalla ei ole ylimääräisiä, ulkopuolisia kävijöitä, vain hevosten omistajat sekä vakituiset hoitajat ja ratsastajat. Kohtaamisten minimoimiseksi kävijät voidaan jakaa ajallisesti eri ryhmiin. Ratsastajien määrä tulisi rajata pieniin ryhmiin ja välttää lähikontakteja kaiken toiminnan suunnittelussa.

Suosittelemme terveysturvallisuuden edistämistä kaikessa tallitoiminnassa, kuten huolelliseen käsien pesuun ja lähikontaktien välttämiseen. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä muutoin kuin urheilusuorituksen aikana.

Tallilla kävijöiden rutiinit tulisi harkita niin, että ihmiset eivät kävisi turhaan tai oleskelisi pienissä yhteisissä tiloissa, kuten varustehuoneessa. Varusteiden säilyttämistä muissa kuin yhteistiloissa kannattaa harkita.

Tallille tai ratsastamaan ei pidä lähteä lainkaan, jos on flunssan oireita. Lähikontaktien välttäminen tulisi ottaa huomioon sekä tallin sisätiloissa että ratsastustoiminnan järjestämisessä. Tallien tulisi järjestää mahdollisuudet käsihygienian ylläpitoon käsidesin saatavuudella ja / tai käsienpesumahdollisuudella.
Suomen Ratsastajainliiton alueelliset suositukset

Ratsastajainliitto suosittelee, että ratsastustunnit pidetään mahdollisuuksien mukaan ulkona alueilla, joissa koronavirus on leviämisvaiheessa.