Kevätkokouskuulumisia Kajaanista 26.4.

1.6.2010

Suomen Ratsastajainliiton sääntömääräinen kevätkokous 26.4.

Ratsastajainliiton jäsenmäärä
edelleen kovassa nousussa

Suomen Ratsastajainliiton kevätkokous pidettiin Kajaanissa sunnuntaina. Kokous vahvisti tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vuodelta 2008. Ratsastajainliiton vuoden 2008 tilikauden alijäämä oli 77.963,09 euroa, mikä oli hieman enemmän kuin talousarviossa budjetoitu 63.089 euron alijäämä.

Ratsastajainliiton hyvä jäsenkehitys jatkui edelleen vuonna 2008. Henkilöjäsenmäärä rikkoi 42.000 rajan, kasvua edellisestä vuodesta oli 2000 jäsenen verran. Yhdessä 5000 Green Card -harrastajan kanssa liiton rekisterissä oli vuoden 2008 lopussa yli 47.000 jäsentä. Ratsastusseurojen määrä oli vuoden lopussa 415, hyväksyttyjä ratsastuskouluja ja -talleja oli 270.

Kunniajäseniksi Kari Launo ja Kalevi Vaahtera
Olli Niskasaarelle kultainen ansiomerkki

Kevätkokous kutsui Ratsastajainliiton hallituksen esityksestä liiton kunniajäseniksi helsinkiläisen Kari Launon Klaukkalan Ratsastajista sekä espoolaisen Kalevi Vaahteran Tapiolan Ratsastajista pitkästä ja ansiokkaasta työstä ratsastuksen hyväksi. Launo on toiminut mm. kansainvälisenä kouluratsastustuomarina ja stewardina ja hän on myös matkaratsastus- ja valjakkoajotuomari. Vaahtera on tehnyt hienon elämäntyön mm. ratsastajana, ratsastuksenopettajana, ratamestarina sekä koulu- ja estetuomarina. Vaahtera perusti Tapiolan Ratsastuskoulun vuonna 1971 yhdessä vaimonsa Riitta Suulamo-Vaahteran kanssa ja toimii edelleen yrittäjänä.


Olli Niskasaari Oulun Pokaalin ratamestarin töissä kesällä 2008.

Kevätkokous myönsi kultaisen ansiomerkin Pohjois-Suomen alueen esityksestä haukiputaalaiselle Olli Niskasaarelle, ratsastusseura LidRid-Teamin jäsenelle. Niskasaari on tehnyt hienoa työtä seura- ja aluetoiminnan hyväksi, ja hän on myös arvostettu ratamestari ja estetuomari. Niskasaari on toiminut ratsastuskoulutarkastajana ja antanut merkittävän panoksen mm. turvallisuusasioiden kehittämiseen. Niskasaari oli Pohjois-Suomen alueen hallituksen puheenjohtaja vuosina 1999-2007.

Ratsastajainliiton kevätkokous onnitteli lämpimästi esteratsastaja Mikael Forsténia tämän hienosta, historiallisesta tuloksesta 13. sijalla esteratsastuksen maailmancupin finaalissa Las Vegasissa Yhdysvalloissa viikko sitten.

Ratsastajainliiton vaalivaliokunnan puheenjohtajaksi nimettiin Ari Eriksson ja jäseniksi Jaakko Jauhiainen sekä Olli Leppänen.

HUOM: Liittokokouksen hyväksymät toimintakertomus ja tilinpäätös 2008 ovat osoitteessa netissä materiaalisalkussa liittokokousmateriaaleissa ensi viikolla.