Korona-ajan ohjeita

Ratsastajainliiton suosituksia koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi

Tietoa ja tiedonlähteitä: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Tarttuminen ja suojautuminen

Tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta ja välttämällä lähikontakteja muihin ihmisiin. Ratsastajainliitto suosittelee harkitsemaan maskin käyttöä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista tai mukana on riskiryhmiä.

Tarkemmat ohjeet: THL

Kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen syyskuussa

AVIn ohjeistus syyskuulle

Aluehallintovirastojen määräysten mukaan yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi syyskuussa järjestää rajatuissa ulkotiloissa ja sisätiloissa, jos tilaisuuksissa noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Ohjeella on tarkoitus varmistaa osallistujien turvallisuus ja estää koronavirustartuntojen leviäminen.

  • Osallistujien tai seurueiden välille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseen.
  • Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.
  • Tapahtuman järjestäjä vastaa siitä, miten ohjetta käytännössä sovelletaan tapahtuman järjestelyihin. Järjestäjän voi olla syytä eriyttää toimintaa jakamalla yleisöä ja palveluja erillisille alueille, jotta tilaisuudessa tosiasiassa voidaan noudattaa THL:n ja OKM:n ohjeistusta. Järjestäjä vastaa siitä, että tapahtuma järjestetään osallistujille turvallisella tavalla.

Tarkemmat ohjeet AVI

Yksityiskohtaisempi suositus ratsastuskilpailujen järjestämiseen: LINKKI

Koronarajoitukset ja matkustaminen

Suomen Ratsastajainliitto suosittaa noudattamaan matkustusohjeita ja -rajoituksia Suomen hallituksen ja viranomaisten edellyttämällä tavalla kaikessa ratsastus-, kilpailu- ja valmennustoiminnassa.

Suomen hallitus suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista.

Jos tulet Suomeen maasta, johon kohdistuu edelleen rajavalvonta, sinun suositellaan olevan 14 vuorokauden ajan omaehtoisessa karanteenissa. Omaehtoinen karanteeni on suositeltava silloinkin, kun paluumatkasi Suomeen kulkee sellaisen matalamman riskin maan kautta, jota matkustusrajoitukset eivät koske.

On myös hyvä huomata, että mailla voi olla voimassa omia rajoituksiaan matkailijoiden maahanpääsylle, mikä kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi kilpailu- ja valmennusmatkoja suunniteltaessa.

Matkustaminen ja koronavirus

Rajavartiolaitos: LINKKI
THL: LINKKI
Ulkoministeriö: LINKKI

Tätä sivua päivitetään jatkuvasti uuden tiedon mukaisesti.