Korona-ajan ohjeita

Ratsastajainliiton suosituksia koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi

Suomen Ratsastajainliitto muistuttaa ratsastusyhteisöä noudattamaan varovaisuutta sekä suosituksia ja määräyksiä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Erityisen tärkeää on seurata alueellista tilannetta ja suosituksia. 

Tapahtumissa ja talleilla arjen käytännön ratkaisuissa tulisi välttää lähikontaktien syntyminen, erityisesti minimoida kohtaamiset ahtaissa tiloissa, kuten varustehuoneissa. Ratsastus ei ole lähikontaktilaji ja ryhmäkoot ovat yleensä suhteellisen pieniä, lisäksi ratsastuksessa etäisyys säilyy suositusten mukaisena jo hevosista ja niihin liittyvistä turvallisuuskysymyksistä johtuen. Kuitenkin on hyvä pohtia järjestelyjä ja keinoja riskien minimoimiseksi. Kokoontumismäärissä tulee ottaa huomioon paikallinen suositustilanne ja toimia sen mukaisesti.

Ratsastajainliitto kannustaa: pienennä koronaviruksen leviämisriskiä omilla teoillasi.

  • Lataa Koronavilkku puhelimeesi. Näin saat tiedon, jos olet tietämättäsi altistunut koronavirukselle matkasi aikana.
  • Muista käsi- ja yskimishygienia.
  • Käytä maskia joukkoliikenteessä ja sisätiloissa, jos et pysty pitämään turvaväliä.
  • Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, hakeudu testiin.
  • Älä lähde tallille tai tapahtumaan, jos sinulla on lieviäkään oireita.
  • Noudata tallien ja järjestäjien hygienia- ja muita turvallisuusohjeita.

Tietoa ja ohjeita

Tarttuminen ja suojautuminen

Tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta ja välttämällä lähikontakteja muihin ihmisiin. Ratsastajainliitto suosittelee maskin käyttöä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista tai mukana on riskiryhmiä.

Suomen Ratsastajainliiton suositus 

Koronapandemian aikana on välttämätöntä noudattaa erityisjärjestelyjä, jotta emme vaarantaisi kenenkään osallistujan tai heidän läheistensä terveyttä. Riskiryhmiin kuuluvien terveys on turvattava kaikin mahdollisin keinoin. 

Erityisjärjestelyt tarkoittavat sitä, että ihmisten turvallisuus varmistetaan kokoontumisrajoitusten mukaisesti sekä turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla. Yleisötilaisuuksissa noudatetaan AVIn, THL:n ja muiden viranomaisten päivittyviä ohjeita. Tapahtuman ja kilpailun järjestäjän pitää itse arvioida, miten se voi parhaiten soveltaa näitä ohjeita toiminnassaan. Ohjeiden noudattamisen tarkoituksena on varmistaa osallistujien turvallisuus ja estää viruksen leviäminen.

Koronapandemia on vakavasti otettava asia ja ohjeistuksen tarkka noudattaminen on meidän kaikkien yhteinen etu. Tuomariston puheenjohtajalla ja kilpailun johtajalla on oikeus poistaa kilpailupaikalta ne toimijat, jotka eivät noudata näitä ohjeistuksia sekä määrätä mahdollisesti muitakin seuraamuksia.

SRL:n ohjeita muokataan tilanteen mukaan. Muistakaa seurata tilanteen kehitystä sekä koko maan että oman alueenne osalta. 

Kilpailutoiminnan ohjeita

Koronarajoitukset ja matkustaminen

Suomen Ratsastajainliitto suosittaa noudattamaan matkustusohjeita ja -rajoituksia Suomen hallituksen ja viranomaisten edellyttämällä tavalla kaikessa ratsastus-, kilpailu- ja valmennustoiminnassa.

Suomen hallitus suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista.

Matkustaminen ja koronavirus

Rajavartiolaitos: LINKKI
THL: LINKKI
Ulkoministeriö: LINKKI

Tätä sivua päivitetään jatkuvasti uuden tiedon mukaisesti.