Kolmen tähden hallikilpailu Ypäjä Spring Show 18.–19.4.

1.6.2010

HALLISARJAN VOITTAJAT JA KAKSI HALLIMESTARIA SEPPELÖIDÄÄN YPÄJÄLLÄ

Ypäjä Spring Show 18.-19.4. on ensimmäinen Team Eurohorses ry:n järjestämästä kolmesta kolmen tähden hallikilpailusta. Kilpailussa hypätään hallisarjan finaalit sekä poni- että hevosratsukoille. Lisäksi seniorit ja nuoret ratsastajat kilpailevat tämän vuoden hallimestaruusvoitoista. Viikonlopun aikana nähdään myös suomenhevosten GP-karsintaluokka Prix de Suomen Hippos, josta parhaat pääsevät GP-luokkaan Haminan Bastioniin kesäkuussa. Kilpailun radat suunnittelee Johanna Mikkola.

- Seniorit ja nuoret ratsastajat hyppäävät nyt hallimestaruuskisan heti hallikauden päätteeksi. Aikaisemmin kaikkien ikäryhmien hallimestaruuskilpailut on perinteisesti käyty syksyllä. Jätimme poniratsukoiden ja juniorien hallimestaruudet vieläkin syksyyn, jotta uusilla ratsukoilla on mahdollisuus hioa yhteistyötään, eikä tarvitse aloittaa uutta kautta mahdollisesti uudella hevosella tai ponilla mestaruuskisan paineissa, kertoo Teho ry:n vetäjä ja kilpailun johtaja Pekka Larsen.

- Lauantaina 18.4. hypätään senioreiden hallisarjan finaali ja nuorten (18-21-v) hallimestaruus 135 cm tasolla samassa luokassa. Senioreiden hallimestaruudesta kilpaillaan 140 cm GP-luokassa sunnuntaina 19.4., jolloin myös hypätään poniratsukoiden hallisarjan finaali 115 cm luokassa, jatkaa Larsen.

Kaksi uutta sarjaa käynnistyy

Ypäjä Spring Shown ohella kolmen tähden hallikilpailusarjaan kuuluvat myös Ypäjä Horse Show syyskuussa ja Winter Show marraskuussa. Uusi sarja Musta Pörssi Cup käynnistyy nyt ja jatkuu molemmissa syyskauden kisoissa. Näiden kolmen kilpailun 120-luokissa eniten valiomerkkipisteitä kerännyt ratsastaja palkitaan 32" taulu-TV:llä.

Ypäjällä hypätään myös ensimmäinen osa junioreiden tyyliluokkasarjasta Lamicell Cup, jossa ratsukoiden teknisen osaamisen arvioi Pia Myrskog. Tyyliluokasta 15 parasta saa osallistumisoikeuden sarjan finaaliin Lappeenrannassa kesäkuussa. Finaalin voittaja pääsee mukaan Ruotsin finaaliin. Suomen toinen Lamicell-osakilpailu hypätään Jyväskylässä toukokuussa.

Hallisarjan viimeiset osakilpailut hypättiin Helsingissä 5.4. Teknisten ongelmien vuoksi tulokset eivät vielä ole käytettävissä. Tilanne hallisarjoissa ennen Ypäjä Spring Showssa hypättävää finaalia ilmestyy osoitteeseen http://kipa.ratsastus.fi heti kun tekniset vaikeudet on voitettu.

Finaalikisan ilmoittautumisaika päättyy 8.4., ja kilpailun aikataulu julkaistaan osoitteessa http://kipa.ratsastus.fi ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Kilpailuluokat alkavat lauantaina 18.4. ja sunnuntaina 19.4. klo 9.00. Ratsukot kuitenkin saapuvat Ypäjälle jo perjantain rataharjoituksiin, jossa hevoset pääsevät tutustumaan hallin tunnelmaan, pohjaan ja estekalustoon ilman kisapainetta tasoilla 110 - 130 cm.

Ypäjä Spring Show´n ohjelma

Lauantai 18.4. klo 9.00
Luokka 2A, 100 cm, kilpailu kahdessa vaiheessa, suomenhevosille karsinta luokkaan 7
Luokka 2B, Prix de Humbaur-trailerit 100 cm, kilpailu kahdessa vaiheessa poneille
Luokka 3, Prix de Pro Horsefit 110 cm, saman virhepistemäärän saavuttaneet ovat tasa-arvoisia, poneille, junioreille, nuorille hevosille
Luokka 4, Musta Pörssi Cup 120 cm, aikaratsastus
Luokka 5, Prix de Hevosopisto 135 cm, yksi uusinta, hallisarjan finaali ja nuorten ratsastajien hallimestaruus

Sunnuntai 19.4. klo 9.00
Luokka 6A, Lamicell Cup 110 cm, tyyliarvostelu junioreille
Luokka 6B, Prix de Racing 110 cm, nuorille hevosille, saman virhepistemäärän saavuttaneet ovat tasa-arvoisia
Luokka 7, Prix de Suomen Hippos, suomenhevosten Grand Prix 110 cm, yksi uusinta
Luokka 8, Prix de Agrimarket 115 cm, yksi uusinta, ponien hallisarjan finaali
Luokka 9, Musta Pörssi Cup 120 cm, aikaratsastus
Luokka 10, Prix de Schockemöhle-Sports 130 cm, kilpailu kahdessa vaiheessa
Luokka 11, Hyvinkään Hevossairaala Grand Prix 140 cm, yksi uusinta, senioreiden hallimestaruus

Tiedote: Team Eurohorses / Petr Skarra