Mitkä ihmeen pisteet kouluratsastuksessa? Olympiatuomari Dietrich Plewa avaa lajin salat

18.9.2018

Helsinki Horse Show'n miniklinikalla kerrotaan, mistä kouluratsastuksen pisteet oikein tulevat.

 


Mikaela Lindh toimii klinikan esimerkkiratsastajana.
Kuva: Satu Pirinen / Helsinki International Horse Show.

Mitkä ihmeen pisteet kouluratsastuksessa? Olympiatuomari Dietrich Plewa avaa lajin salat

Suomi on kouluratsastuksen luvattu maa. Mauno Roiha, Silja Pursiainen ja Kyra Kyrklund ovat tasoittaneet tien nuoremmalle polvelle. Kyran vaikutus yli viiden vuosikymmenen ajan on ollut kiistattomasti merkittävä. Kyra on tunnettu kaikkialla maailmassa.

Suomeen on kasvanut uusi sukupolvi arvokisaratsastajia. Osa heistä näyttäytyy Helsinki Horse Show'ssa. Kouluratsastus on ratsastuksen lajeista vaikeaselkoisin. Kauniita liikkeitä, niistä pisteitä - mutta mistä?

Saksan olympiatuomari, Dietrich Plewa vetää lauantaina kouluratsastuksen miniklinikan, jossa hän tuo yleisön lähemmäksi kouluratsastuksen mystistä maailmaa. Suomen maajoukkueratsastaja Mikaela ”Fia” Lindh toimii klinikan ratsastajana. Odotettavissa on upeita liikkeitä, Dr. Plewan kommentit, ja lopuksi pisteet. Toiveena on, että jokainen katsoja lähtee Jäähallilta kotiin hieman viisaampana kouluratsastuksen hienouksista.

Kouluratsastuksen miniklinikka nähdään lauantaina 20.10. noin klo 13.

Helsinki Horse Show järjestetään 17.-21.10. Helsingin Jäähallissa. Helsingissä ratkotaan kauden toinen maailmancup-kilpailu esteratsastuksessa. Iso osa maailman huippuratsastajista osallistuu Helsingin kilpailuun. Tähtiratsastajat julkistetaan 25.9. Horse Show’hun odotetaan jälleen yli 40 000 kävijää