Ratsastajainliiton koronakatsaus 4.8.

4.8.2021

Ratsastajainliitossa muistutetaan jäsenistöä koronatartuntojen määrän kasvamisesta ja joidenkin alueiden siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen. Ratsastajainliitossa seurataan viranomaisohjeistuksia ja ohjeistetaan jäsenistöä mahdollisuuksien mukaan. Jokaisen järjestäjän ja tallin on kuitenkin tärkeä seurata oman alueensa oheistusta ja noudattaa niitä. Alueelliset tilanteet ja sen vuoksi myös ohjeistukset voivat vaihdella huomattavasti.

Kuva Heidi Lammi.

 

Kiihtymisvaiheen alueilla suositellaan yli 12-vuotiaille kasvomaskin käyttöä aina, kun liikutaan paikoissa, joissa on muita ihmisiä. Lisäksi suositellaan kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotta täyttäneille yleisötilaisuuksissa ulkotiloissa.

Yleisötilaisuuksissa, kokoontumisissa ja julkisten tilojen käytössä on muistettava perusohjeet koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi. Paikalle tullaan vain terveenä, kasvomaskin käyttöä suositellaan ja järjestäjän vastuulla on varmistaa riittävät etäisyydet sekä hygieniataso. Tehokkaalla siivouksella voidaan ehkäistä viruksen leviämistä. Lisäksi järjestäjän tulee varmistaa, että asiakkailla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Suositamme kaikkia noudattamaan terveysviranomaisten ohjeita suojautumisesta, hygieniasta, turvaväleistä, siivouksesta ja kokoontumisrajoituksista. Kipeänä ei saa lähteä tallille. Kilpailujen järjestämisessä on huomioitava alueen rajoitukset ja ohjeistukset.

Koronaepidemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset

Alla olevan linkin kautta pääset katsomaan alueiden koronaan liittyviä suosituksia ja rajoituksia. Sivuilla on kerrottu myös epidemiatilanteesta.  Kunkin sairaanhoitopiirin alla on listattuna siihen kuuluvat kunnat.

THL:n tilannekatsaus:  LINKKI