Lakineuvonta ja lainsäädäntö

Lakineuvonta SRL:n jäsenille Ratsastajainliiton yhteistyökumppanit tarjoavat lakineuvontaa jäsenten hevosjuridiikkaa koskeviin kysymyksiin. Linkkien takaa löytyy tietoa hevosalaa koskevasta lainsäädännöstä, esimerkiksi eläinsuojelulaista, sekä työlainsäädännöstä.

Lakineuvonta

Neuvonnan piiriin kuuluvat mm. seuraavat asiat:

- hevoskauppa
- tallivuokrasopimukset
- ratsastuskoulujen toimintaan liittyvät kysymykset
- yhdistysoikeus
- vahingonkorvausasiat

Asianajotoimisto Fenno Oy on kokenut ja nuorekas, uudelta pohjalta rakennettu yritys, joka tuo jämäkän, modernin ja innovatiivisen otteen lakiasioiden hoitoon. Asianajotoimisto Fenno toimii aina siellä, missä ikinä oletkin. Palvelemme osoitteessa, jonka päätät sinä itse. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Mikkelissä, Järvenpäässä ja Salossa. Tarvittaessa pidämme neuvotteluja myös etänä. Palvelemme sekä yrittäjiä, että yksityisiä - antaen aina kaikkemme turvataksemme sinun oikeuksiasi.Yhtenä toimistomme erityisosaamisalueena on hevosjuridiikka, jossa osakkaamme asianajaja Antti Linna on yksi Suomen johtavista asiantuntijoista.

Yhteystiedot: www.fennolaw.fi

Eversheds Asianajotoimisto Oy:n puhelinneuvonta kattaa asiat, jotka jäsen voi esittää ja lakimies selvittää puhelimessa ilman perehtymistä asiakirjoihin. Neuvonta ei koske asiakirjojen laatimista. Sen sijaan neuvonnan piiriin kuuluu antaa neuvoja oikeudellisista seikoista, jotka oikeudellisessa asiakirjassa on otettava huomioon tai jotka siinä on oltava määrämuodon vuoksi. Neuvonnassa ei voida ottaa vastuuta jäsenen laatiman asiakirjan oikeellisuudesta ja laillisuudesta.

Neuvonta ei koske asioita, joissa jäsen on antanut toimeksiannon muulle asiamiehelle kuin Eversheds Oy:n juristille, ellei kyse ole asiamiehen vaihtamisesta. Neuvonta ei koske jäsenen itse tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa hoitamaa riita-, rikos-, kantelu- tai muutoksenhakuasiaa. Jos jäsenen puhelinneuvonta johtaa toimeksiantoon, puhelinneuvonnan kustannus kirjataan asiakkaan toimeksiannossa veloitettavaksi toimenpiteeksi.

Asianajotoimisto Eversheds Oy:n puhelinnumero on 010 684 1300 ja puhelinneuvonnasta vastaa asianajaja Outi Maunula. Soittoaika yleisinä työpäivinä klo 10-16. Neuvontaa annetaan vain SRL:n jäsenseurojen jäsenille. Puhelun yhteydessä soittajan tulee ilmoittaa jäsenseuransa ja -numeronsa.

 

Lakiasiaintoimisto Linna on erityisesti oikeudenkäynteihin, riidanratkaisuun sekä kauppa- ja vahingonkorvausoikeuteen erikoistunut lakiasiaintoimisto. Tuotamme korkealaatuisia oikeusturvapalveluita yksityishenkilöille ja yrityksille, minkä takeena on satojen toimeksiantojen tuoma kokemus ja ammattitaito. Ensimmäinen yhteydenotto ja alkuneuvottelu sekä yleisluontoinen juridinen neuvonta (max. 60 min.) ovat maksuttomia, minkä aikana pyritään kartoittamaan asiakkaan oikeusturvan tarve ja sen edellyttämät toimenpiteet sekä asian ratkaisuvaihtoehdot. Palvelemme maanlaajuisesti.

Yhteydenottoosi vastaa OTM Jaakko Linna,jolla on pitkäaikainen kokemus hevostaloutta ja hevoskauppaa koskevasta juridiikasta. Puhelin 044 302 0085. Sähköposti: jaakko.linna@lakilinna.fi

Linkki kotisivuille: www.lakilinna.fi

 

Linkkejä:

Eläinsuojelulaki

Ympäristöministeriö: maankäyttö- ja rakennuslaki, ympäristölainsäädäntö ja -suojeluasiat

Hevoseni.fi - tietoa hevosalasta, hevosista, lainsäädännöstä

Ruokavirasto: Eläinsuojelu ja eläintenpito, eläinten terveys ja eläintaudit, eläinten tuonti ja vienti

Työ- ja elinkeinoministeriö, työlainsäädäntö