Talli liiton jäseneksi

Suomen Ratsastajainliitto ry:n jäsentallit tarjoavat monipuolisia ja laadukkaita hevosalan palveluita. Jäsentallit ovat palveluyrityksiä, jotka pohjautuvat vahvaan ammatilliseen osaamiseen, hevosten hyvinvointiin, turvalliseen toimintaan sekä laadukkaaseen asiakaspalveluun. Kaikki jäsentallit ovat sitoutuneet SRL:n vastuullisuusohjelmaan.

Jäsentallit voivat olla yksityistalleja, ratsastuskouluja, sosiaalipedagokista hevostoimintaa tarjoavia talleja, tai esimerksiksi hevosalan matkailupalveluja tarjoavia yrityksiä. Tallijärjestelmän jäsentallikriteerit on laadittu soveltumaan monipuoliseen liiketoimintaan. Oleellista on että tallilla vastuullisesti johdettua, aktiivista toimintaa, jolla siirretään hyviä hevostaitoja ja kestävän ratsastuksen kulttuuria eteenpäin.

HUOM: 19.5.2022 alkaen kriteerin muutos kohtaan AMMATTIMAISUUS/KOULUTUS/ ASIANTUNTIJUUS:

• Jäsentallin toiminnasta ja hevosten hoidosta vastaa hevosalan ammatillisen koulutuksen saanut, soveltuvan ammatillisen perustutkinnon, aikuisten ammattitutkinnon suorittanut tai SRL:n II-tason valmentajalisenssin omaava henkilö, hevosagrologi tai ammattioppinut alan ammattilainen.

Muutetaan muotoon:

 • Jäsentallin toiminnasta vastaa toimintaan soveltuvan koulutuksen omaava henkilö. 
 • Hevosten hyvinvoinnista ja hoidosta jäsentallilla vastaa hevosalan ammatillisen koulutuksen saanut, soveltuvan ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erikoisammattitutkinnon suorittanut tai SRL:n II-tason valmentajalisenssin omaava henkilö, hevosagrologi tai ammattioppinut alan ammattilainen.

 

Ratsastajainliiton jäsentalleilla palveluista vastaa ammattiin koulutettu henkilökunta. Ratsastuskouluissa opetuksesta vastaa ratsastuksenohjaaja, ratsastuksenopettaja tai ratsastuksenopettajan erikoisammattitukinnon suorittanut opettaja. Hevosten hyvinvoinnista huolehtivat kokeneet ammattilaiset.

Jos olet kiinnostunut SRL:n tallijäsenyydestä, voit tilata ilmaisen starttipaketin sähköpostitse osoitteesta minna.peltonen@ratsastus.fi. Starttipaketti sisältää liiton jäsentallikriteerit, tapaohjeiston, jäsenedut sekä Tukesin turvallisuusohjeet. Jäsenyyttä hakevat tallit voivat starttipaketin saatuaan olla yhteydessä suoraan tallitoiminnan kehittäjään/tallineuvojaan (yhteystiedot sivun alareunassa). Tallilla suositellaan olevan aktiivista yhteistyötä ratsastajainliittoon kuuluvan ratsastusseuran kanssa jo tallijäsenyyttä haettaessa.

Jäsentallit sitoutuvat SRL:n vastuullisuusohjelmaan.

 

Tallien jäsenmaksu vuonna 2022
Jäsentalli (kaikki luokitukset hevosmäärästä riippumatta) 275 €. Tallien jäsenedut on esitelty täällä


Tallitoiminnan kehittäjä: Minna Peltonen, minna.peltonen@ratsastus.fi, puh. 09 2294 5248 ja 0400 231 662

Tallineuvojat 

 • Rosali Kivitie, tallineuvoja, Forssa
  rosali.kivitie@ratsastus.fi, 0400 386 647
   
 • Tero Kortelainen, tallineuvoja, Liperi
  tero.kortelainen@ratsastus.fi, 040 741 4978
   
 • Antti Heikkilä, tallineuvoja, Joensuu
  antti.heikkila@ratsastus.fi, 040 5294 975

 

 

Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli - ohjeistus toimivaan tallitoimintaan

Tukes turvallisuusohjeet ratsastuspalveluille

Jäsentallin tietolomake

Jäsentallikriteerit 19.5.2022