Huippu-urheilua ja paljon oheisohjelmaa – Suomen monipuolisin hevostapahtuma Hevoset Bastionissa 7.-11.6.

25.5.2023

Susanna Granroth ja Black Friday olivat voitokkaita Hevoset Bastionissa-tapahtumassa vuonna 2022. Kuva Satu Pirinen 

 

Tiedote Paula Rintamaa / Hevoset Bastionissa ja SRL

Haminan kaupunki järjestää Suomen tähän asti monipuolisimman hevostapahtuman kesäkuussa. Kaupunginvaltuusto päätti, että kaupunki osana Hamina Festivals-ketjua ryhtyy järjestämään Hevoset Bastionissa -hevostapahtumaa. Tavoitteena oli rakentaa monipuolinen urheilu- ja  perhetapahtuma, joka tuo hevoset kaupungin keskustaan. Tapahtumasta on haluttu luoda ajan myötä toinen iso tapahtuma Hamina Tattoon rinnalle. Tänä vuonna Bastionissa onkin luvassa entistä monipuolisempi ja laajempi hevostapahtuma, jonka yhteistyökumppanina toimii Harjun oppimiskeskus.

Haminassa ja sen lähiympäristössä kilpaillaan Hevoset Bastionissa -tapahtuman aikana kaikissa ratsastuksen olympialajeissa. Bastionin uniikilla areenalla nähdään esteratsastuksen Pohjola-sarjan ensimmäinen osakilpailu. Pohjola-sarja on korkeimmalla kansallisella tasolla kilpailtava sarja, joka kokoaa Haminaan maan ratsukoiden parhaimmiston. Kouluratsastuksessa kilpaillaan Grand Prix -tasolla, ja kansallisaarteemme suomenhevoset kilpailevat suomenhevosten mestaruus Kür-luokassa.

”On hienoa, että saamme Haminaan Pohjola-sarjan ensimmäisen osakilpailun ja viime vuonna esittämäni toiveet kansainvälisestä kisasta ja kenttäkisasta toteutuvat, kun vikellyksen kansainvälinen kolmen tähden CVI-kilpailu ja kenttäratsastuskilpailu käydään Harjussa”, projektijohtaja Fred Sundwall kertoo.

 

Fred Sundwall. Kuva Sonja Holma 

 

Sunnuntain huipputapahtuma viime vuoden tapaan on Cityravit. Lämminveriset ravihevoset ja suomenhevoset kilpailevat molemmat sekä kärry- että monte-lähdöissä keskellä kaupunkia.

”Cityravit järjestetään Kadettikoulunkadulla, jonne on tänä vuonna luotu yleisölle lisää tilaa. Tänä vuonna juhlistetaan 50-vuotta täyttävää Suomen Hipposta ja Kuninkuusravit järjestetään Kouvolassa, siksi on merkittävää, että Cityravit ovat meillä ohjelmassa”, Sundwall esittelee.

Suomen Hippoksen raviurheilujohtaja Jari Haanniemi painottaa Cityravien merkitystä.

”On todella tärkeää tuoda ravit sinne missä ihmiset liikkuvat. Cityraveissa ihmiset pääsevät lähelle hevosia ja näkemään mistä raviurheilussa on kyse. Aiemmin Cityraveja seuraamassa olleilta ihmisiltä olen kuullut todella positiivista palautetta. Odotukseni ovat korkealla tänäkin vuonna”, Haanniemi kommentoi.

Hevoset Bastionissa on tarjolla monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Kävijät pääsevät eri puolella kaupunkia tutustumaan neljään hevosaiheiseen taidenäyttelyyn: Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavalokuvanäyttely, sekä taiteilijoiden Katja Hannula, Stiina Hovi ja Tiia Tiainen näyttelyt. Haminan Raatihuoneella nähdään lisäksi Suomen parhaat luontokuvat -valokuvanäyttely.

Bastionissa on tarjolla iltajuhlat sekä perjantaina että lauantaina heti kilpailujen päättymisen jälkeen, ja Kari Vepsä tanssittaa kävijöitä Haminan torilla lauantaina iltapäivällä.

Haminan kesäpuistossa on monipuolista perheille ja lapsille suunnattua ohjelmaa: kaksi keppihevosrataa, talutusratsastusta, haliponeja, hevosenkenkä- ja keppihevosaskartelua sekä kotieläinpuisto. Lauantaina ja sunnuntaina järjestetään kaupungin läpi kulkeva paraati. Ratsupoliisit kiertelevät kaupungissa lauantaina, ja Vaunuhistoriallinen seura tuo kiesejään näytille Haminan torin kupeeseen. Torin laidalla esitellään erilaisia maatalouskoneita.

 

Susanna Kuoppala ja Helsingin Ratsupoliisissa palveleva Petteri-hevonen. Kuva Liina Hannula 

 

”Hevoset Bastionissa on äärimmäisen tärkeässä roolissa osana Haminan tapahtumakattausta. Hevosilla on merkittävä yhteys kaupunkiin niin historian kuin aiemmin järjestettyjen tapahtumienkin myötä. Hevoset Bastionissa on meille tapahtumakauden ehdoton timantti”, tunnelmoi Haminan kaupungin tapahtumajohtaja Susanna Kuoppala.

Kuoppala näkee tapahtumajärjestämisen tulevaisuuden Haminassa valoisana.

”Bastioni on areenana upea ja ainutlaatuinen, ja kaupungilla on korkeat intressit satsata areenan ylläpitoon myös tulevaisuudessa. Meillä on Euroopan suurin telttakatos, joka on vaikuttava kokonaisuus ja mahdollistaa katettujen tapahtumien järjestämisen läpi vuoden.”

Haminan kaupungin järjestämä ensimmäinen Hevoset Bastionissa tapahtuma vuonna 2022 oli menestys. Monipuolisessa hevostapahtumassa kävi 15 000 henkilöä. Tänä vuonna tarjontaa on lisätty entisestään. Valtaosa ohjelmasta on maksutonta. Tapahtumassa on myös laaja expo-alue sekä runsas ruokatarjonta.

Tervetuloa maailmanluokan pikkukaupunkiin Haminaan!

Tapahtuman nettisivut LINKKI

Lisätiedot: projektijohtaja Fred Sundwall, p. 050-0811453