Tähtiseurat

Tähtiseurat ovat suomalaisen urheilun laatuseuroja: aktiivisia seuroja, jotka haluavat kehittää omaa toimintaansa. Toiminnan tunnuksena toimii Tähtimerkki, joka kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa määritellyt laatutekijät toteutuvat.

Alta löytyvät aakkosjärjestyksessä ratsastuksen Tähtiseurat. Lue lisää Tähtiseura-ohjelmasta.
 

Tähtiseuran edut

1. Tähtiseuran käyttöoikeus = Laadun leima

2. Alennukset SRL:n tuotteista
Tähtiseurat saavat kaikista SRL:n myyntituotteista (myös hevostaito- ja ratsastusmerkit) 20 % alennuksen. Tilaukset sari.siltala@ratsastus.fi.

3. SRL maksaa Tähtiseurojen kaksi osallistujaa seuraaville Olympiakomitean järjestämille Tähtiseura-päiville.

4. SRL tarjoaa yhteensä 10 kpl materiaalipaketteja/vuosi veloituksetta Tähtiseuran jäsenille, jotka osallistuvat hevoskerhon ohjaajakoulutuksiin. Hevoskerhon ohjaajan peruskurssi on näin Tähtiseurojen osallistujille 25 € / 30 € (lähi/etä) edullisempi. 

5. Tähtiseurat saavat alennuksia osallistumismaksuista SRL:n erikseen ilmoitettuihin seuraseminaareihin / tapahtumiin / koulutuksiin. Tähtiseurat saavat myös ennakkoetuja rajoitettuihin tilaisuuksiin sekä kampanjalippuja veloituksetta seuran käyttöön.

6. SRL:n vapaaehtoinen seurakehittäjä vierailee Tähtiseurassa vähintään kerran kolmessa vuodessa, Olympiakomitean auditointiohjelman mukaisesti.

7. Tähtiseurat saavat näkyvyyttä SRL:n internetsivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä jäsenlehti Hippoksessa mahdollisuuksien mukaan.

8. Ratsastajainliiton toimisto lähettää Tähtiseurojen yhteyshenkilöille Tähtiseurasähköpostia.

Tähtiseuran valtakunnalliset materiaalit
 

Miten Tähtiseuraksi?

Seuratoiminnan laatuohjelmaan eli Tähtiseura-ohjelmaan voivat ilmoittautua kaikki laadun kehittämisestä kiinnostuneet seurat. Kehittämisestä innostunut seura voi ohjelmaan ilmoittauduttuaan lähteä välittömästi kehittämään toimintaansa omassa tahdissaan. Vaadittavan laatutason saavuttaminen kestää yleensä muutamasta kuukaudesta vuoteen. Jos seuranne on kiinnostunut tai mahdollisesti kiinnostunut Tähtiseura-polusta, ota yhteyttä seurakehittajat@ratsastus.fi.

Tähtiseura-verkkopalvelu

Tähtiseura-verkkopalvelu on avoin kaikille urheiluseuroille. Sen avulla seura voi kehittää toimintaansa ja tavoitella myös itselleen Tähtimerkkiä. Maksuttomassa palvelussa urheiluseurat  voivat kehittää toimintaansa itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjän kanssa. Palvelua käytetään myös Tähtimerkin auditoinnissa. Verkkopalvelu toimii osana Suomisport-palvelua. Tutustu tästä Suomisport-palveluun >

Näin pääsette mukaan Tähtiseuraohjelmaan:
1. Valitkaa osa-alue(et), jota haluatte lähteä kehittämään (lapset ja nuoret, aikuiset).
2. Kootkaa seurastanne tiimi, joka tutustuu alla oleviin laatutekijöihin ja tekee suunnitelman sekä aikataulun kehittämisprosessista.
3. Kehittämistyö sisältää itsearviointia. Kehittämistyöhön voitte lajiliiton lisäksi saada apua liikunnan aluejärjestöiltä.

 

Lisätiedot:

SRL:n seurakehittäjät, seurakehittajat@ratsastus.fi 

Emmi Korpiola, vapaaehtoistoiminnan kehittäjä, SRL, emmi.korpiola@ratsastus.fi, 040 968 0340

 

 

Laatutekijät

Laatutekijät ovat seurojen toiminnan kehittämisen apuvälineitä. Laatutekijöiden tavoitteena on synnyttää pohdintaa seuran toiminnasta ja kehittää sen sisältöjä sekä toimintatapoja.

Kaikille Tähtiseuroille yhteiset laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Aikuisliikunnan laatutekijät

Laatutekijöiden toteutuminen arvioidaan kolmen vuoden välein kehittämistilaisuuden muotoon rakennetun auditoinnin avulla. Auditoinnin tavoitteena on varmistaa, että seura täyttää laatutekijät sekä löytää yhdessä mahdollisia kehittämiskohteita.

Lisätietoa Tähtiseuroista Olympiakomitean sivuilta täällä.