Seurojen jäsenedut

1. SRL:on kuuluvien ratsastusseurojen vastuuvakuutus
Liitto ja sen jäsenseurat ovat vuodesta 2021 alkaen mukana Olympiakomitean Tuplaturvassa, johon kuuluu kattava liikunnan toiminnanvastuuvakuutus. Lisätietoja Tuplaturvasta löydät Olympiakomitean sivuilta.

  • Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot.
  • Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa.
  • Vakuutus ei esimerkiksi korvaa vakuutetun hallussa, lainassa, vuokralla tai muuten vakuutetun hyödykseen käytettävänä olevalle omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja.
  • Vakuutusyhtiö selvittää korvausvelvollisuuden ja vahingon määrän sekä neuvottelee korvauksen vaatijan kanssa.
  • Vakuutetun omavastuu on 600 euroa.

2. Seurojen vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus (talkoohenkilöt) 
Olympiakomitean Tuplaturva suojaa aikaisemman talkoolaisvakuutuksen tapaan myös seurojen vapaaehtoistyöntekijät. Lisätietoja Tuplaturvasta löydät Olympiakomitean sivuilta.

  • Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa.
  • Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, koulutustapahtumissa, kilpailujen järjestelytehtävissä.
  • Myös matkalla vapaaehtoistyöhön sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin.
  • Vakuutuksesta ei korvata tapaturmaa, jos se on sattunut kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa.

3. SRL:n kilpailutoiminta (toimihenkilöiden vastuuvakuutus) 

SRL:n kilpailutoiminta on vakuutettu erillisellä varallisuusvastuuvakuutuksella. Seuran jäseninä ja vapaaehtoistyöntekijöinä toimihenkilöt ovat ryhmätapaturmavakuutuksen piirissä.

Vakuutus kattaa varallisuusvahinkoja, joista Suomen Ratsastajainliitto ry määrätään korvausvelvolliseksi aiheettomasti osoitetun kilpailukiellon tai tuomarivirheen johdosta. Aiheutunut vahinko on perusteeltaan ja määrältään vahvistettava urheilun oikeusturvalautakunnassa tai tuomioistuimessa.

4. Sense-jäsenrekisteri

SRL tarjoaa seuroille maksuttoman jäsenrekisterin, jonka avulla seura pystyy ylläpitämään yhdistyslain edellyttämää jäsenluetteloa, hallinnoimaan jäsenyyksiä, jäsenlaskutusta jne. Käyttö on maksutonta lukuunottamatta jäsenmaksulaskujen lähetyksiin liittyviä kuluja, jotka tulevat läpilaskutuksena Postilta. Lisätietoa rekisterin käyttöön täältä.

5. Gramex- ja Teosto-sopimukset 
Suomen Olympiakomitea ry on tehnyt Gramexin kanssa äänitteiden julkisesta esittämisestä ja teoston kanssa musiikin esitysluvista ja -korvauksista sopimukset, jotka kattavat Ratsastajainliiton ja sen jäsenseurojen ja jäsentallien järjestämät ratsastustapahtumat. Sopimusnumerot: Teosto 125 21 991 ja Gramex L 11040.

Musiikki saa soida seurojen normaaleissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa ilman erillistä lupaa tai jälkikäteistä raportointia. Sopimus ei kuitenkaan kata elävää musiikkia, eikä musiikin kopiointia. Sopimuksessa on Teoston osalta kuitenkin pieni poikkeus. Musiikkia voi kopioida eli siirtää tallennuspaikasta toiseen 28 kappaleen verran vuodessa seuraa kohti. Gramexin sopimus ei sisällä lainkaan kopiointia, mutta Gramex tarjoaa seuroille suunnattuja kopiointipaketteja.

Lisätietoja täältä.