Seura liiton jäseneksi

Seura osoittaa jäsenyyshakemuksensa Suomen Ratsastajainliiton hallitukselle.

Näin haet seuralle liiton jäsenyyttä: 

1. Täytä hakulomake ja lähetä se osoitteeseen: sari.siltala@ratsastus.fi tai SRL/ Sari Siltala, Valimotie 10, 00380 Helsinki.
2. Liitä mukaan
- Kopio seuran toimintasäännöistä
- Kopio seuran perustamispöytäkirjasta
- Patentti- ja rekisterihallituksen päätös, että seura ja sen toimintasäännöt on hyväksytty
3. Ratsastajainliiton hallitus käsittelee hakemuksen hakemuksen saamista seuraavassa kokoksessaan. Hallituksen hyväksymisen jälkeen seura liitetään SRL:n jäsenrekisteriin ja jäsenmaksupalveluun, ja SRL:n seurapalveluassistentti ottaa uuteen seuraan yhteyttä. SRL:n hallituksen kokousten ajakohdat löydät täältä.

Käytännön vinkit:

  • Ennen hakemuksen tekemistä tarkasta, että seuran suunnittelema lyhenne on vapaana (esim. SRL:n seurahakurista LINKKI). 
  • Valmiiksi esitarkastettuja toimintasääntöjä kannattaa hyödyntää seuran sääntöjä laatiessa. Lisätietoja mallisäännöistä.
  • Lisätietoa yhdistystoiminnasta ja yhdistyslaista löytyy Patentti- ja rekisterihallituksen nettisivuilta.

Liiton jäsenseurojen jäsenten henkilöjäsenmaksut (liiton hintaosuus) vuonna 2019:

  • Täysjäsen (seniori) 54 euroa
  • Täysjäsen (juniori) 47 euroa 
  • Perhejäsenet: seniorit 27 euroa, juniorit 23,50 euroa.

Liiton hintojen päälle tulee kunkin seuran omat hintaosuudet kullekin käytössä olevalle jäsenlajille.

HUOM. Syksyllä (1.9. - 31.12. välisenä aikana) liiton jäsenhinnoista annetaan 50 %:n alennus. Seuran hintaosuudet ovat samat koko vuoden.

Seuran minimijäsenmäärä
Ratsastajainliitto edellyttää jäsenseuroiltaan, että jokaisella seuralla on vähintään 10 täys- tai perhejäsentä vuoden loppuun mennessä. Mikäli seuran jäsenmääräksi jää alle 10 henkilöä, SRL laskuttaa seuralta erotuksen (esim. jos seuralla on vuoden lopussa yhteensä kuusi jäsentä, SRL laskuttaa neljän senioritäysjäsenen jäsenmaksun verran). Jäsenmäärän tarkistus tehdään joulukuun alussa. Tämän lisäksi liitto laskuttaa seuralta postin kautta lähetettyjen jäsenmaksulaskujen postimaksut, n. 80 c/kirje. Laskutus tehdään joulukuun alussa.


Seuran eroaminen/lepäämään jääminen SRL:sta

Mikäli seuranne haluaa erota Suomen Ratsastajainliitosta:
1. Seura päättää asiasta toimintasääntöjensä mukaisesti ja kirjaa asian kokouspöytäkirjaan. 
2. Lähetä pöytäkirja Ratsastajainliittoon (SRL/ Sari Siltala, Valimotie 10, 00380 Helsinki tai sari.siltala@ratsastus.fi) alkuperäisillä allekirjoituksilla varustettuna.
3. Asia käsitellään ja vahvistetaan liiton hallituksen kokouksessa.

Jo seura haluaa jäädä "lepäämään" toistaiseksi, toimi kuten yllä.

HUOM. Jos seura eroaa/jää "lepäämään" SRL:sta, se jää kuitenkin toimivaksi yhdistykseksi, eli se on edelleen olemassa yhdistysrekisterissä. Mikäli seuran toiminta ei jatku ollenkaan, on ilmoitus tehtävä myös Patentti- ja rekisterihallitukseen, lisätietoja.

Muistattehan, että ilmoitus seuran lepäämisestä/eroamisesta on tehtävä hyvissä ajoin, viimeistään jokaisen kalenterivuoden lopussa. Eroaminen tai lepäämään jääminen astuu voimaan aina seuraavan vuoden alusta alkaen. Mikäli ilmoitusta ei tehdä, SRL laskuttaa seuralta minimijäsenmäärämaksun. 

Lisätietoja: Sari Siltala, puh. 09 2294 5249, sari.siltala@ratsastus.fi.

 

Ratsastajainliiton yhteisöjäseneksi

Liiton jäsenet ovat varsinaisia jäseniä ja yhteisöjäseniä. Varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä kotimaiset rekisteröidyt ratsastusseurat.  Yhteisöjäseniksi voivat liittyä esimerkiksi oikeustoimikelpoiset yhteisöt ja hevosalan oppilaitokset sekä muut SRL:n toimintaperiaatteita tukevat yhteisöt. Yhteisöjäsenmaksu vuonna 2019 on 540 euroa. Yhteisöjäsenet ovat oikeutettuja äänestämään liiton vuosikokouksissa (yksi ääni). Yhteisöjäsenksi voi liittyä täyttämällä lomake, joka käsitellään ja vahvistetaan liiton hallituksen kokouksessa.