Ilmoittautuminen KV-kilpailuihin

Kilpailukutsut lisätään KIPAan kansainvälisten kilpailuiden kilpailukalenteriin sitä mukaa, kun järjestäjät lähettävät kutsuja. Ilmoittautumiskäytännöt poikkeavat ulkomaan estekilpailuihin ilmoittautuessa - lue "Ilmoittautuminen ulkomaan kv-estekilpailuihin" alempaa. SRL ilmoittaa kilpailuihin vain ne ratsukot, joiden kilpailuluvat on maksettu kuluvalle vuodelle.

ILMOITTAUTUMINEN KV-KILPAILUIHIN

Nominative entry (mestaruuskilpailut)

Ratsastajan tulee ilmoittaa itsensä kilpailuun KIPAn kautta. Huomaa, että KIPAn ilmoittautuminen suljetaan vuorokautta ennen kilpailun nominatiivista entryä tai muuna SRL:n ilmoittamana päivänä. KIPAn sulkemisajankohta ilmoitetaan aina postituslistalla. Vain KIPAn kautta ilmoittautuneet ratsukot ilmoitetaan eteenpäin kyseiseen kilpailuun.

 • Ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiosoite on pakollinen
 • Ilmoittautumislomakkeen lisätietokenttään tulee merkitä tieto karsinoiden kuivikkeista, hotellihuoneista, sähköpaikoista, tack boxista yms. kilpailukutsussa mainitut tiedot
 • Lisätietokenttään merkitään myös millä tasolla tai missä ohjelmassa (esim. 1*/2*/YH, big tour, amateur tour jne.) hevonen kilpailee.
 • Ilmoittautumista voi muokata aina siihen asti, kunnes KIPA suljetaan
   

Definite entry

Ne ratsukot, jotka on ilmoitettu nominatiivisessa entryssä, ilmoitetaan myös definite entryssä. Ratsastajan velvollisuus on ilmoittaa poisjäännistään ennen def. entryä. Kilpailun järjestäjällä on oikeus laskuttaa ratsastajalta entrymaksut, mikäli poisjäännistä ei ilmoiteta ennen definitiivistä entryä.

 • Definite entryn jälkeen ratsukko voi jäädä pois kilpailusta vain lääkärin- tai eläinlääkärin todistuksella
 • Mikäli todistusta ei toimiteta, on SRL:lla oikeus laskuttaa 100 €/hevonen
 • Tarvittaessa SRL:n valintakomitea tekee lopulliset valinnat kilpailuun osallistujista
 • Poikkeuksena ilmoittautumiskäytäntöihin ovat PM-, EM-, MM-, joukkuekilpailut ja muut arvokilpailut, joihin SRL valitsee joukkueet

KIPAn kautta ilmoittautuminen onnistuu niiltä ratsastajilta, joiden Suomen kilpailulupamaksut ovat päivittyneet KIPAan. Hevoselta ei vaadita vuosimaksua. Mikäli hevosesi ei ole Suomen rekisterissä, SRL tekee hevoselle KVR-numeron, jolla pääsee ilmoittautumaan KIPAn kautta kansainvälisiin luokkiin. KVR-numeroa varten ilmoita hevosen nimi, syntymäaika ja omistajan nimi SRL:oon. KVR-numero tulee tilata hyvissä ajoin ennen KIPAn ilmoittautumisajan umpeutumista. Tämän lisäksi tulee ratsukoiden olla rekisteröityneenä FEI:hin.

SRL hoitaa kaikki kv-kilpailujen ilmoittautumiset kilpailunjärjestäjälle. Mikäli olet saanut henkilökohtaisen kutsun johonkin kilpailuun, muista ilmoittaa siitä liittoon. Ilmoita myös kilpailunjärjestäjän tiedot, jotta voimme hoitaa ilmoittautumisen eteenpäin. Mikäli kilpailu löytyy KIPAsta, ilmoittaudu kilpailuun sen kautta.

 • Lue kilpailukutsut huolellisesti ja merkitse omiin kalentereihin kilpailuiden entry-päivämäärät
 • Ratsastajat ovat vastuussa siitä, että ilmoittautuminen KIPAan hoidetaan ajoissa
 • Ratsastajat ovat vastuussa siitä, että poisjäännistä ilmoitetaan liittoon ennen definite entryä
   

KUTSUPYYNNÖT KV-KILPAILUIHIN

Toisinaan ratsastajat haluavat mukaan kilpailuun, joihin Suomella ei ole kutsua. Näissä tapauksissa ole yhteydessä SRL:n toimistoon ja kerro mikä kilpailu kiinnostaa. Hevosten nimet tulee ilmoittaa tässä vaiheessa. Tämän jälkeen SRL on yhteydessä järjestäjään ja selvittää saadaanko paikkaa kilpailuun.

Huomioi, että kutsupyyntö on verrattavissa KIPAn ilmoittautumiseen, vaikka kilpailua ei KIPAan lisättäisikään ja omaa ilmoittautumistasi ei KIPAsta löydy.

 • Kun pyydät SRL:ltä kutsua tiettyyn kilpailuun, sitoudut samalla kilpailemaan ko. kilpailussa jos paikka vahvistuu
 • Mikäli päätät perua osallistumisesi kilpailuun paikan vahvistuksen jälkeen, on järjestäjällä oikeus laskuttaa entry maksut sekä SRL:lla on oikeus laskuttaa 100 €/hevonen, mikäli lääkärin tai eläinlääkärin todistusta ei toimiteta
   

ILMOITTAUTUMINEN ULKOMAAN KV-ESTEKILPAILUIHIN

Kaikki Longines Rankings -listan ratsastajien ulkomaan kansainvälisiin esteratsastuskilpailuihin ilmoittautumiset (CSI2*/3*/4*/5*) menevät suoraan FEI Invitation Systemin kautta . Muiden ratsastajien sekä kaikkiin alemman tason kv-kilpailuihin (CSI1*/YH/Am jne..) sekä ikäluokkakilpailuihin (CSIJ/Y/P/Ch) ilmoittautumiset menevät sähköpostitse osoitteeseen minttu.kuusisto@ratsastus.fi
HUOM! Tämä koskee vain ulkomaan esteratsastuskilpailuja – kotimaan kv-kisoihin ja muiden lajien kv-kisoihin ilmoittautuminen jatkuu normaalisti KIPAn kautta.

LONGINES RANKINGS -LISTA

FEI Invitation System lyhyesti:

FEI on lanseerannut uuden ilmoittautumisjärjestelmän, jossa ratsastajat itse ilmoittavat halukkuutensa osallistua ja pyytävät kutsuja kansainvälisiin 2*-5* -tason esteratsastuskilpailuihin. Järjestelmä tulee käyttöön viikosta 6 alkaen kaikissa FEI:n alaisissa, 2*-5* -tason esteratsastuskilpailuissa. Näin ollen kilpailuja ei enää lisätä KIPAan, vaan ratsastajat käyvät itse FEI Online Invitation Systemissä/FEI SportManager Appissa ilmoittautumassa kilpailuihin. Ilmoittautumisaikana kaikista ilmoittautumisista menee automaattinen viesti suoraan SRL:on, josta ilmoittautumiset vahvistetaan järjestelmään neljä viikkoa ennen kilpailuja. Kolme viikkoa ennen kilpailua kutsut (invitation quota) kohdistuvat järjestelmässä automaattisesti huomioiden ratsastajan ranking-sijoituksen, valintojen ja tärkeysjärjestyksen, sekä kilpailupaikkojen kiintiöiden määrän ja saatavuuden.

FEI Invitation Systemissä ratsastaja voi ilmoittautua samassa kilpailussa 2*-5* -tason luokkien lisäksi myös alemman tason esteratsastusluokkiin (esim. CSIYH), mikäli kilpailujärjestäjä on tämän ko. kilpailussa sallinut. Muussa tapauksessa ilmoittautumiset laitetaan suoraan sähköpostitse minttu.kuusisto@ratsastus.fi

FEI Invitation Systemin myötä myöskään alemman tason esteratsastuskilpailuja (esim. CSI1*/YH/J/Y/P/Ch/Am..) ei lisätä enää KIPAan ja näihin luokkiin ilmoittautumiset otetaan jatkossa ainoastaan sähköpostitse minttu.kuusisto@ratsastus.fi

 

Kirjautuminen FEI Invitation Systemiin

1. Kirjaudu järjestelmään tietokoneella osoitteessa https://invitation.fei.org tai puhelimella FEI SportManager App-sovelluksessa. Sovellus on ladattavissa AppStoresta ja Google Playsta.

2. Kirjaudu sisään FEI ID-numerolla ja salasanalla. Mikäli sinulla ei ole FEI:n tunnuksia, pääset luomaan tunnukset FEI Online Invitation Systemin tai sovelluksen etusivulta kohdasta ”create my athlete account”.
HUOM. Tunnuksien luomista varten henkilöllä tulee olla FEI ID.
 

FEI Invitation Systemin toimintamalli

1. Ratsastajan ilmoittautumisjaksolla (8-5 viikkoa ennen kilpailuja) ratsastajat valitsevat kilpailut, joihin haluavat kutsut. Kilpailuja voi valita enintään viisi samalle viikolle ja ne voi laittaa tärkeysjärjestykseen. Ratsastajalla on mahdollisuus lisätä ja muokata ilmoittautumisiaan FEI Invitation Systemissä milloin tahansa koko neljän viikon jakson ajan.

2. SRL:n vahvistusjaksolla (4 viikkoa ennen kilpailuja) SRL käy vahvistamassa ratsastajan ilmoitautumiset. Tällä viikolla SRL voi muokata ratsastajan ilmoittautumisia, kuten poistaa niitä tai lisätä/vaihtaa hevosia.

3. Kutsujen (invitation quota) kohdistamisjaksolla (3 viikkoa ennen kilpailuja) kaikki kutsut kohdistuvat automaattisesti samaan aikaan maanantaina klo 00.02 GMT. Kohdistuksessa otetaan huomioon ratsastajan ranking-sijoitus, ratsastajan valinnat ja tärkeysjärjestys, sekä kilpailupaikkojen kiintiöiden määrä ja saatavuus. Tämän jälkeen kilpailujärjestäjät näkevät ilmoittautumiset FEI entry systemissä.
 

Kilpailujen lisääminen toivelistalle (Wish list)

1. Kirjaudu FEI SportManager Appiin tai FEI Online Invitation Systemiin.

2. Valitse viikko, jolla kilpailu järjestetään ja valitse kohta ”set wishes for this week” (sovelluksella kohta My entries -> Invitations). Kyseisen viikon kilpailut tulevat näkyviin tämän jälkeen. Mikäli haluamaasi kilpailua ei löydy listalta tai ilmoittaudut alemman tason luokkaan, johon kutsusäännöt eivät päde, tee ilmoittautuminen sähköpostiin minttu.kuusisto@ratsastus.fi. Huomioithan, että kilpailuihin voi pyytää kutsua FEI Invitation Systemin kautta vain ratsastajan ilmoittautumisjakson aikana (8-5 viikkoa ennen kilpailuja)

3. Voit nuolinäppäimellä tai hiirellä raahaten siirtää halutut kilpailut toivelistallesi

4. Voit laittaa kilpailut tärkeysjärjestykseen raahaamalla/nuolinäppäimillä siirtämällä toivelistalla ylös tai alas. Listaa ei tarvitse tallentaa, tiedot tallentuvat automaattisesti ja niitä voi muokata koko ratsastajan ilmoittautumisjakson aikana.

5. Voit muokata ilmoittautumistietoja suoraan toivelistaltasi milloin tahansa ilmoittautumisjakson aikana.
 

Muut luokat samassa kilpailussa

Mikäli järjestäjä päättää, että ratsastaja voi osallistua useampiin luokkiin samassa kilpailussa (esim. CSIYH), ratsastaja pystyy ilmoittamaan tästä lisätessään ilmoittautumisia 2*-5*:n luokkiin.
 

Hevosten lisääminen kilpailuun

Ratsastaja voi lisätä hevosia kaikkiin valintalistalla oleviin kilpailuihin. Jos hevonen ei ole vielä selvillä, ratsastaja voi käyttää ”horse slot” vaihtoehtoa, joka varaa paikan hevoselle ja hevosen nimi lisätään ilmoittautumiseen myöhemmin. Järjestelmä ilmoittaa, kuinka monta hevosta kilpailuun voi ilmoittaa. Ratsastaja pystyy muokkaamaan hevostietoja milloin tahansa ratsastajan ilmoittautumisjakson aikana. Ilmoittautumisjakson jälkeen SRL voi muokata ilmoittautumistietoja.
 

Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet https://howto.fei.org/category/25/jumping-invitations.html