Ilmoittautuminen KV-kilpailuihin

Kilpailukutsut päivitetään KIPAan kansainvälisten kilpailuiden kilpailukalenteriin. Ilmoitamme ratsastajille sähköpostitse kilpailukutsun saapumisesta. Tieto lähtee kaikille, jotka ovat ilmoittautuneet kv-kilpailujen postituslistalle. Kyseiselle listalle voi liittyä ilmoittamalla sähköpostinsa Minttu Kuusistolle, minttu.kuusisto@ratsastus.fi
 

ILMOITTAUTUMINEN KV-KILPAILUIHIN

Nominative entry (vain mestaruuskilpailut)

Ratsastajan tulee ilmoittaa itsensä kilpailuun KIPAn kautta. Huomaa, että KIPAn ilmoittautuminen suljetaan vuorokautta ennen kilpailun nominatiivista entryä tai muuna SRL:n ilmoittamana päivänä. KIPAn sulkemisajankohta ilmoitetaan aina postituslistalla. Vain KIPAn kautta ilmoittautuneet ratsukot ilmoitetaan eteenpäin kyseiseen kilpailuun.

 • Ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiosoite on pakollinen
 • Ilmoittautumislomakkeen lisätietokenttään tulee merkitä tieto karsinoiden kuivikkeista, hotellihuoneista, sähköpaikoista, extrahevosista jne.
 • Nämä ovat niitä tietoja, joita kilpailunjärjestäjä kutsussa ilmoittaa haluavansa
 • Lisätietokenttään merkitään myös millä tasolla tai missä ohjelmassa (esim. 1*/2*, big tour, amateur tour, young horse classes jne.) hevonen kilpailee
 • Ilmoittautumista voi muokata aina siihen asti, kunnes KIPA suljetaan

Definite entry

Ne ratsukot, jotka on ilmoitettu nominatiivisessa entryssä, ilmoitetaan myös definite entryssä. Ratsastajan velvollisuus on ilmoittaa poisjäännistään ennen def. entryä. Kilpailun järjestäjällä on oikeus laskuttaa ratsastajalta entry maksut, mikäli poisjäännistä ei ilmoiteta ennen definitiivistä entryä.

 • Definite entryn jälkeen ratsukko voi jäädä pois kilpailusta vain lääkärin tai eläinlääkärin todistuksella
 • Mikäli todistusta ei toimiteta, on SRL:lla oikeus laskuttaa 100 €/hevonen
 • Tarvittaessa SRL:n valintakomitea tekee lopulliset valinnat kilpailuun osallistujista
 • Poikkeuksena ilmoittautumiskäytäntöihin ovat PM-, EM-, MM-, joukkuekilpailut ja muut arvokilpailut, joihin SRL valitsee joukkueet

KIPAn kautta ilmoittautuminen onnistuu niiltä ratsastajilta, joiden Suomen kilpailulupamaksut ovat päivittyneet KIPAan. Hevoselta ei vaadita vuosimaksua. Mikäli hevosesi ei ole Suomen rekisterissä, SRL tekee hevoselle KVR-numeron, jolla pääsee ilmoittautumaan KIPAn kautta kansainvälisiin luokkiin. KVR-numeroa varten ilmoita hevosen nimi, syntymäaika ja omistajan nimi SRL:oon. KVR-numero tulee tilata hyvissä ajoin ennen KIPAn ilmoittautumisajan umpeutumista. Tämän lisäksi tulee ratsukoiden olla rekisteröityneenä FEI:hin. FEI-rekisteröityminen tapahtuu kalenterivuosittain SRL:n kautta.

SRL hoitaa kaikki kv-kilpailujen ilmoittautumiset kilpailunjärjestäjälle. Mikäli olet saanut henkilökohtaisen kutsun johonkin kilpailuun, muista ilmoittaa siitä liittoon. Ilmoita myös kilpailunjärjestäjän tiedot, jotta voimme hoitaa ilmoittautumisen eteenpäin. Mikäli kilpailu löytyy KIPAsta, ilmoittaudu kilpailuun sen kautta.

 • Lue kilpailukutsut huolellisesti ja merkitse omiin kalentereihin kilpailuiden entry-päivämäärät
 • Ratsastajat ovat vastuussa siitä, että ilmoittautuminen KIPAan hoidetaan ajoissa
 • Ratsastajat ovat vastuussa siitä, että poisjäännistä ilmoitetaan liittoon ennen definite entryä
   

KUTSUPYYNNÖT KV-KIPAILUIHIN

Toisinaan ratsastajat haluavat mukaan kilpailuun, joihin Suomella ei ole kutsua. Näissä tapauksissa ole yhteydessä SRL:n toimistoon ja kerro mikä kilpailu kiinnostaa. Hevosten nimet tulee ilmoittaa tässä vaiheessa. Tämän jälkeen SRL on yhteydessä järjestäjään ja selvittää saadaanko paikkaa kilpailuun.

Huomioi, että kutsupyyntö on verrattavissa KIPAn ilmoittautumiseen, vaikka kilpailua ei KIPAan lisättäisikään ja omaa ilmoittautumistasi ei KIPAsta löydy.

 • Kun pyydät SRL:ltä kutsua tiettyyn kilpailuun, sitoudut samalla kilpailemaan ko. kilpailussa jos paikka vahvistuu
 • Mikäli päätät perua osallistumisesi kilpailuun paikan vahvistuksen jälkeen, on järjestäjällä oikeus laskuttaa entry maksut sekä SRL:lla on oikeus laskuttaa 100 €/hevonen, mikäli lääkärin tai eläinlääkärin todistusta ei toimiteta