FEI-rekisteröinti ja -tunnistekortti

FEI:n alaisiin kilpailuihin osallistuvat urheilijat ja hevoset tulee löytyä FEI:n rekisteristä ja FEI-rekisteröinti tulee aktivoida vuosittain.

FEI ID-numero

Kaikkiin FEI:n alaisiin kilpailuihin ilmoittautuessa hevosen ja urheilijan tiedot tulee löytyä FEI:n rekisteristä, jolloin he saavat kilpailuihin ilmoittautumista varten tarvittavan FEI ID-numeron. Saadaksesi hevosen FEI:n rekisteriin, täytä sähköinen FEI-tunnistekortin/ID-numeron hakulomake. FEI ID-numeron hinta on 0 €. Mikäli et ole varma onko hevonen jo aiemmin lisätty FEI:n rekisteriin, voit tarkistaa asian osoitteesta https://data.fei.org/.
 

FEI-rekisteröinti

FEI-rekisteröintiä varten hevosella tulee olla FEI ID-numero. FEI-rekisteröinti tulee olla aktivoitu hevoselle ja urheilijalle ennen kilpailuihin ilmoittautumista. Rekisteröinti on lajikohtainen ja voimassa kalenterivuoden. Rekisteröinnin hinta on 25 €/hevonen ja 15 €/urheilija. FEI-rekisteröintiä ei tarvita askellajiratsastuksen kilpailuihin.

FEI-rekisteröinnit maksetaan Kipassa (myös ulkomaiset hevoset) osoitteessa https://kipa2.ratsastus.fi/. Mikäli hevosta ei löydy Kipasta, ota yhteyttä Minttu Kuusistoon, minttu.kuusisto@ratsastus.fi.
 

FEI-tunnistekortti

Omassa kotimaassaan hevonen voi kilpailla ilman FEI:n tunnistekorttia ikäluokka ja 1*-2* kisoissa, sekä kenttäratsastuksessa 1*-3* kisoissa (CIM-kategoriat). Hevosen on kuitenkin löydyttävä FEI:n rekisteristä ja rekisteröinnin tulee olla aktivoitu kuluvalle kaudelle.

Jotta SRL voi myöntää FEI-tunnistekortin, tulee hevosella olla EU:ssa myönnetty hevospassi, josta löytyy hevosen tunnistetiedot. Tunnistekortin hinta on 200 € (ponit) ja 250 € (hevoset) + mahdolliset postikulut ja pikalisä. Askellajiratsastukseen osallistuvat hevoset eivät tarvitse FEI-tunnistekorttia.

Tilaaja täyttää sähköisen FEI-tunnistekortin hakulomakkeen. SRL tekee tunnistekortin 1-2 viikon sisällä tilauksen saapumisesta ja lähettää sen lomakkeella ilmoitettuun osoitteeseen. Tunnistekortti toimitetaan ensisijaisesti postiennakkokirjeenä (kotimaan lähetykset), mutta hakulomakkeella voi valita muun toimitustavan, esimerkiksi pikakirjeen. Pikakirjeen hinta laskutetaan tilaajalta ja laskuun lisätään laskutuslisä 10 €. Ulkomailta tilattaessa tunnistekortin hinta laskutetaan ja hintaan lisätään laskutuslisä 10 €, sekä mahdolliset postituskulut, mikäli lähetykselle haluaa lisäpalvelun (esim. pikakirja, kirjattu kirje). Lomakkeella voi valita sopivan toimitustavan.

Kun tunnistekortti on valmis ja saapunut vastaanottajalle, se tulee allekirjoittaa omistajan toimesta (sivu 2, "details of ownership").

FEI-tunnistekortti on voimassa 4 vuotta sen myöntämispäivästä. Tunnistekortin uusiminen maksaa hevosilla 220 € ja poneilla 100 €. Mikäli tunnistekortti katoaa tai tulee täyteen, tehdään tunnistekortista duplicate, jonka hinta on 100 €.

Hevosen vaihtaessa omistajaa, tulee uuden omistajan tiedot merkitä FEI-tunnistekorttiin. Omistajanvaihdosta varten tunnistekortti toimitetaan Suomen Ratsastajainliittoon (Valimotie 10, 00380 Helsinki) sekä selkeä kopio hevosen kansallisen passin omistajasivusta/omistajatodistuksesta. Uuden omistajan tulee allekirjoittaa tunnistekortin omistajasivu, kun hän saa tunnistekortin takaisin. Omistajanvaihdos on maksuton.

HUOM! Jos lähetät FEI-tunnistekortin Suomen Ratsastajainliittoon, liitä aina mukaan saatekirje. Siinä tulee todeta sekä palautusosoite että toimenpiteet, jotka tunnistekortille tehdään.
 

FEI-tunnistekortti pikana

FEI-tunnistekortti voidaan tehdä myös pikana 50 euron lisämaksusta, jollloin tunnistekortti tehdään 1-3 arkipäivän sisällä tai odottaessa paikan päällä SRL:n toimistolla. Pikatunnistekortti tehdään joko käymällä toimistolla hevosen kansallisen passin kanssa tai sen voi tilata sähköisellä hakulomakkeella. Huomioithan, että tunnistekortin tekemisestä toimistolla on aika sovittava etukäteen.

Vaihtoehdot pikatunnistekortin tilaamiseen: 

  1. Käynti toimistolla – aika sovittava ennakkoon
  • ota mukaan hevosen kansallinen passi
  • valmiin tunnistekortin saa heti mukaan
  • hinta 250 € (hevonen) / 200 € (poni) + 50 € pikalisä
  1. Täytä netissä sähköinen hakulomake ja valitse lomakkeelta ”tunnistekortti pikana” (vaihtoehto aukeaa lomakkeelle, kun on valinnut ”Haen hevoselle/ponille FEI-tunnistekorttia” -vaihtoehdon)
  • pikatunnistekortti tehdään kolmen arkipäivän sisällä (normaalisti 1-2 viikkoa)
  • pikatunnistekortti ei sisällä pikatoimitusta – pikatoimituksen voi valita erikseen lomakkeella kohdassa ”tunnistekortin toimitus”
  • lomakkeelle ladataan tarvittavat sivut hevosen kansallisesta passista – huomioithan, että puutteelliset tiedot lomakkeella hidastavat käsittelyä
  • lomakkeen tiedot välittyvät SRL:on automaattisesti lomakkeen lähettämisen jälkeen, eikä erillistä hakulomaketta tai passia/passin kopioita tarvitse lähettää sähköpostitse/postitse
  • hinta 250 € (hevonen) / 200 € (poni) + 50 € pikalisä + toimituskulut

Lisätiedot ja toimistokäyntien sopiminen: Minttu Kuusisto, minttu.kuusisto@ratsastus.fi, puh. 040 154 9554

 

Askellajiratsastus

Osallistuakseen kansainväliseen kipailutoimintaa tulee islanninhevosten olla rekisteröityinä FEIF:n ylläpitämään WordFengur rekisteriin

Lisätietoja: https://www.worldfengur.com/ ja https://www.feif.org/sport-dept/