Kansainvälinen kilpaileminen

Tervetuloa kansainväliseen kilpailumaailmaan!

Kiinnostaako kilpaileminen kansainvälisellä tasolla?

Kansainvälisessä kipailuissa urheilija edustaa omaa maataan. Kaikilla lajeilla on omat kriteerit, jotka tulee olla saavutettuna kansainväliselle tasolle siirtyessä ja siellä korkeammille tasoille edetessä. Valintakriteerit kv-kilpailuihin löytyvät lajeittain TÄÄLTÄ.

Ratsastajainliitto edellyttää, että kaikki kansainväliseen kilpailutoimintaan osallistuvat ratsastajat, ajajat ja vikeltäjät sitoutuvat noudattamaan kulloinkin voimassa olevia SRL:n,  SUEK:n, FEI:n ja WADA:n sääntöjä, kilpailusääntöjä ja kurinpitomenettelyä.
 

Kansainvälinen ratsastusliitto FEI

Vuonna 1921 perustettu FEI (Fédération Equestre Internationale) on kansainvälisen este-, koulu-, para-, kenttä- ja matkaratsastuksen, sekä valjakkoajon ja vikellyksen kilpailutoiminnan kattojärjestö. FEI:n tehtävänä on laatia lajien kansainväliset kilpailusäännöt, edistää ratsastusta kaikissa sen muodoissa, sekä kannustaa lajien kehittämistä ympäri maailmaa hevosen hyvinvoinnista huolehtien.

FEI:llä on yli 130 kansallista liittoa jäseninään ja yli 120 000 urheilijaa ja hevosta rekisterissään. Vuosittain järjestetään yli 4 300 kansainvälistä FEI:n kilpailua, mukaan lukien useita FEI:n mestaruus- ja sarjakilpailuja. (lähde fei.org)

FEI:n kotisivuilta löytyy mm. kansainväliset kilpailusäännöt, sekä tietoa lajeista ja FEI:n toiminnasta
FEI database on kansainvälisen kilpailutoiminnan tietokanta, josta löytyy mm. kilpailukalenteri, tulokset, sekä FEI:hin rekisteröidyt hevoset, kilpailijat ja toimihenkilöt.


Tutustu myös Kikko Kalliokosken laatimaan ohjeistukseen kansainvälisiin kilpailuihin lähteville ratsukoille TÄSTÄ

Lisätiedot: Minttu Kuusisto, minttu.kuusisto@ratsastus.fi