Ilmoittautuminen kv-kilpailuihin

FEI:n kilpailukutsut tulevat Kipan kansainvälisten kilpailuiden kalenteriin sitä mukaa, kun ne julkaistaan FEI:n kalenterissa. Urheilija ilmoittaa halukkuutensa osallistua kilpailuun lisäämällä ilmoittautumisensa Kipaan. SRL käy läpi ilmoittautumiset ennen niiden välittämistä kilpailujärjestäjälle. SRL ilmoittaa järjestäjälle vain ne ratsukot, joilla on kilpailemiseen tarvittavat kvaalit ja kilpailuluvat kunnossa.

SRL vahvistaa kv-kilpailujen ilmoittautumiset kilpailunjärjestäjälle Kipaan ilmoitettujen tietojen perusteella. Kipan kautta ilmoittautuminen onnistuu niiltä urheilijoilta, joiden (suomalainen) jäsenmaksu ja kilpailulupa on maksettu ja maksut ovat päivittyneet Kipaan. Hevoselta ei vaadita vuosimaksua kv-kisoihin osallistuakseen.

Kirjaudu Kipaan ilmoittautuaksesi kilpailuihin. Löydät kilpailukutsut Kipan kalenterista (poista maavalinnasta Suomi nähdäksesi ulkomaan kilpailukutsuja). Ohjevideot ilmoittautumisen lisäämiseen ja muokkaamiseen löytyvät Kipan Apua-välilehdeltä.

SRL käy Kipaan lisätyt ilmoittautumiset läpi ja välittää ne järjestäjälle. Kilpailun järjestäjä viime kädessä vahvistaa tai hylkää SRL:n sille Kipasta välittämät ilmoittautumiset. Näet ilmoittautumistesi tilan Kipan profiilista Tulossa-välilehdeltä.

 • Ilmoittautumislomakkeelle tulee merkitä tiedot karsinoiden kuivikkeesta, sähköpaikoista, tack boxista yms. kilpailukutsussa mainitut lisätiedot ja palvelut.
 • Lomakkeella merkitään myös millä tasolla tai missä ohjelmassa (esim. 1*/2*/YH, big tour, GP/GPS jne.) hevonen kilpailee.

Mikäli hevostasi ei löydy Kipasta (hevonen ei Hippoksen rekisterissä), ole yhteydessä minttu.kuusisto@ratsastus.fi ja ilmoita hevosen nimi ja FEI-numero. SRL tekee hevoselle CCC-numeron ilmoittautumista varten. CCC-numero tulee tilata hyvissä ajoin ennen kilpailun ilmoittautumisajan umpeutumista.

Vikellyksen juoksuttaja tai matkaratsastusvalmentaja eivät tarvitse kilpailulupaa, mutta FEI-rekisteröinti vaaditaan kv-kilpailuihin. Mikäli tarvitset FEI-rekisteröinnin ja sinulla ei ole kilpailulupaa, ole yhteydessä minttu.kuusisto@ratsastus.fi, ja saat maksulinkin FEI-rekisteröintiä varten (Kipan kautta ei voi maksaa ilman kilpailulupaa).
 

Muistettavaa kv-kipailuihin ilmoittautuessa

 • Lue kilpailukutsu huolellisesti ja merkitse omaan kalenteriin kilpailuiden entry-päivät
 • Urheilijan tulee huolehtia, että tarvittavat kilpailuluvat ja kvaalit ovat kunnossa hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä
 • Urheilijat ovat vastuussa siitä, että ilmoittautuminen Kipaan hoidetaan ajoissa
 • Urheilijat ovat vastuussa siitä, että poisjäänti tapahtuu ennen def. entrypäivää
 • Kilpailuihin, joihin on rajattu osanottajamäärä, voi SRL:n valintakomitea tehdä lopulliset valinnat osallistujista
   

Definite entry - viimeinen ilmoittautumispäivä

 • Ilmoittautumisia voi lisätä  ja muokata Kipassa kilpailun viimeiseen ilmoittautumispäivään (def. entry) asti. Mikäli ilmoittautuminen on sulkeutunut, ole yhteydessä Minttu Kuusistoon, minttu.kuusisto@ratsastus.fi
 • Definite entryn jälkeen urheilija/hevonen voi jäädä pois kilpailusta vain lääkärin- tai eläinlääkärin todistuksella
 • Ilmoittautumisia voi poistaa Kipassa myös def. entrypäivän jälkeen. Huomioithan tällöin, että kilpailun järjestäjällä on oikeus laskuttaa urheilijalta kutsuun merkitty summa, mikäli poisjäännistä ei ilmoiteta ennen def. entryä.
   

Nominative entry - ns. "pitkä lista" (mestaruus- ja arvokilpailut)

Mestaruus- ja muiden arvokilpailuiden ilmoittautumisissa toimitaan SRL:n valintaperusteissa määritellyn mukaisesti. Ilmoittautumiskäytäntö poikkeaa siis normaaleista kv-kilpailuihin ilmoittautumisesta, eikä ilmoittautumisia näin ollen tehdä Kipassa.

Ratsukot, jotka ovat ilmoitettu nominative entryssä, ilmoitetaan lähtökohtaisesti myös definite entryssä (pl. vararatsukot). Mestaruuskilpailuissa, joissa on käytössä nominative entry, ei ole mahdollista lisätä definite entryssä urheilijoita/hevosia nominatiivisen listan ulkopuolelta.
 

Kilpailupaikkojen pyytäminen CSI2*-5* esteratsastuskilpailuista (vain Longines Rankings -listan urheilijoille)

FEI Longines rankings -listalla olevat urheilijat voivat pyytää paikkoja FEI:n esteratsastuskilpailuihin (CSI2*/3*/4*/5*) FEI Invitation Systemin kautta, mikäli kilpailuissa on kutsujärjestelmä käytössä. Lue lisää TÄÄLTÄ
 

Lisätietoja: Minttu Kuusisto, minttu.kuusisto@ratsastus.fi