Kilpailutoiminta nuorille

Jenni Silventoinen kuva:Pasi Silventoinen

Ratsastuksessa järjestetään kaikille avoimia luokkia kaikilla tasoilla. Osallistujien ikää rajoittavat vain lajisäännöt alaikärajan osalta alue- ja kansallisen kilpailun luokissa. Lisäksi voidaan järjestää luokkia ratsastajien ikäryhmien mukaan. Nämä ovat esim. koulu- ja esteratsastuksessa poniratsastajat (alle 16-v), lapsiratsastajat (alle 14-v hevosella), juniorit (alle 18-v), nuoret ratsastajat (alle 21-v) ja seniorit (yli 18-v).

Ratsastuksessa järjestetään cup-kilpailuja, jotka tuovat tavoitteellisuutta nuoren kilparatsastajan uralle. Nämä voivat olla paikallisten seurojen tai SRL:n alueiden järjestämiä. Lisäksi Ratsastajainliitolla on valtakunnallisia kilpailusarjoja myös nuorille ratsastajille.
 

Tallikilpailut

SRL yhteistyökumppaninsa kanssa organisoi tallikilpailukonseptia, jossa järjestetään kilpailuja koulu- ja esteratsastuksessa, hevostaidoissa ja keppihevosilla. Kilpailuja järjestetään Ratsastajainliiton jäsentalleilla, eikä siihen osallistuvilta vaadita kilpailulupaa. Kilpailujen kilpailujen kaikki osallistujat palkitaan. Näissä tapahtumissa osallistujat pääsevät harjoittelemaan kilpailemista iloisessa ja reilussa hengessä. Lue lisää täältä.
 

Talent Cup

Talent Cup on valtakunnallinen poni- ja junioratsastajien kilpailu. Se on yhdistetty kilpailu, eli siihen kuuluu sekä koulu- että esteratsastusluokka. Talent Cup alkaa talvella seurakisoilla, aluekarsinnat järjestetään huhti-toukokuussa ja finaali kesällä. Talent Cup kannustaa monipuoliseen harjoitteluun ja on hyvä ponnahduslauta kilparatsastajan uralle. Monia kansallisissa kilpailuissa ja jopa kansainvälisissä ratsastuskilpailuissa Suomelle mainetta niittäneitä ratsastajia onkin nähty uransa alkuvaiheessa tämän cupin ja sen edeltäjien loppukilpailuissa. Talent Cup -kilpailusäännöt löytyvät materiaaleista.
 

Poni- ja junioricupit

Kansallisissa kilpailuissa järjestetään valtakunnallisia poni- ja junioricupeja, jotka on tarkoitettu SM-tasoa lähestyville ratsukoille. Vuosittaiset cupit sääntöineen löytyvät sarjakilpailusäännöistä.