Elmo Jankari

WEG 2014 Elmo Jankari ja Duchess Désirée. Kuva: Sonja Holma


Elmo Jankari on syntynyt 1992 Turussa. Jankari aloitti ratsastuksen 9-vuotiaana Turussa Metsäkylän ratsastuskeskuksessa. Hänen pitkäaikainen valmentajansa Suomessa oli Maria Möller. Nykyään häntä valmentaa saksalainen olympiaratsastaja Frank Ostholt.

Jankari on siirtynyt 2009 Saksaan Dirk Schraden tallille töihin valmentautumaan ja kilpailemaan. Saksassa vietetyn vuoden jälkeen hän siirtyi Ruotsiin Piia Pantsun ja Fredrik Jönssonin talliin töihin. Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Turun Iltalukiosta keväällä 2012 Jankari muutti Saksaan Warendorfiin, missä hän valmentautui ja työskenteli Frank Ostholtin ja Sara Algotsson-Ostholtin tallilla, Saksan ratsastusolympiakomitean, DOKR:n valmennuskeskuksessa. Lokakuussa 2012 alkanut asepalvelus Lahden urheilujoukoissa päättyi keväällä 2013, minkä jälkeen Jankari muutti yhdessä avopuolisonsa, huipputason kenttäratsastaja Sanna Siltakorven kanssa Saksaan. Pariskunta pitää nykyään omaa kilpa- ja valmennustallia Warendorfissa.

Jankari voitti historiallisesti kenttäratsastuksen nuorten Euroopan mestaruuden 2013 Jardyssä hevosella Duchess Désirée. Lisäksi hän on kilpaillut SM- ja PM-kilpailuissa menestyksekkäästi sekä osallistunut nuorten hevosten MM-kilpailuihin. Kaudella 2014 hän edusti Suomea Duchess Désiréellä Normandian MM-kilpailuissa ja vuonna 2015 Skotlannin EM-kilpailuissa.

Jankari ratsasti Suomelle henkilökohtaisen maapaikan Rion kesäolympialaisiin. Jankari teki Riossa vakuuttavaa työtä tammalla Duchess Désirée, mutta sai harmillisen estevirheen maastossa, mikä laski sijalukua. Ratsukko oli Riossa 31. tilalla.

Duchess Désirée s. 2005. Mustanruunikko, saksalaissyntyinen oldenburgtamma. Isä Don Primero, emä Aronja, emänisä Noble Roi xx. Kasvattanut Wilhelm Wehrmann, omistaa Elmo ja Aino Jankari.

Jankarin kotisivut: http://www.siltakorpi-jankari.com/

Esittely, kansainväliset tulokset ja sija maailmanlistalla FEI:n sivuilla http://www.fei.org/bios/Person/10056166/JANKARI_Elmo
 

Arvokilpailumenestys
2019 MM, Luhmühlen (GER): Duchess Désirée 42.
2016 Olympialaiset, Rio de Janeiro (BRA): Duchess Désirée 31.
2015 EM, Blair Castle (GBR): Duchess Désirée 37.
2014 MM, Caen (FRA): keskeytti maastossa, Duchess Désirée
2013 Nuorten EM, Jardy (FRA): Duchess Désirée 1.