Henri Ruoste

Turusta kotoisin oleva Henri Ruoste, s. 1982, on kilpaillut nuoresta asti niittäen menestystä SM- ja PM-tasolla aina poniluokista nuoriin ratsastajiin, mitaleita on kaikkia värejä. Seniorina hänellä on lukuisia kansainvälisiä GP-tason sijoituksia ja

Ruoste on ollut maailmalla vuodesta 2001, jolloin hän muutti Saksaan työskentelemään Katrin Bettenworthin myyntitallilla ratsuttajana. Vuonna 2006 hän muutti Englantiin, saattoi tradenomiopintonsa päätökseen ja työskenteli ratsuttajana. Saksaan Ruoste palasi 2011, ja nykyään hänellä on Saksassa avopuolisonsa Senta Kirchhoffin kanssa oma talliyritys, joka keskittyy hevosten kouluttamisen, myynnin ja kilpailuttamisen ohella valmentamiseen.

Vuonna 2013 Ruoste nousi Suomen EM-joukkueeseen Tanskan Herningiin, missä hän oli paras suomalainen ratsastaen paikan GP Specialiin ratsulla Jojo AZ tuloksen 28. tila.

Kaudella 2016 Ruoste kilpaili hienolla menestyksellä ratsulla Roble voittaen mm. Helsingin kolmen tähden GP:n ja GP vapaaohjelman. Kaudella 2017 Ruoste on tehnyt suomalaisittain parhaat tulokset.kahdella uudella GP-hevosellaan Dixiland ja Huracan, jotka molemmat debytoivat kansainvälisessä GP:ssä.

Arvokilpailuedustus
2013 EM, Herning, Tanska: GP:ssä 29., GP Specialissa 28., Jojo Az, joukkue 10.
Edustanut junioreiden ja nuorten EM-joukkueessa
Nuorten, junioreiden ja ponien PM- ja SM-mitaleita

Kansainväliset tulokset ja sijoitus maailmanlistalla FEI:n sivuilla http://www.fei.org/bios/Person/10010716/RUOSTE_Henri