Juulia Jyläs

Jyläs ja "Fini" EM-radalla Göteborgissa 2017. Kuva: Sonja Holma


Juulia Jyläs, s. 1973, kilpaili nuorena ennen esteratsastukseen keskittymistään kenttäratsastuksessa voittaen SM-kultaa sekä nuorissa että junioreissa. Ratsastaja lähti Hollantiin yli 20 vuotta sitten ja hän on tehnyt pitkän kilpauran. Suomen Nations Cup -edustusjoukkueeseen Jyläs nousi vuonna 2014. Maailmancupin esteillä hän debytoi Helsingissä vuonna 2015 Finishing Touch Wareslagen kanssa.

Maailmancupin kaudella 2016-17 Jyläs nousi mc-pisteille hevosella Finishing Touch Wareslage kahdesti ollen 12. Veronassa ja 7. Mechelenissä, Belgiassa. Maaliskuussa 2017 Jyläs sijoittui toiseksi Pariisin viiden tähden 160 cm:n pariratsastuksessa yhdessä Belgian Olivier Philippaertsin kanssa. Ratsuna oli tuolloin vasta yhdeksänvuotias tamma Courage T Z, joka on ratsastajan kotitallin oma kasvatti. Ratsastajalla on useita kovan tason kansainvälisiä sijoituksia molemmilla edellä mainituilla ratsuilla.

Jyläs edusti Suomea Göteborgin EM-kilpailuissa 2017 hevosella Finishing Touch Wareslage. Ratsukko selvitti tiensä semifinaalin ja oli kilpailuissa 40. tilalla. Tammalla Courage TZ Jyläs oli neljäs Göteborgin GP:ssä EM-kilpailujen yhteydessä ja upeasti toinen Oslon viiden tähden GP:ssä lokakuussa. "Finillä" Jyläs oli hienosti 12. Helsinki Horse Show´n GP-esteillä. Toukokuussa 2018 Jyläs ja "Fini" olivat Uggerhalmen kolmen tähden tasolla GP:ssä neljänsiä ja Lanakenissa huhtikuussa kymmenensiä.

Jyläksellä on Hollannissa puolisonsa Herman van Triestin kanssa Elburgissa yhteinen valmennus- ja myyntitalli Stal van Triest, missä hän työskentelee kilparatsastajana, ratsuttajana ja valmentajana. Pariskunnalla on poika Jonah. Suomessa Jyläs edustaa helsinkiläisseuraa Tuomarinkylän Ratsastajat.

Finishing Touch Wareslage, s. 2005, belgialainen BWP-ori, isä Quival, emä Qualita Van De Groene Haag, emänisä Toulon. Kasvattaja Lieven Berckmoes, omistaja Juulia Jyläs

Courage T Z, s. 2008, kimo tamma, kantakirja Zangersheide Belgia, isä Calvino Z, emänisä Espri, kasvattaja Stal van Triest, omistaa Stal van Triest & De heer E. Santing

Jyläksen esittely ja tulokset FEIn sivulla: http://www.fei.org/bios/Person/10024266/JYL_S_Juulia
Jyläksen kotisivut ja esittely: http://www.vantriesthorses.nl/juuliajylas.php
 

Arvokilpailuedustus
2019 EM Rotterdam (NED): Finishing Touch Wareslage, 69.
2018 MM Tryon (USA): Finishing Touch Wareslage, 91.
2017 EM Göteborg (SWE): Finishing Touch Wareslage, 40.