Laura Kangasniemi

Laura Kangasniemi ja Goldprins. Kuva Hanna Heinonen

 

Laura Kangasniemi, s. 2000, on Haapavedeltä lähtöisin oleva parakouluratsastaja, joka kilpailee ryhmässä IV. Kangasniemi asuu Tuusulassa, ja valmentautuu Orimattilassa Siiri Kyrön tallilla. Lisäksi Kangasniemen valmennustiimiin kuuluu maajoukkuevalmentaja Janne Bergh, fysiikkavalmentaja Jari Nordblom, sekä psyykkinen valmentaja Erika Ruokamo. 

Esteratsastajana kilpaillut Kangasniemi joutui ratsastusonnettomuuteen vuonna 2017, jonka seurauksena laji vaihtui ensin kouluratsastukseen ja sittemmin parakouluratsastukseen. Kangasniemi saavutti ensimmäisellä kilpailukaudellaan parakouluratsastajana vuonna 2021 SM pronssia, ja hänet valittiin Suomen Paralympiakomitean koordinoimaan nuorten Tulevaisuuden tähdet nimiseen valmennusryhmään. Kaudella 2022 Kangasniemi saavutti SM-hopeaa ja teki ensimmäisen kansainvälisen kilpailunsa kolmen tähden tasolla.

Laura Kangasniemi. Kuva Hanna Heinonen.

Kaudella 2023 Kangasniemi kilpaili ensimmäistä kertaa EM-kilpailuissa, joissa sijoitus oli Goldprinsin kanssa henkilökohtaisessa kilpailussa yhdeksäs. Drammenin PM-kilpailuissa ratsukko oli vapaaohjelmassa seitsemäs, ja sijoittui sekä joukkueen kanssa että henkilökohtaisessa ohjelmassa neljänneksi. Kangasniemi saavutti kaudella 2023 Goldprinsin ja Kyrö Hot Swayn kanssa useita sijoituksia kansainvälisellä kolmen tähden tasolla. 

Vuoden 2021 SM-pronssimitali tuli leasinghevosella Finnman. Kaudesta 2022 eteenpäin Kangasniemi on kilpaillut oman hevosensa Goldprinsin kanssa, joka on vuonna 2015 syntynyt SWB-ruuna. Kangasniemellä on lisäksi kilpailukäytössä paralympiaratsastaja Pia Reitin hevonen Supremo sekä hänen valmentajansa Siiri Kyrön omistama ja kasvattama Kyrö Hot Sway. 

Esittely ja kansainväliset tulokset FEIn sivuilla: LINKKI 
Ratsastajan Facebook-sivu  ja Instagram 
Ratsastajan kotisivut: http://www.laurak.fi/  

Arvokilpailuedustus
2023 EM Riesenbeck, Saksa, 9. sija, Goldprins
2023 PM Drammen, Norja, henk.koht. 4. sija, vapaaohjelma 7. sija, joukkue 4. sija, Goldprins

Suomen mestaruudet
2022 Hopeaa, Supremo
2021 Pronssia, Finnman