Nina Fagerström

Nina Fagerström ja Talent maailmancup-esteellä

Nina Fagerström, s. 1982, Fagerström on kotoisin Helsingistä ja edustaa Tuomarinkylän Ratsastajia. Hän nousi satulaan ensi kertaa jo vauvana äitinsä, ratsastuksenopettaja Tina Schoultzin kanssa. Fagerström työskenteli ja valmentautui Christopher Wegeliuksen luona 15-vuotiaasta alkaen ja kilpaili Suomessa kolme kautta, ennen kuin lähti 18-vuotiaana urheilulukion käytyään maailmalle päämääränään kilparatsastajan ura. Fagerström työskenteli aluksi belgialaisella Stephex-kilpatallilla, kiersi sen jälkeen muissa töissä ja palasi jälleen Stephexille. Hän oli pitkään Stephexin pääratsuttaja ja kilpaili säännöllisellä menestyksellä tallin kisa- ja myyntihevosilla ympäri Euroopan saavuttaen lukuisia GP-tason voittoja ja sijoituksia maailmancupeissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Helsingin maailmancupissa hän oli Talentilla neljäs 2011 ja seitsemäs 2010. Hän edusti Suomea ratsulla Wivina 2010 MM-kilpailuissa. Fagerström oli mukana myös useissa Suomen Nations Cup -joukkueissa.

Fagerström lähti Stephexiltä, perusti Finca Horses -yrityksen ja siirtyi tekemään itsenäistä uraa kilparatsastajana, valmentajana ja hevoskaupan parissa vuonna keväällä 2012. Päätös merkitsi, että hän joutui luopumaan silloisista kansainvälisistä ykkösratsuistaan Talentista ja Mousesta. Syksyllä 2014 Fagerström muutti kumppaninsa Alexander Rohlingin kanssa Kanadaan kilpaillen menestyksellä myös Pohjois-Amerikassa mm. itse kouluttamallaan ratsulla Flower. Toukokuussa 2017 Fagerström palasi jälleen Eurooppaan, nykyään hänellä on oma kilpa- ja valmennustalli Belgiassa.

Nina Fagerström valittiin Suomen Ratsastajainliiton Vuoden ratsastajaksi 2009, 2010 ja 2011. Maaliskuussa 2011 hän oli suomalaisittain ennätysmäisesti maailmanlistalla sijalla 46.

Esittely ja kansainväliset tulokset FEIn sivuilla: http://www.fei.org/bios/Person/10002400/FAGERSTROM_Nina
Ratsastajan kotisivut: http://www.ninafagerstrom.com/

Arvokilpailuedustus
2013 Nuorten hevosten MM Lanaken (BEL): Notaris 25.
2011 Nuorten hevosten MM Lanaken (BEL): NLS Coole Al Clover 4.
2010 MM Kentucky (USA): Wivina 113.
2010 Nuorten hevosten MM Lanaken (BEL): Carmina 33.
2009 Nuorten hevosten MM Lanaken (BEL): Touch Down 9. ja Coriana van Klapscheut 21.