Noora Pentti

Noora Pentti ja Con Caya vuonna 2019. Kuva Hanna Heinonen.

 

Helsinkiläinen esteratsastaja Noora Pentti (entinen Forstén), s. 1981, on edustanut Suomea MM- ja EM-kilpailuissa 2000-luvun alussa. Hän on noussut viimeisen kahden vuoden aikana, noin kymmenen vuoden tauon ja kahden lapsen jälkeen, takaisin kansainväliselle tasolle. Pentti valmentautuu Saksassa Ludger Beerbaumin tallilla. Hän oli naimisissa kilparatsastajana sekä hevosalan vaikuttajana tunnetun Mikael Forsténin kanssa, ja heillä on kaksi lasta. 

Kaudella 2021-22 Pentti on tehnyt hyvää tulosta esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigassa vuonna 2010 syntyneellä tammalla Con Caya. Pentti ratsasti osakilpailupisteille sekä Veronan että Lontoon osakilpailuissa, sijoittuen Veronan maailmancupissa kymmenenneksi ja Lontoossa yhdeksänneksi. Samaisissa Lontoon viiden tähden kilpailuissa joulukuussa 2021 Con Cayan kanssa 155 cm luokassa Pentti sijoittui hienosti toiseksi. Con Cayan sekä vuonna 2012 syntyneen ruunan Londinon kanssa Pentti on saavuttanut sijoituksia myös kahden ja kolmen tähden luokissa kansainväliselle tasolle paluunsa jälkeen.  

Maailmancupin kaudella 2021-22 Pentti ja Con Caya saavuttivat paikan maailmancupin finaaliin Saksan Leipzigissä. Finaali ratsastetaan 6.-10.4.2022. Finaalissa kilpaillaan kolmen päivänä jopa 165 cm tasolla. Mukana ovat kaikkien liigojen parhaat, joten finaali on todellinen hallikauden arvokilpailu. Tilanne on historiallinen, sillä myös Pentin ex-puoliso Mikael Forstén on kilpaillut esteratsastuksen maailmancupin finaalissa kaksi kertaa. 

Ennen pitkää kilpailutaukoaan Pentti kilpaili korkeimmalla viiden tähden tasolla kansainvälisillä areenoilla useamman hevosen kanssa. Pentin 2000-luvun kilpahevosista näyttävä ruunikko holsteinori EVLI Cagliostro, jonka kanssa hän kilpaili myös EM- ja MM-kilpailuissa, muistettaneen parhaiten.  

 

Esittely ja tulokset FEI:n sivuilla: https://www.fei.org/bios/Person/10009141/FORSTEN_Noora  

Noora Pentin Instagram: https://www.instagram.com/forstenpentti/  

 

Arvokilpailumenestys

2009 EM Windsor, Iso-Britannia 70. sija / EVLI Cagliostro 

2007 EM Mannheim, Saksa 54. sija / EVLI Cagliostro 

2006 MM Aachen, Saksa 98. sija / EVLI Cagliostro