Pauliina Swindells

Pauliina Swindells - Ferro S EM-radalla 2017, kuva Heidi Lammi

Pauliina Swindells, os. Marttila, on syntynyt Turussa 1981. Edustaa ratsastusseura Varsaa. Muutti Englantiin 2010 helmikuussa, asuu Surreyssa, naimisissa britti James Swindellsin kanssa. Työskentelee tallimestarina, valmentajana ja ratsuttajana yksityistallilla.

Swindells edusti Suomea vuoden 2017 EM-kilpailuissa Strzegomissa, Puolassa. Hän oli mukana myös vuonna 2001 Suomen EM-pronssia voittaneessa nuorten ratsastajien joukkueessa. Swindells kilpailee nykyään puolalaissyntyisellä Ferro S -ruunalla kolmen tähden tasolla hyvällä menestyksellä. Piia Pantsu oli ratsastajalle suuri vaikuttaja junioriaikaan ja nuorten vuosina. Tällä hetkellä valmentajat Ian Woodhead (koulu) ja Lizzel Winter (esteet ja maasto).

Ennen ratsastusta Swindells harrasti muodostelmaluistelua SM-tasolla. Ratsastuksen hän aloitti 12-vuotiaana Keiramon tallilla Kaarinassa. Sai ensimmäisen oman hevosen 16-vuotiaana. Brave Piglet "Nasu" oli Keiramon tallin tuntihevonen, joka ei soveltunut tuntikäyttöön.

"Nasu opetti minulle paljon, pitkälti kantapään kautta ja tutustutti kenttäkisoihin. Alku oli kylla erittäin haastava, sillä Nasu ei pitänyt haudoista eika vedestä. Tipuin ensimmäisissä kenttäkisoissa maastoradalla ihan esteiden välissä! Kolmen vuoden puurtamisen jälkeen jokin loksahti ja voitimme junioreiden Suomen mestaruuden 1999, senioreiden Suomen mestaruuden 2000 ja saimme nuorten EM-kisoissa joukkuepronssia 2001. Siitä se lähti ja silla tiellä ollaan edelleen. Kisakaudella ehdin harrastamaan vain hevosia ja kenttäkisoja, talvella urheilen ahkerasti salilla."

Ferro S
Ykköshevonen 12-vuotias Puolassa syntynyt Ferro S, joka tuli ratsastajalle 3-vuotiaana Saksasta.
Ferro on syntynyt 3.11.2005, puolalainen puoliverinen, ruuna, isä: Talent, emä:Fantazja, emänisä: Fanimo. Kasvattaja: Andrzej Skibinski. Omistaja: Pauliina Swindells.

"Ferro eli "Barbie" on erittäin herkkä ja reaktiivinen hevonen, niin hyvässä kuin pahassa. Ferro on erittäin lahjakas hevonen, mutta kilpailujännittäjä. Onneksi se on tasoittunut iän myötä."

Arvokilpailumenestys
2017 EM Strzegom, Puola 35. Ferro S
2002 Nuorten EM Wiendorf Dienslhof, Itävalta, 28. henk.koht., hevonen Gril
2001 Nuorten EM, Waregem, Belgia, joukkuepronssi Brave Piglet, henk. koht 22.

Menestyksiä
1999 Junioreiden SM kulta Brave Piglet
2000 Senioreiden SM kulta Brave Piglet
2008 Senioreiden SM hopea Intermezzo
2008 Senioreiden PM joukkuehopea Grand Lady
2007 Nuorten hevosten MM kisat Mondial du Lion (27.) Unimorka
2008 Nuorten hevosten MM kisat Mondial du Lion (38.) Unimorka
2011 Nuorten hevosten MM kisat Mondial du Lion (22.) Ferro S
2017 5. sija CCI3* Ballindenisk Irlanti Ferro S

Esittely ja kansainväliset tulokset FEIn sivuilla: http://www.fei.org/bios/Person/10036100/SWINDELLS_Pauliina