Pia-Pauliina Reitti

Pia Reitti ja Supremo SM-kilpailuissa 2019. Kuva Hanna Heinonen


Pia-Pauliina Reitti, s. 1989, asuu Mäntsälässä, missä perheellä on iso maitotila. Perheeseen kuuluu puolison ohella kaksi lasta. Reitti edustaa Hyvinkään Urheiluratsastajia. Reitti on tehnyt keväällä 2018 vahvan nousun pararatsastuksessa ryhmässä IV. Hän edusti yhdeksänvuotiaalla tanskalaisruunalla Supremo Suomea PM-kilpailuissa Norjan Kristiansandissa ja voitti ryhmien 4-5 yhdistetyn mestaruuskilpailun Ypäjällä.

Reitin äiti Merja Laru kilpaili ja valmentautui omilla hevosilla kouluratsastuksessa Pohjois-Suomessa. Tytär sai ensimmäisen poninsa puolitoistavuotiaana, ja aktiivisesti hän on ratsastanut vuodesta 2004. Reitti kilpaili alun perin myös esteratsastuksessa vaihtelun nimissä, mutta kouluratsastus on ollut tärkein laji alusta asti. Reitin pitkäaikainen henkilökohtainen on valmentaja Håkan Wahlman, lisäksi valmennuksessa auttavat Riitta Holopainen ja maajoukkuevalmentaja Janne Bergh.

Supremo, s. 2009, tanskalainen DWB-ruuna. Isä Romanov, emä Notizia ja emänisä Blue Hors Soprano. Hevosen omistaa ratsastaja.

Urheilijaesittely ja kansainväliset tulokset FEI:n sivuilla http://www.fei.org/bios/Person/10166998/Pia_Pauliina_REITTI/1


Arvokilpailumenestys
2019 EM Rotterdam (NED): Supremo, vapaaohjelma 7. henkilökoht. 8. joukkue 11.
2018 MM Tryon (USA): Supremo, vapaaohjelma 8. henkilökoht. 9. joukkue 10.