Stella Hagelstam

Stella Hagelstam (s. 1984) on kansainvälisen tason ratsastaja ja nelinkertainen kouluratsastuksen Suomen mestari. Hän on edustanut Suomea senioreiden maajoukkueessa Caenin MM-kilpailuissa vuonna 2014 ja EM-kilpailuissa Herningissä vuonna 2013.

Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea. Kuva Sonja Holma.


Ponivuosien aikana kouluratsastus ei vielä ollut Stellan ykkösjuttu, vaan häntä kiinnosti enemmän esteratsastus. Nykyisin Hagelstam toimii kilpaurheilun lisäksi yrittäjänä. Passion For Dressage -yritys sijoittaa lupaaviin hevosiin, jotka hän kouluttaa kouluratsastuksessa GP-tasolle ja myy sitten eteenpäin. Hagelstamin kotitilalla Boe Gårdissa toimintaan kuuluu myös suomalaisten puoliveristen ratsuhevosten (FWB) kasvattaminen. Hagels-kasvattajanimen toiminta on alkanut jo Stellan äidin Heidin toimesta ja jatkuu edelleen pienimuotoisena.

Hagelstamin intohimo on hevosten kouluttamisessa. Yksilöllistä suunnittelua tarvitaan jokaisen hevosen kohdalla, jotta hevonen pystyy näyttämään potentiaalinsa. Onnelliset, terveet ja motivoituneet hevoset ovat hänen toimintansa lähtökohta.                                                                                                           

Hagelstam on edustanut maatamme kaikissa ikäryhmissä eri mestaruuskilpailuissa, kuten Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuissa, nuorten EM-kisoissa (Italia 2005), nuorten hevosten MM-kilpailuissa.

Hagelstam on toiminut Suomen kansallisen ponimaajoukkueen valmentajana 2010. Itse hän valmentautui Tanskassa Andreas Helgstrandin opissa vuonna 2011.