Hevosen FEI-tunnistekortti

Hevosilta ja poneilta vaaditaan voimassa oleva FEI-passi/tunnistekortti sekä FEI-rekisteröinti kuluvalle vuodelle, mikäli niillä halutaan kilpailla kansainvälisissä kilpailuissa.

FEI:n tunnistekortti (FEI-passi)

Jotta SRL voi myöntää FEI:n tunnistekortin, tulee hevosella olla EU:ssa myönnetty hevospassi, josta löytyy hevosen tunnistetiedot. Tunnistekortin hinta on 200 € (ponit) ja 220 € (hevoset) + postikulut.

Tilaaja toimittaa hevosen EU-passin sekä FEI-tunnistekortin anomislomakkeen (TÄÄLTÄ) SRL:n toimistoon. SRL tekee tunnistekortin ja palauttaa sen omistajan ilmoittamaan osoitteeseen postiennakkokirjeenä.

Omistajan tulee allekirjoittaa uusi tunnistekortti (sivu 2, "details of ownership"). Mikäli hevosen täydellinen rokotushistoria löytyy hevosen kansallisesta passista, ei rokotuksia tarvitse välttämättä siirtää tunnistekorttiin.

FEI:n tunnistekortti on voimassa 4 vuotta sen myöntämispäivästä. Tunnistekortin uusiminen maksaa hevosilla 220 € ja poneilla 80 €.

Duplicate-passin hinta on 80 €. Duplicate-passi tarvitaan, mikäli tunnistekortti on kadonnut tai täynnä.

Hevosen vaihtaessa omistajaa, tulee uuden omistajan tiedot merkitä FEI-passiin/tunnistekorttiin. Omistajanvaihdosta varten FEI-passi/tunnistekortti toimitetaan Suomen Ratsastajainliittoon (Valimotie 10, 00380 Helsinki) sekä selkeä kopio hevosen kansallisen passin omistajasivusta/omistajatodistuksesta. Uuden omistajan tulee allekirjoittaa tunnistekortin omistajatiedot, kun hän saa passin takaisin.

Aina kun lähetät FEI-passin/tunnistekortin Suomen Ratsastajainliittoon, liitä mukaan saatekirje. Siinä tulee todeta sekä palautusosoite että toimenpiteet, jotka passille tehdään.
 

FEI ID-numero

Omassa kotimaassaan hevonen voi kilpailla ilman FEI:n tunnistekorttia 1* ja 2* kisoissa. Hevosen on kuitenkin oltava FEI:n rekisterissä ja sen FEI-rekisteröinnin tulee olla voimassa kuluvalle kaudelle. Saadakseni hevosen FEI:n rekisteriin, täytä materiaaleista löytyvä FEI-tunnistekortin anomislomake ja lähetä se hevosen kansallisen passin kanssa Suomen Ratsastajainliittoon (Valimotie 10, 00380 Helsinki). FEI ID-numeron hinta on 0 €.
 

FEI-rekisteröinti

Rekisteröinti suoritetaan lajikohtaisesti ja sen hinta on 15 €/hevonen. Huomaa, että myös ratsastaja tarvitsee FEI-rekisteröinnin, jonka hinta on 15 €/ratsastaja.
FEI-rekisteröinnit 2020 TÄÄLTÄ

 

Lisätietoja:
Minttu Kuusisto
p. 09 2294 5250
minttu.kuusisto@ratsastus.fi