Hevosen FEI-tunnistekortti

Hevosilta ja poneilta vaaditaan voimassa oleva FEI-passi/tunnistekortti sekä FEI-rekisteröinti kuluvalle vuodelle, mikäli niillä halutaan kilpailla kansainvälisissä kilpailuissa.

FEI-tunnistekortti (FEI-passi)

Jotta SRL voi myöntää FEI-tunnistekortin, tulee hevosella olla EU:ssa myönnetty hevospassi, josta löytyy hevosen tunnistetiedot. Tunnistekortin hinta on 200 € (ponit) ja 220 € (hevoset) + postikulut. Askellajiratsastukseen osallistuvat hevoset eivät tarvitse FEI-tunnistekorttia.

Tilaaja toimittaa hevosen EU-passin sekä FEI-tunnistekortin anomislomakkeen SRL:n toimistoon. Lomake löytyy materiaaleista. SRL tekee tunnistekortin ja palauttaa sen omistajan ilmoittamaan osoitteeseen postiennakkokirjeenä. Omistajan tulee allekirjoittaa uusi tunnistekortti (sivu 2, "details of ownership").

FEI:n tunnistekortti on voimassa 4 vuotta sen myöntämispäivästä. Tunnistekortin uusiminen maksaa hevosilla 220 € ja poneilla 80 €.

Duplicate-passin hinta on 80 €. Duplicate-passi tarvitaan, mikäli tunnistekortti on kadonnut tai täynnä.

Hevosen vaihtaessa omistajaa, tulee uuden omistajan tiedot merkitä FEI-passiin/tunnistekorttiin. Omistajanvaihdosta varten FEI-passi/tunnistekortti toimitetaan Suomen Ratsastajainliittoon (Valimotie 10, 00380 Helsinki) sekä selkeä kopio hevosen kansallisen passin omistajasivusta/omistajatodistuksesta. Uuden omistajan tulee allekirjoittaa tunnistekortin omistajatiedot, kun hän saa passin takaisin.

HUOM! Aina kun lähetät FEI-passin/tunnistekortin Suomen Ratsastajainliittoon, liitä mukaan saatekirje. Siinä tulee todeta sekä palautusosoite että toimenpiteet, jotka passille tehdään.

Mikäli et voi toimittaa passia, ota hyvät ja selkeät kopiot passin sivuista – kansilehti, perustietosivu, tunnistepiirros, sivu johon on kirjoitettu hevosen merkit, omistajasivu, sukutaulu, sekä saksalaisista passeista sivu 16 "breeding/sport information"

FEI ID-numero

Omassa kotimaassaan hevonen voi kilpailla ilman FEI:n tunnistekorttia 1* ja 2* kisoissa, sekä kenttäratsastuksessa 3* kisoissa. Hevosen on kuitenkin oltava FEI:n rekisterissä ja sen FEI-rekisteröinnin tulee olla voimassa kuluvalle kaudelle. Saadakseni hevosen FEI:n rekisteriin, täytä materiaaleista löytyvä FEI-tunnistekortin anomislomake ja lähetä se hevosen kansallisen passin kanssa Suomen Ratsastajainliittoon (Valimotie 10, 00380 Helsinki). FEI ID-numeron hinta on 0 €.

FEI-rekisteröinti

Rekisteröinti suoritetaan lajikohtaisesti ja sen hinta on 15 €/hevonen. Huomaa, että myös ratsastaja tarvitsee FEI-rekisteröinnin, jonka hinta on 15 €/ratsastaja. Ei koske ratsastajia, jotka osallistuvat askellajiratsastuksen kilpailuihin.

FEI-rekisteröinnit maksetaan vuoden 2021 alusta alkaen Kipaan osoitteessa https://kipa2.ratsastus.fi/

 

Askellajiratsastus

Osallistuakseen kansainväliseen kipailutoimintaa tulee islanninhevosten olla rekisteröityinä FEIF:n ylläpitämään WordFengur rekisteriin

Lisätietoja: https://www.worldfengur.com/ ja https://www.feif.org/sport-dept/

 

Lisätietoja: Minttu Kuusisto, minttu.kuusisto@ratsastus.fi, 040 154 9554