FEI-rekisteröinti ja -tunnistekortti

FEI:n alaisiin kilpailuihin osallistuvat ratsastajat ja hevoset tulee löytyä FEI:n rekisteristä ja FEI-rekisteröinti tulee aktivoida vuosittain.

FEI ID-numero

Kaikkiin FEI:n alaisiin kilpailuihin ilmoittautuessa hevosen ja ratsastajan tiedot tulee löytyä FEI:n rekisteristä, jolloin he saavat kilpailuihin ilmoittautumista varten tarvittavan FEI ID-numeron. Saadaksesi hevosen FEI:n rekisteriin, täytä materiaaleista löytyvä FEI-tunnistekortin hakulomake ja lähetä se hevosen kansallisen passin kanssa Suomen Ratsastajainliittoon (Valimotie 10, 00380 Helsinki). FEI ID-numeron hinta on 0 €. Mikäli et ole varma onko hevonen jo aiemmin lisätty FEI:n rekisteriin, voit tarkistaa asian osoitteesta https://data.fei.org/.
 

FEI-rekisteröinti

FEI-rekisteröinti tulee olla aktivoitu hevoselle ja ratsastajalle ennen kilpailuihin ilmoittautumista. Rekisteröinti on lajikohtainen ja voimassa kalenterivuoden. Rekisteröinnin hinta on 15 €/hevonen ja 15 €/ratsastaja. FEI-rekisteröinti ei koske ratsastajia, jotka osallistuvat askellajiratsastuksen kilpailuihin.

FEI-rekisteröinnit maksetaan Kipassa osoitteessa https://kipa2.ratsastus.fi/
 

FEI-tunnistekortti

Omassa kotimaassaan hevonen voi kilpailla ilman FEI:n tunnistekorttia 1* ja 2* kisoissa, sekä kenttäratsastuksessa 3* kisoissa (CIM-kilpailut). Hevosen on kuitenkin löydyttävä FEI:n rekisteristä ja rekisteröinnin tulee olla aktivoitu kuluvalle kaudelle.

Jotta SRL voi myöntää FEI-tunnistekortin, tulee hevosella olla EU:ssa myönnetty hevospassi, josta löytyy hevosen tunnistetiedot. Tunnistekortin hinta on 200 € (ponit) ja 220 € (hevoset) + postikulut. Askellajiratsastukseen osallistuvat hevoset eivät tarvitse FEI-tunnistekorttia.

Tilaaja toimittaa hevosen EU-passin sekä FEI-tunnistekortin hakulomakkeen SRL:n toimistoon. Lomake löytyy materiaaleista. SRL tekee tunnistekortin ja palauttaa sen omistajan ilmoittamaan osoitteeseen postiennakkokirjeenä (kotimaan lähetykset). Ulkomailta tilattaessa tilauksesta tehdään lasku, johon lisätään laskutuslisä 10 €, sekä mahdolliset postituskulut, mikäli lähetykselle haluaa lisäpalvelun (esim. pikakirja, kirjattu kirje). Lisäpalveluista on sovittava tilauksen yhteydessä erikseen, muussa tapauksessa tunnistekortti lähetetään normaalina kirjepostina. Omistajan tulee allekirjoittaa uusi tunnistekortti (sivu 2, "details of ownership").

FEI:n tunnistekortti on voimassa 4 vuotta sen myöntämispäivästä. Tunnistekortin uusiminen maksaa hevosilla 220 € ja poneilla 80 €.

Duplicate-passin hinta on 80 €. Duplicate-passi tarvitaan, mikäli tunnistekortti on kadonnut tai täynnä.

Hevosen vaihtaessa omistajaa, tulee uuden omistajan tiedot merkitä FEI-tunnistekorttiin. Omistajanvaihdosta varten tunnistekortti toimitetaan Suomen Ratsastajainliittoon (Valimotie 10, 00380 Helsinki) sekä selkeä kopio hevosen kansallisen passin omistajasivusta/omistajatodistuksesta. Uuden omistajan tulee allekirjoittaa tunnistekortin omistajatiedot, kun hän saa tunnistekortin takaisin.

HUOM! Aina kun lähetät FEI-passin/tunnistekortin Suomen Ratsastajainliittoon, liitä mukaan saatekirje. Siinä tulee todeta sekä palautusosoite että toimenpiteet, jotka passille tehdään.

Mikäli et voi toimittaa passia, ota hyvät ja selkeät kopiot passin sivuista (käytä kopiokonetta ja skannaa kaikki samaan pdf-tiedostoon)
- kansilehti, perustietosivu, tunnistepiirros, sivu johon on kirjoitettu hevosen merkit, omistajasivu, sukutaulu, sekä saksalaisista passeista sivu, jossa "breeding/sport information"

Askellajiratsastus

Osallistuakseen kansainväliseen kipailutoimintaa tulee islanninhevosten olla rekisteröityinä FEIF:n ylläpitämään WordFengur rekisteriin

Lisätietoja: https://www.worldfengur.com/ ja https://www.feif.org/sport-dept/

 

Lisätietoja: Minttu Kuusisto, minttu.kuusisto@ratsastus.fi, 040 154 9554