Palkintojen ennakkovero

Rahapalkintojen verotus

Kaikki rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa ja tulosta peritään ennakkovero. Ennakkoveroa varten tarvitaan Työkorvauksen verokortti, jonka voi tehdä OmaVerossa. Mikäli veroprosenttia ja työverokorttia ei ladata Kipaan, Kipa perii rahapalkinnoista 60 prosentin ennakkoveron.

Jälki-ilmoittautuneena muistathan lisätä palkinnon saajan tiedot ilmoittautumislomakkeeseesi. Saat sähköpostiisi tiedon lisäämistä varten. Jälki-ilmoittautuminen lisätään usein Equipessa, jolloin palkinnon saajan tietoja ei ole käytettävissä eikä Kipa nouda tietoja profiilistasi. Avaa kilpailukutsu ja sieltä Osallistujat. Hae oma rivisi ja muokkaa vihreästä napista ilmoittautumistasi. Lisää palkinnonsaajan tiedot sekä veroprosentti. Täytä tiedot heti kilpailun jälkeen, jotta kilpailunjärjestäjä voi maksaa palkinnot.
 

Työverokortin hankkiminen

Ohje: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/verokortti/nain-tilaat-verokortin-omaverossa/nain-tilaat-verokortin-omaverosta--elake-omaishoidon-tuki-tyokorvaus-palkka-omasta-yrityksesta/ ja tilanteen valitsemisessa Saan työkorvausta – en kuulu tai kuulun arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

Saatuasi Työkorvauksen verokortin, lataa se Kipaan. Voit lisätä tiedot ilmoittautumislomakkeessa tai oman profiilin Yhteystiedot-välilehdellä > Lisää henkilö. Täytä kaikki tiedot, myös veroprosentti, ja lataa verokortti järjestelmään. Muista uusia verokortti vuosittain.
 

Lataaminen Kipaan

Voit ladata työverokortin ilmoittautumislomakkeessa tai oman profiilin Yhteystiedot-välilehdellä. Täytä kaikki tarvittavat kohdat ja lataa työverokortti.
 

Valmennusrahasto

Vaihtoehtoisesti voit ohjata rahapalkinnon Olympiakomitean Valmennusrahastoon, johon voi liittyä yksilöurheilija, joka on Suomessa verovelvollinen sekä vähintään 800 euron vuotuiset urheilutulot. Vuosimaksu oli viime vuonna 55 euroa. Lisää tietoa Valmennusrahastosta sivulta https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheilijat/valmennusrahasto/
 

Sarjakilpailujen palkinto

Sarjakilpailujen palkinto on myös veronalaista tuloa ja näistä peritään ennakkovero. Mikäli sarjakilpailunpalkinto on luokkapalkinto, palkinnosta voidaan tehdä vähennys. Mikäli sarjakilpailupalkinto on erillinen kokonaispalkinto, palkintoon ei voi kohdistaa vähennyksiä.
 

Selvitys vähennyksistä

Odotamme edelleen verottajalta tarkkoja tietoja mitä välittömiä kuluja voidaan vähentää palkintosummasta. Välittöminä kuluina voidaan huomioida Kipassa maksettavat kulut ja tuotteet (pois lukien mahdolliset illanvietot tms.).

Omassa henkilökohtaisessa verotuksessa voit vähentää kilpailuun kohdistuvat muut kulut, kuten matkat, majoitukset ja ulkopuolisille maksettavat karsinakulut.

 

Lähteet:

Urheilusta saatujen tulojen verotus https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48990/urheilusta-saatujen-tulojen-verotus2/